Euroleague

«Βόμβα» από Μπαρτζώκα με... μυθικό Ράντολφ!

Πάρτι ετοίμαζαν στην Βαρκελώνη, κηδεία προέκυψε! Ο ασύλληπτος Ράντολφ (28π.) έκανε απίστευτα πράγματα στην παράταση και έγραψε... μόνος του το 2-2, με το 92-80 της Λοκομοτίβ κόντρα στην Μπάρτσα.

Δεν... πεθαίνει η Λοκομοτίβ! Μπορεί να έχασε την ευκαιρία να ξεράνει στην κανονική διάρκεια την Μπαρτσελόνα (όταν ο Ναβάρο ισοφάρισε σε 76-76 2.9'' πριν τη λήξη ή όταν ο Ντιλέινι αστόχησε σε buzzer beater), ωστόσο το έκανε εμφατικά στην παράταση, με το τελικό 92-80.

Οι Ρώσοι ισοφάρισαν τη σειρά με τους Καταλανούς σε 2-2 και πλέον το τελευταίο εισιτήριο του Final-4 (ήδη εκεί ΤΣΣΚΑ, Φενέρμπαχτσε, Λαμποράλ) θα κριθεί σε πέμπτο ματς στο Κουμπάν (26/4).

Μυθικά πράγματα από τον υπερπαίκτη Άντονι Ράντολφ. Σταμάτησε στους 28 πόντους, πετυχαίνοντας τους 10 από τους 16 της ομάδας του στον έξτρα χρόνο και παίρνοντας ουσιαστικά... μόνος του το παιχνίδι! Άξιοι συμπαραστάτες οι Ντιλέινι με 15 πόντους (4/13 σουτ βέβαια), 7 ασίστ, 7 ριμπάουντ, Κλαβέρ με 17 πόντους και 10 «σκουπίδια» και Σίγκλετον με 14.

Από πλευράς Καταλανών που πάλι δεν αγωνίστηκε ο Ντόρσεϊ και η απουσία του φάνηκε, 19 είχε ο Ναβάρο, 13 ο Περπέρογλου (2/7 τρίποντα) και 18 ο Τόμιτς (10/12 βολές), με τον Κροάτη βέβαια να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα πίσω.

Το ματς

Χάρη στην ευστοχία της από μακριά (δύο τρίποντα), η Λοκομοτίβ πήρε ένα μικρό προβάδισμα, 4-8, ενώ έφτασε και στο +6 (8-14), με αιχμή του δόρατος τον Ράντολφ και την αστοχία των αντιπάλων. Περπέρογλου και Ναβάρο κρατούσαν όρθια την Μπαρτσελόνα, η οποία κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο, ούσα πίσω μόλις με ένα καλάθι, 19-21. Τα back to back τρίποντα των Ντόελμαν-Αμπρίνες έβαλαν μπροστά για πρώτη φορά τους Καταλανούς (25-21), αλλά η χαρά τους δεν κράτησε πολύ, καθώς ο Σίγκλετον «τρελάθηκε» (εκμεταλλευόμενος και την απουσία Ντόρσεϊ) και οι Ρώσοι ανέκτησαν τα ηνία του ματς, 27-32. Προς στιγμήν οι γηπεδούχοι μείωσαν ξανά στο καλάθι, αλλά το γκολ-φάουλ του Κλαβέρ στον αιφνιδιασμό, υπέγραψε το 35-40 του πρώτου μέρους.

Οι προσωπικές ενέργειες του Τόμιτς έφεραν την Μπαρτσελόνα σε απόσταση βολής (39-40), αλλά Ντιλέινι και Ράντολφ (κυρίως) επανέφεραν σε θέση οδηγού την Λόκο, που ξέφυγε εκ νέου με επτά πόντους, 42-49. Μέχρι και το 27', η ομάδα του Μπαρτζώκα έδειχνε να ελέγχει πλήρως την κατάσταση και να διατηρεί μια «καλή» διαφορά με το υπέρ της 45-51. Οι μπλαουγκράνα όμως έδειξαν σφυγμό, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να χάνουν τη συγκέντρωσή τους. Τρέχοντας επιμέρους σκορ 9-0 (με αποκορύφωμα μεγάλο τρίποντο του Ναβάρο στο τέλος της τρίτης περιόδου), η ομάδα του Πασκουάλ κατάφερε να περάσει μετά από πολύ ώρα μπροστά, με το 54-51 στο 30'.

Μπορεί η Μπάρτσα προς στιγμήν να κράτησε ένα μικρό προβάδισα, 60-56, αλλά μένοντας από λύσεις στην επίθεση και με τους Σίγκλετον-Ντιλέινι να το παίρνουν πάνω τους (και με μακρινά σουτ), η Λοκομοτίβ Κουμπάν άρχισε να... σοκάρει το Παλάου, γράφοντας το 60-65 στο 35'! Ένα προσωπικό 5-0 του Περπέρογλου κράτησε ζωντανή την ομάδα του, μειώνοντας σε 65-67, ωστόσο όσο δεν υπήρχαν βοήθειες κι οι γηπεδούχοι έχαναν ΟΛΕΣ τις προσωπικές μονομαχίες (με αποκορύφωμα το πάρτι του Ράντολφ κόντρα στον Τόμιτς), τόσο έγερνε η πλάστιγγα υπέρ της Κουμπάν με το 65-71, 1:56' πριν το τέλος. Οι Καταλανοί κατάφεραν -παρά τα άστοχα τρίποντά τους- να εκμεταλλευτούν την... βιασύνη των αντιπάλων τους και με συνεχόμενες βολές του Τόμιτς να μειώσουν σε 72-73. Ο Ράντολφ πήγε στη γραμμή και είχε 1/2, κάνοντας το 74-76 και δίνοντας την ευκαιρία στον Ναβάρο, 2.9'' πριν τη λήξη να ισοφαρίσει. Παραλίγο όμως από τον παράδεισο να πάνε στην κόλαση οι φίλοι της Μπαρτσελόνα, όταν ο Ντιλέινι αστόχησε αφύλαχτος από τα 6 μέτρα για τη νίκη σε «νεκρό χρόνο».

Στην παράταση, ο Ράντολφ... τρελάθηκε. Σαν να ήθελε να πάρει το αίμα του πίσω για εκείνη την χαμένη βολή νωρίτερα. Και το πήρε! Κάνοντας απίστευτα πράγματα και σηκώνοντας την ομάδα στις πλάτες του (με 7 πόντους και 1 ασίστ), η Λοκομοτίβ έτρεξε επιμέρους σκορ 8-0 και προηγήθηκε με 78-86! Και δικό του τρίποντο ήταν που... τελείωσε δια παντός την όποια υποψία ανατροπής, διαμορφώνοντας το 78-89 κι αφήνοντας τάβλα τους Καταλανούς που δεν έκαναν τίποτα σωστό στο έξτρα πεντάλεπτο. Τυπική διαδικασία το τελευταίο λεπτό, με την ομάδα του Μπαρτζώκα να φεύγει θριαμβεύτρια και με διψήφια, μάλιστα, διαφορά, 80-92!

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 35-40, 54-51, 76-76, 82-92 (παράταση)

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x