Ελλάδα

«Βόμβα» στην Πυλαία ο Ήφαιστος, ξέρανε με buzzer-beater τον ΠΑΟΚ!

Τρομερός Ήφαιστος! Η ομάδα της Λήμνου έκανε το «μπαμ», καθώς «ξέρανε» τον ΠΑΟΚ και στην Πυλαία (73-75) με τον Φρεϊμάνις να πετυχαίνει το buzzer-beater της νίκης σε επαναφορά για σεμινάριο.

Ήφαιστος Λήμνου για φίλημα!

Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου μετά τη νίκη επί του Περιστερίου την προηγούμενη εβδομάδα, έκανε το «μπαμ» στην Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ επικρατώντας με καλάθι του Φρεϊμάνις στη λήξη της αναμέτρησης (73-75), έπειτα από ένα θρίλερ.

Όλα τα... λεφτά ήταν το τελευταίο καλάθι των φιλοξενούμενων, καθώς με άψογο σχεδιασμό του κόουτς Μανωλόπουλο με επαναφορά από την baseline και ενώ απέμεναν 0,8'' για τη λήξη, ο Μπρέιζελτον έδωσε έτοιμο καλάθι στον Φρεϊμάνις για τη μεγάλη νίκη της ομάδας της Λήμνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως και στο ματς του πρώτου γύρου, έτσι και στη Θεσσαλονίκη, η νησιωτική ομάδα κατάφερε να νικήσει τον «Δικέφαλο» με δράμα στα τελευταία δέκατα του δευτερολέπτου!

Το ματς

Με όπλο τη δεδομένη ποιότητά του, αλλά και τη φρεσκάδα συγκριτικά με τον ΠΑΟΚ, ο Ήφαιστος από την αρχή της αναμέτρησης στην Πυλαία επέβαλε τον δικό του ρυθμό, αιφνιδιάζοντας πλήρως τους γηπεδούχους που μπήκαν πολύ χαλαροί στο ματς. Μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου, οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, φτάνοντας τη διαφορά σε διψήφια τιμή (25-37), ωστόσο κάπου εκεί οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν.

Κάτι οι φωνές του Παπαθεοδώρου, κάτι και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, οδήγησαν τους Θεσσαλονικείς στην επιστροφή τους στο ματς και με κορυφαίους τους Κόνιαρη, Γκος, Χρυσικόπουλο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, μόλις στο – 2 (38-40).

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, ο ΠΑΟΚ μάλιστα ισοφάρισε σε πολλά σημεία, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να περάσει μπροστά, κάτι που ψυχολογικά άγχωσε πολύ τους παίκτες των γηπεδούχων, που δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο να πάρουν τον... αέρα των νησιωτών.

Όλα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα του 4ου δεκαλέπτου, με τον Χαριτόπουλο να βγαίνει μπροστά στα δύσκολα! Με τρίποντο στα 42’’ πριν από τη λήξη διαμόρφωσε το 69-73, αλλά ο ΠΑΟΚ βρήκε απαντήσεις. Με βολές των Ζάρα και Γκος και σούπερ άμυνα στην άλλη πλευρά του γηπέδου έφερε το παιχνίδι στην ισοπαλία (73-73), με τον Ήφαιστο να έχει την τελευταία επίθεση. Ο Μπρέιζελτον ανέβαλε την τελευταία επίθεση με τον Μαργαρίτη να του κάνει την τάπα βγάζοντας την μπάλα εκτός ορίων, την επαναφορά (έπειτα από τάιμ – άουτ) την έκανε ο Αμερικανός γκαρντ στα 0,8’’ πριν από τη λήξη, με τον Φρεϊμάνις να νικά τον Μαργαρίτη και να σκοράρει για τη μεγάλη νίκη του Ηφαίστου (73-75).

Οι διαιτητές: Σχινάς, Τσώνος, Μαλαμάς

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 38-40, 48-54, 73-75

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 13 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Κόνιαρης, Μαργαρίτης 6 (5 ριμπάουντ), Τέπιτς 7 (1), Γκος 17 (3), Ζάρας 11 (2), Τσόσχλας, Σχίζας 2, Γκάρετ 8 (8 ριμπάουντ), Χάτσερ 9 (1),

Ήφαιστος Λήμνου (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Γκότσερ 12 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Έβανς 14 (12 ριμπάουντ), Γουίγκινς 8, Μπρέιζελτον 3 (1), Φρεϊμάνις 16 (1), Μανωλόπουλος 6 (1), Μούρτος 2, Σταμάτης, Διαμαντάκος, Χαριτόπουλος 9 (1), Σμιθ 5.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x