Euroleague

«Βόμβα» της Νταρουσάφακα στην Μαδρίτη!

Παρά την αντεπίθεση της Ρεάλ, η Νταρουσάφακα δεν έχασε την ψυχραιμία της στα κρίσιμα και με μεγάλο παιχνίδι από Γουοναμέικερ-Ζίζιτς, σόκαρε τη βασίλισσα (84-80), ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1.

Είναι η εβδομάδα των Τούρκων στην Ευρωλίγκα!

Μετά τις Φενέρ, Εφές, τώρα ήταν η σειρά της Νταρουσάφακα να φτάσει στο πολυπόθητο μπρέικ και να «πάρει» το πλεονέκτημα έδρας από τη Ρεάλ.

Η ομάδα του Μπλατ άντεξε στην αντεπίθεση της βασίλισσας, ήταν πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα και τελικά… πυροδότησε τη «βόμβα», επικρατώντας 84-80 στην Μαδρίτη. Κάπως έτσι, ισοφάρισε σε 1-1 και πλέον η σειρά θα συνεχιστεί στην Πόλη με τα δύο επόμενα παιχνίδια.

Κορυφαίος των νικητών ο Γουοναμέικερ με 21 πόντους, έκανε «παπάδες» κοντά στη ρακέτα ο Ζίζιτς με 17 πόντους (8/10 δίποντα) και 8 ριμπάουντ (3 επιθετικά), βοήθησε καθοριστικά ο Γουιλμπέκιν με 17 και ένα μεγάλο καλάθι στο φινάλε.

Από πλευράς Ρεάλ, 22 είχε ο Γιουλ (6 ασίστ), ο οποίος… έμεινε στην εμφάνιση της τρίτης περιόδου. Μπορεί σε εκείνο το διάστημα να έβαλε 16 πόντους, ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο σημείωσε μόλις 2, έχασε σχεδόν όλα τα σουτ που πήρε και ουσιαστικά από ωραίος, μετατράπη σε μοιραίος! Ο Αγιόν με 16 πόντους, 8 ριμπάουντ (4 επιθετικά), 5 ασίστ στάθηκε στο ύψος του, ενώ ο Ντόντσιτς αν και άποντος, μέτρησε 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 38-44, 68-66, 80-84

inner
inner

Το ματς

Στο πρώτο μέρος, η Νταρουσάφακα είχε σταθερά τον «έλεγχο» της αναμέτρησης. Εκμεταλλευόμενη την έλλειψη επιθετικών λύσεων της Ρεάλ, διατήρησε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και χάρη στο εκπληκτικό παιχνίδι του Ζίζιτς στο ζωγραφιστό, κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και με εννιά πόντους, 25-34. Με τον Γιουλ σε χαμηλά επίπεδα, οι Κάρολ και Χάντερ ήταν αυτοί που κλήθηκαν να αναλάβουν δράση, μείωσαν τη διαφορά μέχρι και στο καλάθι (36-39), ωστόσο η τρίποντη βόμβα του Γουιλμπέκιν στην εκπνοή του ημιχρόνου, διαμόρφωσε το 38-44 υπέρ της ομάδας του Μπλατ.

Στην τρίτη περίοδο, ο Γιουλ εμφανίστηκε «μεταμορφωμένος» και σεληνιασμένος! Έβαλε συνολικά 16 πόντους, μοίρασε καλάθια στους συμπαίκτες του και οι Μαδριλένοι έφεραν τα πάνω-κάτω. Όχι μόνο, πήραν προβάδισμα, αλλά έφτασαν και στο +7, 58-51, δείχνοντας έτοιμοι να… καθαρίσουν τη μπουγάδα. Η Νταρουσάφακα δεν τα έβαψε μαύρα και βρήκε το αντίδοτο. Με τους Αμερικανούς της να το παίρνουν προσωπικά (και κυρίως τον Γουοναμέικερ με ρεσιτάλ), διατηρήθηκε στο «κόλπο» του μπρέικ, κατορθώνοντας στο τελευταίο τετράλεπτο να μαζέψει την απόσταση για το 68-60 στο 30’.

Από ‘κει που ως τότε ο Γιουλ ήταν ήρωας, στη συνέχεια αποδείχθηκε μοιραίος. Εκβίαζε προσπάθειες, δεν έβαζε.. με τίποτα καλάθι και η Νταρουσάφακα που δεν αγχωνόταν κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές με τέσσερις (68-72 και 74-78). Με βολές του Αγιόλ, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν εκ νέου (78-78), ωστόσο στη συνέχεια ο Γουιλμπέκιν βρήκε ξανά το δρόμο προς το… διχτάκι, ο Κάρολ σημάδεψε «δοκάρι», ενώ η ψυχραιμία του Κλάιμπερν από τη γραμμή, έφεραν το 78-82, με 48’’ να απομένουν στο χρονόμετρο. Ο Γιουλ αστόχησε σε ακόμη ένα τρίποντο, ο Ράντολφ έδωσε το… φιλί της ζωής στα 7’’ πριν τη λήξη, όμως ο Γουοναμέικερ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με δύο βολές «σφράγισε» το μεγάλο διπλό, με το τελικό 80-84.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x