Euroleague

«Βόμβα» της Ζαλγκίρις και δώρο σε Ολυμπιακό

Η Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και του τρομερού Κέβιν Πάνγκος (21 π.) επικράτησε 79-74 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και δίνει το δικαίωμα σε Ολυμπιακό και Ρεάλ να την πιάσουν στην πρώτη θέση!

Τι έκανε η Ζαλγκίρις! Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές) έφερε… τούμπα την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και με τον εκπληκτικό Κέβιν Πάνγκος να σταματάει στους 21 πόντους, υποχρέωσε τους Ρώσους στην πέμπτη τους ήττα στην Ευρωλίγκα!

Μεγάλη ευκαιρία για Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης, που αν κάνουν το… καθήκον τους και κερδίσουν Αρμάνι και Μπάμπεργκ εκτός έδρας, θα ανέβουν στην πρώτη θέση.

Φανερή η έλλειψη του Μίλος Τεόντοσιτς για την ομάδα του Ιτούδη, που απώλεσε τη διαφορά επτά πόντων που είχε στο ημίχρονο και στα τελευταία λεπτά υπέπεσε σε πολλά λάθη. Κάκιστη την τέταρτη περίοδο η ΤΣΣΚΑ, σκόραρε μόλις 13 πόντους!

Το ματς



Το ξεκίνημα του ματς βρήκε τους γηπεδούχους να κάνουν ένα μικρό σερί και να προηγούνται με πέντε πόντους (7-2), ενώ το διατήρησαν και μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου τετραλέπτου (12-7). Ωστόσο, η ΤΣΣΚΑ μείωσε γρήγορα στον έναν πόντο (14-13), με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στο τέλος της πρώτης περιόδου στα ίσα (20-20).

Ο Ντε Κολό έδωσε στην ΤΣΣΚΑ το πρώτο της προβάδισμα στο παιχνίδι (20-22), με τον Γάλλο να συνεχίζει το σκοράρισμά του και να έχει άξιο συμπαραστάτη του τον Τζέιμς Όγκουστιν για το +5 των Ρώσων (24-29). Η «αρκούδα» συνέχισε με το πόδι στο… γκάζι και παρότι οι Λιθουανοί δεν έδειχναν διατεθειμένοι να τους αφήσουν να πάρουν προβάδισμα, κατάφεραν να πάνε στο ημίχρονο προηγούμενοι με επτά (38-45).

Σαν να χτύπησε… ρεύμα τη Ζαλγκίρις στην τρίτη περίοδο! Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους μπήκε με τα «μπούνια» στο δεκάλεπτο και με ένα γρήγορο 8-0 πήραν το προβάδισμα στο ματς. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση και πήραν ξανά τα ηνία στο σκοράρισμα και μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με το +4 (57-61).

Βοροντσέβιτς και Ντε Κολό έστειλαν την ΤΣΣΚΑ για πρώτη φορά στους οκτώ (57-65) αλλά και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στα αποδυτήρια, με τον προπονητή της Ζαλγκίρις να δέχεται την δεύτερη τεχνική του ποινή είκοσι δεύτερα μετά την έναρξη της τέταρτης περιόδου και να αποβάλλεται! Αυτό δεν πτόησε την ομάδα του, ίσα ίσα μάλλον την πείσμωσε. Με εκπληκτική αντεπίθεση στο τελευταίο πεντάλεπτο και τον Πάνγκος να κάνει πράματα και θάματα, η Ζαλγκίρις γύρισε… τούμπα το ματς και εν τέλει πήρε το ροζ φύλλο αγώνα, επικρατώντας με 79-74 των Ρώσων.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 38-45, 57-61, 79-74

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x