Ευρώπη

«Βόμβες» Αταμάν: «Η τουρκική ομοσπονδία επηρεάζεται από τη Φενέρμπαχτσε»

Στη μεγάλη επιρροή που έχει η Φενέρμπαχτσε στην τουρκική ομοσπονδία μπάσκετ απέδωσε ο Εργκίν Αταμάν την αποχώρησή του τόσο από τον πάγκο της εθνικής ομάδας, όσο και από τη Γαλατασαράι!

«Κεραυνούς» έριξε ο Εργκίν Αταμάν, μιλώντας στο «CNN Turk».

Ο 51χρονος προπονητής τόνισε πως η Φενέρμπαχτσε έχει του… χεριού της την τουρκική ομοσπονδία μπάσκετ και μάλιστα σ’ αυτό απέδωσε την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της εθνικής ομάδας, αλλά και από τη Γαλατασαράι. Ωστόσο, στη δεύτερη περίπτωση, μεγάλο μερίδιο ευθύνης είχε και ο πρόεδρος της «Τζιμπόμ».

«Η ομοσπονδία μπάσκετ της Τουρκίας επηρεάζεται πολύ από τη Φενέρμπαχτσε. Έφυγα από τη Γαλατασαράι λόγω του προέδρου της Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ. Είμαι πικραμένος από τον Χέντο Τούρκογλου και τον Ομέρ Ονάν, καθώς είχαμε συμφωνήσει σε όλα για να συνεχίσω στον πάγκο της εθνικής ομάδας. Μου είχαν πει ότι είμαι ο καταλληλότερος για τη δουλειά, είχαμε συμφωνήσει για το προπονητικό σταφ, αλλά από τότε δεν πήρα καμία απάντηση έπειτα από δύο μήνες», δήλωσε αρχικά ο Εργκίν Αταμάν στο «CNN Turk» και στη συνέχεια άφησε αιχμές και για τον πρόεδρο της πρώην ομάδας του:

«Η διοίκηση της Γαλατασαράι με πρόδωσε. Όταν κατακτήσαμε το Eurocup όλοι ήταν δίπλα μας, αλλά όταν μας άφησαν η κατάσταση έγινε πάρα πολύ άσχημη. Με τις περικοπές στο μπάτζετ, όλα καταστράφηκαν. Εύχομαι ο πρόεδρος της Γαλατά να ήταν στα παιχνίδια μας, όπως κάνουν εκείνοι των Αναντολού Εφές, Φενέρμπαχτσε και Μπεσίκτας».

Τέλος, ο 51χρονος κόουτς ερωτήθηκε για την ενδεχόμενη μετακίνηση του Σινάν Γκιουλέρ στη Φενέρ: «Μακάρι αυτό να μην γινόταν», για να καταλήξει πως δεν θα βρίσκεται στον πάγκο κάποιας ομάδας την επόμενη σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x