Ελλάδα

«Ετοιμοθάνατος» ο Πανελευσινιακός

Μια... ανάσα απ' τον υποβιβασμό του στην Α2 βρίσκεται ο Πανελευσινιακός, καθώς ηττήθηκε από τον Κόροιβο Αμαλιάδας εντός έδρας με 72-70, διατηρώντας ελάχιστες πιθανότητες παραμονής στην Basket League.

Μαθηματικές, μόνο, ελπίδες διατηρεί ο Πανελευσινιακός για να παραμείνει στην Basket League, μετά την εντός έδρας ήττα του με 72-70 από τον Κόροιβο Αμαλιάδας για την 23η αγωνιστική.

Η ομάδα της Ελευσίνας έχοντας ρεκόρ 5-17 χρειάζεται ένα «θαύμα» για να αποφύγει τον υποβιβασμό της στην Α2, καθώς θα πρέπει να νικήσει και στους τρεις τελευταίους αγώνες της με τον Πανιώνιο, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και παράλληλα τα Τρίκαλα να μην πάρουν κάποια νίκη μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, αφού υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Από την άλλη πλευρά ο Κόροιβος με τη νίκη αυτή έφτασε στις 8 νίκες και σφράγισε την παραμονή του στα μεγάλα «σαλόνια».

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ρούμπιο με 14 πόντους και ακολούθησε ο Μπάουερς με 12, ενώ ο Μάτζετ έβαλε το καλάθι της νίκης. Αντίθετα από την πλευρά των γηπεδούχων ο Μίτροβιτς ήταν εξαιρετικός έχοντας 18 πόντους με 5/5 τρίποντα και ο Μάρκοβιτς προσέθεσε ακόμα 16, αλλά δεν έφτανε η προσπάθειά τους.

Το ματς:

Χέρι-χέρι πήγαιναν οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ούσες ισόπαλες (8-8). Όμως, οι φιλοξενούμενοι, με τον Ντόναβαν να πετυχαίνει γρήγορα επτά πόντους, έδειξαν έτοιμοι για να πάρουν τη νίκη που θα τους εξασφαλίσει από σήμερα την παραμονή. Με ένα επιμέρους 10-4 πήραν το προβάδισμα με έξι πόντους (12-18). Η αντίδραση του Πανελευσινιακού ήταν άμεση και με ένα σερί 7-0 (19-18) ανέκτησαν άμεσα την πρωτοπορία στο σκορ με καλάθι του Οφοέγκμπου. Μετά τη βολή του Μάρσαλ, ο Αβραμίδης, ο Μάρσαλ και ο Μάρκοβιτς διεύρυναν το προβάδισμα στο +4 (26-22) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Με τον Μίτροβιτς να «πυροβολεί» από τα 6,75μ, οι Ελευσινιώτες πέρασαν μπροστά με 8 πόντους (32-24). Οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου μείωσαν προσωρινά στους 4 (34-30) με λέι απ του Βασίλιεβιτς. Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν έχασαν τον έλεγχο του αγώνα και διατήρησαν τον Κόροιβο σε απόσταση ασφαλείας. Ο Μίτροβιτς συνέχισε το.. βιολί του από τη γραμμή του τριπόντου, έχοντας 4/4 και 14 πόντους συνολικά και, παρέα με τον Μίτροβιτς και τον Δορκοφίκη, έδωσαν διψήφια διαφορά δέκα πόντων στον Πανελευσιανικό (47-37). Το μόνο που κατάφερε ο Κόροιβος ήταν να μειώσει στο -8 (51-43) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ύστερα από ένα πλούσιο σε θέαμα πρώτο μέρος, οι δύο ομάδες βγήκαν «μουδιασμένες» από τα αποδυτήρια. Είναι χαρακτηριστικό πως στα πρώτα πέντε λεπτά, οι δύο αντίπαλοι σημείωσαν από ένα καλάθι μονάχα, αφού κυριάρχησαν οι κακές επιλογές στην επίθεση και η εκατέρωθεν αστοχία. Έτσι, απώλεσε σημαντική ευκαιρία ο Κόροιβος να φέρει τα πάνω-κάτω στο ματς, αν και μείωσε με τον Ρούμπιο και τον Κανονίδη στο -4 (53-49). Ο Μίτροβιτς, όμως, ήταν για μία ακόμα φορά εύστοχος από τη γραμμή των 6,75μ., δίνοντας στους γηπεδούχους ξανά «αέρα» 9 πόντων (60-51). Ο Ρούμπιο και ο Μπάουερς, όμως, στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου διατήρησαν κοντά και σε απόσταση 5 πόντων (60-55) τους φιλοξενούμενους.

Με το… καλημέρα της τελευταίας περιόδου, ο Κανονίδης με σουτ τριών πόντων (60-58) έφερε την ομάδα της Αμαλιάδας σε απόσταση "αναπνοής" από τον Πανελευσινιακό και με δύο βολές ο Μπάουερς (62-60) απάντησε στο καλάθι του Λούμπι. Ο Ιωάννου και ο Μάρκοβιτς έδωσαν προβάδισμα έξι πόντων στους γηπεδούχους, όμως με τον Μάτζετ να σημειώνει έμμεσο τρίποντο και τον Ρούμπιο λέι απ (67-65), έδειξαν πανέτοιμοι για το μεγάλο «διπλό». Ο Μάρκοβιτς με δύο βολές έκανε το +4 για τον Πανελευσινιακό, αλλά ο Κόροιβος δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Με τρίποντο του Βασίλιεβιτς και κάρφωμα του Μάρσαλ, οι φιλοξενούμενοι πήραν για πρώτη φορά την πρωτοπορία στο σκορ μετά το πρώτο δεκάλεπτο δύο λεπτά πριν τη λήξη του 40λεπτου. Ο Δορκοφίκης έφερε στα ίσα το ματς, ευστοχώντας σε μία βολή (70-70), αλλά ο Μάτζετ απάντησε, βάζοντας δύο πόντους μπροστά τον Κόροιβο (70-72). Ο Αβραμίδης αστόχησε, όπωςκαι ο Μάτζετ. Στα 12'', ο Τζόνσον έχασε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στον Κόροιβο με τρίποντο, αλλά ούτε και ο Δορκοφίκης μπόρεσε να στείλει το ματς στην παράταση, με τον Κόροιβο να παίρνει τη νίκη με 72-70, που "σφραγίζει" την παραμονή του Basket League.


Τα δεκάλεπτα: 26-22, 51-43, 60-55, 70-72

Πανελευσινιακός (Κουστένης): Μίτροβιτς 18 (5), Λούμπι 6, Αθανασούλας 4, Μάρκοβιτς 16 (1), Δορκοφίκης 8, Ιωάννου 3, Τζόνσον 2, Οφοέγκμπου 4, Αβραμίδης 5 (1), Σίμπσον 4

Κόροιβος Αμαλιάδας (Μαρκόπουλος): Μάτζετ 10 (1), Μάρσαλ 5, Γιαννακίδης, Αγγελόπουλος 4, Παπαπέτρου, Μπάουερς 12, Βασίλιεβιτς 5 (1), Κανονίδης 9 (1), Ντόναβαν 11, Ρούμπιο 14, Γαλιώτος 2


Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x