Ελλάδα

Βραχνάς για το νέο πρωτάθλημα η χορηγία

Ο ΕΣΑΚΕ δυσκολεύεται να βρει για τις ομάδες αντίστοιχα χρήματα με τα περσινά από τη φετινή χορηγία και πολλές ΚΑΕ θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Το σενάριο για... Κύπρο.

Αρκετά μειωμένα, ακόμη και κατά 50%, αναμένονται τα χρήματα που μπορεί να πάρει ο ΕΣΑΚΕ για να διανείμει στις ομάδες από την κεντρική χορηγία του πρωταθλήματος.

Κι αυτό γιατί αποτάνθηκε στον ΟΠΑΠ, που ήδη έχει συμφωνήσει με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ενώ είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό για ξεχωριστές συμφωνίες. Χωρίς τους τρεις ισχυρούς της Αθήνας τα διαπραγματευτικά ατού της λίγκας αδυνατίζουν και η κεντρική συμφωνία μειώνεται με συνέπειες για τις ομάδες με μικρές οικονομικές δυνατότητες.

Έτσι είναι πιθανό τα συνολικά έσοδα, συμπεριλαμβανομένων και των τηλεοπτικών, που για την περασμένη σεζόν άγγιζαν για τις ομάδες πριν των τριών του κέντρου τις 250.000 ευρώ να μειωθούν ακόμη και κάτω από το μισό. Σε αυτή την περίπτωση οι επιπτώσεις είναι ανυπολόγιστες, καθώς πολλές ΚΑΕ ίσως να μην αντέξουν το βάρος.

Ο ΕΣΑΚΕ θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στο νέο ραντεβού του με τον ΟΠΑΠ ελπίζοντας πως οι απώλειες θα είναι μικρότερες.

Την ίδια ώρα, έχει επανέλθει η σκέψη να μπει στο πρωτάθλημα ομάδα από την Κύπρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο εσόδων από χορηγίες, διαφημίσεις και όχι μόνο. Πάντως πρόκειται για κάτι που είναι δύσκολα άμεσα υλοποιήσιμο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x