Ελλάδα

Δεν είναι μικρός τελικός. Είναι... μεγάλος

Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε, η ήττα από την Ισλανδία «πόνεσε», αλλά η Εθνική Νέων δεν έχασε το στόχο, την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Και ο αποψινός μικρός τελικός με την Κροατία είναι… μεγάλος.

Η ονειρεμένη πορεία της Εθνικής Νέων στο Ευρωπαϊκό U20 της Χαλκίδας χάλασε το σαββατόβραδο. Η ελληνική ομάδα έχασε με 70-67 από την Ισλανδία, μαζί την ευκαιρία να απαλλαγεί από το άγχος της ανόδου και τη δυνατότητα να διεκδικήσει μία ακόμη πρωτιά. Αντ’ αυτού, φορτώθηκε με την… υποχρέωση να νικήσει απόψε (18:45, ΕΡΤ και ΣΠΟΡ F 94,6) την Κροατία στον μικρό τελικό για να εξασφαλίσει την επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία, που ήταν εξ αρχής ο βασικός της στόχος.

Η Εθνική έκανε το χειρότερο παιχνίδι της. Φάνηκε χαλαρή στο ξεκίνημα κι όταν αντιλήφθηκε πως η Ισλανδία δεν είναι παίξε-γέλασε, ο αντίπαλος είχε βρει για τα καλά ρυθμό και οι διεθνείς γέμισαν με άγχος. Η ήττα «πληγώνει», ειδικά από μία εθνική ομάδα που δεν προέρχεται δα και από κάποια μπασκετομάνα, ωστόσο σε αυτές τις ηλικίες το καθετί μπορεί να αποτελέσει ένα καλό μάθημα για το μέλλον.

Ό,τι έγινε… έγινε. Η Εθνική καλείται να ανασυνταχθεί, να αφήσει πίσω της την απογοήτευση και το σοκ του αποκλεισμού και να πάρει την άνοδο νικώντας τη διόλου αμελητέα Κροατία. Η «χρβάτσκα» είναι ομάδα με ταλέντο, παίκτες όπως ο Μάζαλιν, ο Μπόζιτς, ο Φιλίποβιτς, ο Καπούστα, ο Μπάτζιμ και ο Κάρατσιτς, αλλά ουδόλως ανίκητη. Η καλή ελληνική ομάδα, όχι αυτή που εμφανίστηκε απέναντι στην Ισλανδία, μπορεί να τα καταφέρει. Σύμμαχός της θα είναι και πάλι ο κόσμος που εξαφάνισε από χθες το μεσημέρι τα εισιτήρια προσδοκώντας να δει την Εθνική να κατακτά την πρώτη θέση στον μεγάλο τελικό. Τελικά η Ελλάδα θα βρίσκεται στον μικρό τελικό, που όμως είναι τέτοιος μόνο… κατ’ όνομα, αφού το διακύβευμα τον καθιστά πραγματικά μεγάλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x