Ελλάδα

Δεν γυρίζεις την πλάτη στον Τζεντίλε

Όσο ο Παναθηναϊκός Superfoods τηρεί σιγήν ιχθύος στο θέμα Τζεντίλε λίγα πράγματα μπορείς να πεις. Το ένα έχει να κάνει με τη σφοδρή επιθυμία του παίκτη να βάλει τα πράσινα. Το άλλο με τη λογική.

Παναθηναϊκός Superfoods και Τζεντίλε. Μια ιστορία που ξεκίνησε ξαφνικά με την απόφαση της Αρμάνι Μιλάνο να απαλλαχθεί από την παρουσία και τις ιδιορρυθμίες του 24χρονου αστέρα της προσωρινά. Ιστορία που έχασε την έντασή της πριν ξαναδυναμώσει τις τελευταίες ώρες με τις πληροφορίες που φέρουν τον Αλεσάντρο να ήρθε στην Ελλάδα για να μιλήσει με την ομάδα.

Λογικό κι επόμενο οι φίλοι του μπάσκετ και δη οι φίλοι του Παναθηναϊκού να ρωτούν, να ψάχνουν, να περιμένουν να ακούσουν κάτι, κάποιο δεδομένο για το φλερτ του Ιταλού με τους «πράσινους». Είναι τέτοια η κλάση του παίκτη, μοιάζει τόσο μεγάλη ευκαιρία που δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά.

Αυτό πρέπει να θεωρήσουμε και ως πρώτο δεδομένο στην υπόθεση. Ακόμα και αν ο Παναθηναϊκός Superfoods στο ξεκίνημα της ιστορίας «Τζεντίλε» δεν έμοιαζε διατεθειμένος να ψάξει παίκτη στις θέσεις που καλύπτει ο Ιταλός δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στη συγκεκριμένη περίπτωση. Μιλάμε για έναν παίκτη με ισχυρή προσωπικότητα, μιλάμε για έναν παίκτη με σπουδαία κλάση, μιλάμε για ένα πακέτο που δεν συναντάται σε αφθονία στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού Superfoods. Δεν κλείνεις τα μάτια σε τέτοιες ευκαιρίες. Ακόμα και αν πρέπει να ανακατέψεις λίγο το πράγμα στο ροτέισον και στην ιεραρχία της ομάδας.

Δεδομένο επίσης πως ο ίδιος ο παίκτης θέλει σαν τρελός να παίξει στον Παναθηναϊκό Superfoods. Δεν είναι μόνο η επιρροή που έχει πάνω του ο πατέρας του που υπήρξε παίκτης της ομάδας, είναι και η δική του επιθυμία να αγωνιστεί σε έναν σπουδαίο σύλλογο, να διεκδικήσει τίτλους και να πάει φορτσάτος στο Ευρωμπάσκετ του καλοκαιριού. Η τρέλα του Τζεντίλε φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν δείχνει να λογαριάζει πόσα λιγότερα χρήματα θα πάρει αν μετατραπεί το φλερτ σε γάμο. Και διαθέσιμος, λοιπόν, ο Τζεντίλε και με ισχυρή επιθυμία να μετακομίσει στο ΟΑΚΑ.

Μένει ο Πασκουάλ και η Αρμάνι. Ο Ισπανός κόουτς πρέπει να καταφέρει να βρει ρόλο για τον νέο του παίκτη και να διαχειριστεί ένα ρόστερ το οποίο θα έχει 8 ξένους παίκτες – όταν επιστρέψει ο Γκιστ - και άρα δύο σίγουρα εκτός ελληνικού πρωταθλήματος. Εδώ, όμως, η λογική λέει πως ο κόουτς θα σκεφτεί όπως ο Παναθηναϊκός. Πόσους «Τζεντίλε» έχει στην ομάδα του; Και πόσο εύκολο είναι να κλείσει τα μάτια στην ευκαιρία που του παρουσιάζεται;

Όσο για τις ισορροπίες εντός αποδυτηρίων και τον περίεργο χαρακτήρα που λέγεται ότι κουβαλά ο Τζεντίλε; Αφενός ο ίδιος ο παίκτης μπορεί εύκολα να έχει συνειδητοποιήσει ότι πρέπει λίγο να πατήσει στο έδαφος για να δώσει μια νέα ώθηση στην καριέρα του, αφετέρου ίσως το περιβάλλον του Παναθηναϊκού τον βοηθήσει να ξαναβρεί τον εαυτό του και να ισορροπήσει.

Δεδομένο επίσης πρέπει να θωρείται ότι ο Τζεντίλε αν μετακομίσει στον Παναθηναϊκό Superfoods δεν θα το κάνει για λίγο. Είναι σχεδόν αδύνατο να δεχτούν οι πράσινοι να φιλοξενήσουν τον παίκτη μόνο για 6 μήνες. Εδώ, λοιπόν, μπαίνει ο παράγοντας Αρμάνι. Η ομάδα του Μιλάνο δεν θέλει σε καμία περίπτωση να μείνει με άδεια χέρια στην περίπτωση του Αλεσάντρο. Αρχικός της στόχος ήταν να του δώσει τη δυνατότητα να boostάρει ξανά την καριέρα του, παίζοντας σε μια άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας και να αποκτήσει μεταπωλητική αξία ενόψει της νέας σεζόν. Οι Ιταλοί, ωστόσο, δεν φαίνονται σε θέση ισχύος σε όποιες διαπραγματεύσεις με όποια ομάδα γίνουν. Και αυτό γιατί αφενός δεν έχουν σύμμαχο τον παίκτη, αφετέρου όσο περνά ο καιρός όλο και πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι το καλοκαίρι που έρχεται είναι πολύ δύσκολο για τη Μιλάνο σε διοικητικό επίπεδο. Λέγεται ότι ίσως η ομάδα αναγκαστεί σε σπουδαία περιστολή κόστους άρα και το συμβόλαιο του Τζεντίλε θα είναι κάτι παραπάνω από βαρίδι.

Ας μην αποκλειστεί, λοιπόν, το ενδεχόμενο ο Τζεντίλε να αλλάξει ομάδα όχι ως δανεικός αλλά ακόμα και ως ελεύθερος!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x