Euroleague

Δεν κουνιέται από την κορυφή η Ρεάλ!

Τι κι αν δεν είχε Ρούντι και Τόμπκινς; Τι κι αν ο Γιουλ δεν βοήθησε; Η τριπλέτα Ράντολφ-Ντόντσιτς-Χάντερ ήταν… όλα τα λεφτά για τη Ρεάλ, η οποία πέρασε από το Καζάν (81-77) και... αράζει στην κορυφή.

Παρά τις απουσίες της, παρά το κακό βράδυ του Γιουλ, η Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε… πάθος και πέρασε από το Καζάν, επικρατώντας 81-77 της Ούνικς. Κάπως έτσι, η βασίλισσα βελτίωσε το ρεκόρ της σε 17-5 και παραμένει σταθερά μόνη πρώτη στην Ευρωλίγκα, την ώρα που οι Ρώσοι υποχώρησαν στο 7-15, μην έχοντας ουσιαστικά να κυνηγούν κάτι…

«Όργια» από τον Ράντολφ που σταμάτησε στους 19 πόντους με μόλις δύο άστοχα σουτ, ακόμα... μοιράζει ασίστ ο 17χρονος Ντόντσιτς με 11, τελείωσε υποδειγματικά τις φάσεις κοντά στο καλάθι ο Χάντερ, ο οποίος είχε 14 πόντους με 7/7 δίποντα. Έμεινε στα ρηχά ο Γιουλ, που χρησιμοποιήθηκε για μόλις 15', έχοντας μόλις 2 πόντους (0/5 σουτ, 2/2 βολές) και 4 ασίστ, ενώ 12 είχε ο Αγιόν. Από πλευράς ηττημένων (δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Καϊμακόγλου), 20 είχε ο Λάνγκφορντ με 8/10 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 12 πόντους πρόσθεσε ο Παραχούσκι, ενώ ο Κολόμ «έγραψε» 11 πόντους και 9 ασίστ.

Το ματς

Παρά τους γρήγορους τέσσερις πόντους του Αγιόν, η Ούνικς πέτυχε 12 αναπάντητους πόντους και έφτασε να προηγείται 12-4 στο 4’, χάρη στις εμπνεύσεις των Λάνγκφορντ-Κλαρκ. Το τάιμ-άουτ που κάλεσε ο Λάσο απέδωσε καρπούς, καθώς οι Μαδριλένοι αναχαίτισαν τα επιθετικά ατού των Ρώσων, όμως στην επίθεση δεν μπορούσαν ακόμα να βρουν ρυθμό. Για καλή τους τύχη, όμως, ο Αγιόν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, τελείωνε τις φάσεις είτε κοντά στη ρακέτα, είτε από μέση απόσταση και ουσιαστικά με 10 πόντους «υπέγραφε» το ισόπαλο 14-14 στο 8’. Το τρίποντο του Ματσιούλις επανέφερε προς στιγμήν σε θέση οδηγού τη Ρεάλ, αλλά δια χειρός Αντίποφ διαμορφώθηκε το 18-17 της περιόδου, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν μόλις 4 πόντους στο τελευταίο εξάλεπτο αυτής!

Για… λίγο ακόμα συνέχισαν τα «θέματα» της Ρεάλ στην επίθεση. Μέχρι ουσιαστικά το ανακάτεμα της τράπουλας να φέρει αποτελέσματα, με τους Ντόντσιτς-Ράντολφ να το παίρνουν πάνω τους και με διαδοχικούς πόντους να ξαναβάζουν μπροστά στο σκορ την ομάδα τους, 29-30. Ο Λάνγκφορντ δε μπορούσε να βοηθήσει, ουσιαστικά, την Ούνικς, με τους παίκτες της γενικά να… μην πατάνε καλά και φυσικά οι «μερένχες» (που αν και δεν φημίζονται γι’ αυτό, έτρωγαν σίδερα στην άμυνα) το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον! Με ηγετική παρουσία Ράντολφ και «τζούρες» από Νοτσιόνι-Τέιλορ, η Ρεάλ έτρεξε σερί 11-0 και έφτασε να προηγείται με διψήφια διαφορά, 31-41. Τελικώς το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια στο +7, 36-43.

Παρά τα μεγάλα καλάθια του Ματσιούλις στην εκκίνηση της τρίτης περιόδου, η Ούνικς έδειχνε… μεταμορφωμένη και προσπαθούσε να μαζέψει τη διαφορά, 44-48. Με βολές του Γιουλ (που δεν ήταν σε καλό βράδυ και δεν μπορούσε να αποτελέσει το… αποκούμπι της επίθεσης), η Ρεάλ διατήρησε τα ηνία του ματς, 48-53, ωστόσο στη συνέχεια η ομάδα του Πασούτιν εκμεταλλεύτηκε την αστοχία της αντιπάλου της και έτρεξε επιμέρους σκορ 9-0, για να φέρει τα πάνω-κάτω με το 57-53 στο Καζάν! Ο Ράντολφ με τρίποντο… έκοψε το βήχα των γηπεδούχων, όμως ο Λάνγκφορντ είχε «ζεσταθεί» για τα καλά και από δικά του χέρια (φτάνοντας τους 17 πόντους) διαμορφώθηκε το 59-57 στο 30’.

Κάρολ και Χάντερ άλλαξαν ξανά τα δεδομένα, γράφοντας το 59-63 υπέρ της Ρεάλ. Οι δύο ομάδες πετύχαιναν εκατέρωθεν καλάθια, με τους Κολόμ και Λάνγκφορντ από την μία και τους Κάρολ-Χάντερ από την άλλη. Στο… ζύγι, αυτοί της Ρεάλ έβγαιναν κερδισμένοι, παραμένοντας σε θέση οδηγού με το 70-74, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Ο Ράντολφ επιβεβαίωσε πως ήταν «σεληνιασμένος» απόψε και με πέντε συνεχόμενους πόντους (με τον ίδιο να φτάνει τους 19) έδειξε να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ των Μαδριλένων, με το 70-79, 2:40’ πριν το φινάλε. Πάνω που η Ούνικς μείωσε στους πέντε, ήρθε ένα εκπληκτικό καλάθι του Ντόντσιτς να της… κόψει τα πόδια για το 74-81 στο 39’. Ο Λάνγκφορντ είχε μία τελευταία ευκαιρία να ξαναβάλει στο κόλπο την ομάδα του, αλλά αστόχησε αφύλαχτος για τρεις στα 35’’ πριν τη λήξη και ουσιαστικά δεν είχαμε περαιτέρω συγκινήσεις, με τη Ρεάλ να επικρατεί 77-81 μέσα στο Καζάν.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 36-43, 59-57, 77-81

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x