NBA

«Δεν μου αρέσει ο Αντετοκούνμπο σαν πλέι μέικερ»

Δύο παίκτες με τη δική τους ιστορία στο ΝΒΑ, ο Ριπ Χάμιλτον και ο Ράτζα Μπελ, εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για τη χρησιμοποίηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη θέση του πλέι μέικερ.

Η απόφαση του Τζέισον Κιντ να καθιερώσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ρόλο πλέι μέικερ είναι σίγουρα καινοτόμα. Αποδεικνύεται, δε, πως όσο ενδιαφέρον κι αν είναι το εγχείρημα, υπάρχουν και αρκετοί που διαφωνούν. Όπως ο Ριπ Χάμιλτον και ο Ράτζα Μπελ, δύο πρώην ΝΒΑερ με μεγάλη καριέρα πίσω τους.

«Είναι σπουδαίο ταλέντο ο Γιάννης. Είναι μακρύς, μπορεί να πάρει ριμπάουντ, να σκοράρει, να πασάρει, να αμυνθεί και αυτό που μου αρέσει σε αυτόν είναι πως είναι πολύ ανταγωνιστικός. Μου αρέσει με την μπάλα στα χέρια, αλλά όχι σαν πόιντ γκαρντ όλη την ώρα. Οι Μπακς θα έχουν το ίδιο πρόβλημα με τον Μάικλ Κάρτερ-Γουίλιαμς, που επίσης δεν είναι καλός σουτέρ», τόνισε ο πρωταθλητής με τους Πίστονς το 2004 και τρεις φορές All Star.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο για ένα παιδί στα 2,10μ. να παίξει πλέι μέικερ. Δεν θες να εξαντλήσεις ένα τόσο μεγάλο κορμί απέναντι σε κοντύτερους αντιπάλους, όπως ο Μπέβερλι ή ο Ντελαβεντόβα. Αν παίξει σαν πόιντ φόργουορντ, πρέπει να τον περιβάλουν με καλούς σουτέρ», είπε με τη σειρά του ο Μπελ, που θεωρείτο από τους καλύτερους αμυντικούς της λίγκας στις αρχές του αιώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x