Ελλάδα

Διαφώνησαν για τα συμβόλαια ΕΣΑΚΕ-ΠΣΑΚ

Δεν βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στην λίγκα και την ένωση των παικτών, αλλά οι δύο πλευρές παραμένουν σε ανοιχτή γραμμή.

Η επισημοποίηση της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος μοιάζει τυπική διαδικασία, αλλά ακόμη υπάρχει ανοιχτό το θέμα με τα συμβόλαια των παικτών. Η σημερινή τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον ΕΣΑΚΕ και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών δεν έβγαλε αποτέλεσμα, καθώς η διαφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές παραμένει.

Η μεν λίγκα πρότεινε στους παίκτες να πληρωθούν το 70% των συμφωνηθέντων συμβολαίων τους, ενώ οι παίκτες ζήτησαν το ποσοστό αυτό να ανέλθει στο 80% και αποπληρωμή μέχρι τον Ιούλιο ή το αργότερο τον Αύγουστο.

Παράλληλα, ζητήθηκε όσοι παίκτες έχουν συμβόλαιο μέχρι και 20.000 ευρώ να τα πληρωθούν στο ακέραιο, ενώ ο ΠΣΑΚ ζήτησε πως πρέπει να υπάρχουν αντίστοιχες περικοπές και στις προμήθειες των μάνατζερ.

Τον ΠΣΑΚ εκπροσώπησαν στην τηλεδιάσκεψη ο πρόεδρος, Ανδρέας Γλυνιαδάκης και οι Δημήτρης Μαυροειδής, Βασίλης Ξανθόπουλος, ενώ δεν συμμετείχαν εκπρόσωποι των προπονητών, παρότι είχαν κληθεί στο «τραπέζι» των συζητήσεων.

Οι επαφές των δύο πλευρών θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί συμφωνία που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x