Ελλάδα

Διάλεξε… νίκη η ΑΕΚ-Με ΠΑΟΚ στα playoffs

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες νικώντας δύσκολα με 82-76 τη μαχητική Κύμη και έκλεισε ραντεβού με τον ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο των playoffs.

Με νίκη ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο η ΑΕΚ, που κόντρα στα… σενάρια περί προτίμησης του Προμηθέα και στο… βάθος του Ολυμπιακού επικράτησε 82-76 της Κύμης στο ΟΑΚΑ, ενώπιον μόλις 1.000 φιλάθλων. Έτσι τερμάτισε πέμπτη και στον πρώτο γύρο των playoffs θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον ΠΑΟΚ.

Ο Μάνι Χάρις με 16 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 ασίστ μαζί με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη που είχε επίσης 16 πόντους ξεχώρισαν από τους «κιτρινόμαυρους» που ξέφυγαν μετά από ένα ξέσπασμα στο δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου. Ο Λένζελ Σμιθ με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ ήταν ο κορυφαίος της Κύμης που θα παίξει με τον Ολυμπιακό στα playoffs, ενώ ο Θαντ ΜακΦάντεν έμεινε στους 13 με 4/17 σουτ.

Το ματς

Το καλό ξεκίνημα της ΑΕΚ (6-2) δεν είχε συνέχεια και η Κύμη παρά τα δύο γρήγορα φάουλ του Μανωλόπουλου αντέδρασε. Με τον ΜακΦάντεν να «πυροβολεί» από μακριά και τον ΜακΓκι να δημιουργεί προβλήματα με το μέγεθός του κάτω από το καλάθι, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα (6-7) που έφτασε και το +4 (12-16). Ένα καλό αμυντικό δίλεπτο της «Ένωσης» οδήγησε σε επί μέρους 7-1 με τρίποντο του Ξανθόπουλου (19-17), όμως η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη ανέκτησε τα ηνία χτυπώντας στο ανοιχτό γήπεδο (26-29). Τα τρίποντα από Σάκοτα και Πάντερ, αλλά και η καλή παρουσία του Καββαδά στο ζωγραφιστό επέτρεψαν στους γηπεδούχους να τρέξουν ένα 10-0 (36-29), που όμως δεν είχε συνέχεια καθώς ΜακΦάντεν και Τσαγκαράκης βρήκαν τις λύσεις και το ημίχρονο έκλεισε με απόλυτη ισορροπία, 40-40.

inner

Η Κύμη επέστρεψε φουριόζα από τα αποδυτήρια και ξέφυγε με πέντε (42-47) κόντρα σε μια ΑΕΚ που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Ο Λαρεντζάκης με ένα επιθετικό κρεσέντο ανέλαβε να αφυπνίσει την ομάδα του δίνοντας προβάδισμα (55-53). Τα επιθετικά ριμπάουντ, η αφύπνιση του Μάνι Χάρις και η ευστοχία στα τρίποντα (5/7 στο τρίτο δεκάλεπτο) έδωσαν στους «κιτρινόμαυρους» την ευκαιρία να ξεφύγουν με 64-55 βάζοντας γερά θεμέλια για τη νίκη. Το δεύτερο σερί τρίποντο του Γκριν και το αντιαθλητικό του ΜακΓκι στον Καββαδά έφεραν την «Ένωση» και στο +13 (72-59) σχεδόν επτά λεπτά πριν το τέλος, ωστόσο το 6-0 της Κύμης (72-65) σε ενάμισι λεπτό υποχρέωσε τον Ντράγκαν Σάκοτα να καλέσει τάιμ άουτ. Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν και στους τέσσερις με τρίποντο του ΜακΦάντεν ενάμιση λεπτό πριν το τέλος (76-72), ωστόσο η επιλογή τους να στείλουν την ΑΕΚ στις βολές δεν δικαιώθηκε, καθώς Σάκοτα, Χάρις και Γκριν με απόλυτη ευστοχία «καθάρισαν» το ματς.

Δεκάλεπτα: 21-21, 40-40, 64-55, 82-76.
inner
inner
Διαιτητές: Πουρσανίδης, Μαλαμάς, Τζιοπάνος.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x