Ελλάδα

«Διαμαντίδης ή Σπανούλης; Σαφώς Διαμαντίδης»!

Απολαυστικός Σάρας Γιασικεβίτσιους στον ΣΠΟΡ FM! Ο μεγάλος Λιθουανός «διάλεξε» Διαμαντίδη στο... δίλημμα με Σπανούλη κι εξέφρασε την παντοτινή αγάπη του στον ΠΑΟ! «Θα επιστρέψει εκεί που αξίζει» είπε.

Απολαυστικός στα παρκέ, απολαυστικός στην καθημερινότητά του, απολαυστικός και στα ερτζιανά!

Ο μεγάλος Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για όλα!

Αφού «επέλεξε» Διαμαντίδη κι όχι Σπανούλη (αιτιολογώντας την επιλογή του), είπε… τόσο απλά πως «αγαπώ τον Παναθηναϊκό» και υποκλίθηκε στον κόσμο που κάθε φορά του δείχνει με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο πως τον έχει στην καρδιά του.

Ο μεγάλος Λιθουανός έδειξε βέβαιος πως το τριφύλλι θα επιστρέψει εκεί που αξίζει, στην κορυφή της Ευρώπης (μετά και τις κινήσεις που έγιναν φέτος), έσταξε μέλι για τον σπουδαίο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον «αιώνιο» αντίπαλο, Ολυμπιακό.

Δεν έχασε, φυσικά, την ευκαιρία να απαντήσει με χιούμορ και σε πιο... χαλαρές ερωτήσεις!



Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Τόλη Κοτζιά, Σταύρο Χονδροθύμιο και Γρηγόρη Ποζιό:

«Είναι απίστευτη η υποδοχή του κόσμου του Παναθηναϊκού κάθε φορά! Απ’ τη στιγμή που πάτησα στην Αθήνα και υπέγραψα με τον κ. Παύλο μέχρι και τώρα μου δείχνουν την αγάπη τους τόσο πολύ, όσο δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ… Οι Έλληνες είναι... τρελοί! Πολλές φορές μου δείχνουν αγάπη μεγαλύτερη και απ' όση λαμβάνω εδώ στην πατρίδα μου. Αγαπώ τον Παναθηναϊκό, θα τον αγαπώ για πάντα. Ήταν κάποια απ’ τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου, έκανα φίλους και νιώθω υπέροχα. Θα παρακολουθώ και φέτος τον Παναθηναϊκό και εύχομαι το καλύτερο»!

Για τις δύο κορυφαίες στιγμές του στον Παναθηναϊκό: «Η μία σίγουρα είναι το 2009 στο Βερολίνο, όπου κατακτήσαμε το Ευρωπαϊκό. Η άλλη είναι η σχέση που υπήρχε μεταξύ μας στην ομάδα, το οικογενειακό κλίμα όλα τα χρόνια. Με τον Διαμαντίδη, τον Μπατίστ, τον Νίκολας, τον Φώτση, τον Ομπράντοβιτς, τον Ιτούδη… Φίλοι για το υπόλοιπο της ζωής μου, κάτι που είναι εξίσου σημαντικό με την κατάκτηση τίτλων».

Στο ερώτημα για Διαμαντίδη ή Σπανούλη: «Διαμαντίδης (αφοπλιστικά)! Δίχως αμφιβολία! Μπορεί να επηρεάσει ένα παιχνίδι περισσότερο σε σχέση με τον Σπανούλη και… παίζει στον Παναθηναϊκό»!

Για τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν: «Τον παρακολούθησα με την ΤΣΣΚΑ. Θα μπορούσε να κερδίσει, αλλά δεν είναι και εύκολο πράγμα. Έπαιζαν και στην Μόσχα, δεν είναι το ίδιο με το να έπαιζαν στην Αθήνα. Φτιάχνουν μια πάρα πολύ δύσκολη ομάδα. Με την επιστροφή του Νικ (σ.σ Καλάθη), θα απελευθερωθεί και η πίεση απ’ τον Διαμαντίδη. Έγιναν καλές κινήσεις, ενώ φυσικά ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι ένας απ’ τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη. Και είναι κάτι εξίσου σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός θα είναι ξανά δυνατός φέτος, θα επιστρέψει εκεί που του αξίζει. Στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ»».

Είναι στην Λιθουανία, αλλά θα δει κι αυτός το ντέρμπι του Κυπέλλου: «Ανυπομονώ για το ματς της Πέμπτης! Θα ‘ναι σκληρό παιχνίδι, αν και είναι ακόμα νωρίς τη σεζόν. Είμαι σίγουρος πως ο Ολυμπιακός θα είναι ξανά δυνατός, δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί αυτό. Απέκτησαν τα τελευταία χρόνια μέταλλο νικητή και προσωπικότητα, κάτι που χρειάζεται για να πρωταγωνιστείς. Και φέτος θα παρουσιαστούν δυνατοί. Ο Ολυμπιακός εξαρτάται πολύ απ’ τον Σπανούλη, όπως και ο Παναθηναϊκός απ’ τον Διαμαντίδη. Θα ‘ναι μια ακόμα τρελή χρονιά…».

inner

Υπόκλιση στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Είναι ο καλύτερος που δούλεψα ποτέ. Η σχέση μας είναι φιλική πλέον κι όχι απλά επαγγελματική. Περνάμε χρόνο μαζί, μιλάμε, γελάμε, πίνουμε μπίρες. Είναι ο καλύτερος προπονητής σε όλα τα επίπεδα, τακτική, ψυχολογία. Ο κορυφαίος των κορυφαίων»!

Κεφάλαιο Ζαλγκίρις και προπονητική

«Είναι ωραία τα πράγματα στην Ζαλγκίρις. Προετοιμαζόμαστε για τη νέα σεζόν, είμαι ενθουσιασμένος να ξεκινήσουμε και στην Ευρωλίγκα σε δέκα μέρες. Στο πρωτάθλημα κυριαρχούν οι Ζαλγκίρις και η Λιέτουβος, αλλά γενικά παρατηρείται μια συνεχής βελτίωση χρόνο με το χρόνο, με άλλους συλλόγους να δυναμώνουν. Είναι γεγονός πως χάσαμε καλούς παίκτες, αλλά πήραμε και κάποιους άλλους εξίσου καλούς. Έχουμε περισσότερο βάθος φέτος, 10-12 παίκτες που είναι πολύ σημαντικό σε μια χρονιά, με πολλές υποχρεώσεις. Δουλεύεις κάθε μέρα για το καλύτερο δυνατό και θα δεις στο τέλος που θα σε βγάλει αυτό».

Ερωτηθείς για τον Ίαν Βουγιούκα που θα παίζει του χρόνου στην Ζαλγκίρις και που δήλωσε πως πήγε εκεί λόγω… Σάρας, ο ίδιος είπε: «Το διάβασα ότι ήρθε στην ομάδα για μένα, αλλά νομίζω πως… λέει ψέματα! Είμαι χαρούμενος που με εκτιμά τόσο ο Ίαν και είπε τόσο καλά λόγια. Είμαι ενθουσιασμένος που τον έχουμε μαζί μας. Είναι διαφορετικού είδους σέντερ απ’ τον Γιαβτόκας και τον θέλαμε πολύ. Έχει πολλά χρόνια στην πλάτη του με εμπειρία στην Ευρωλίγκα, με επιτυχίες και θα είναι πολύ χρήσιμος».

Για το πώς βιώνει από κοντά τον πρώτο προπονητή της Ζαλγκίρις, Κράπικας: «Είναι πολύ καλός προπονητής, έχει υπομονή. Προσπαθεί να είναι ειλικρινής με τους παίκτες. Μου αρέσει πολύ που δουλεύω στο πλάι του, που μου δίνεται αυτή την ευκαιρία. Με αφήνει να είμαι… ομιλητικός στον πάγκο και αυτό μου με κάνει να βλέπω πιο καθαρά τι μπορώ να εφαρμόσω και τι όχι».

inner

Για το πότε θα τον δούμε ως head coach σε μια ομάδα: «Μπορεί και σε… πέντε χρόνια, ποιος ξέρει! Το να παίζεις πλέι μέικερ, που θέλει πολύ μυαλό στο παιχνίδι σου, δίπλα σε τόσους προπονητές, σε προετοιμάζει για το μέλλον.. Αλλά πρέπει να δεις τι είναι σημαντικό για σένα κάθε φορά. Μέσα απ’ τη δουλειά μου τώρα μαθαίνω περισσότερο τα πράγματα και το πώς θα εφαρμόσω τη δική μου φιλοσοφία στο μπάσκετ».

Κεφάλαιο NBA και… όλα καλά!

Ο Σάρας Γιασικεβίτσιους παραδέχθηκε πως το μπάσκετ στο NBA είναι διαφορετικό. «Είχα δυσκολίες στην καριέρα μου στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ήταν περίεργα εκείνα τα χρόνια. Οι ομάδες στην Ευρώπη δουλεύουν πιο σκληρά και καλύτερα σε σχέση με εκεί. Ήταν, βέβαια, μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα, με βοήθησε σίγουρα να εξελιχθώ σαν άνθρωπος, αλλά είναι διαφορετικό το μπάσκετ. Με βοήθησε εκεί η εμπειρία. Σαν παίκτης νομίζω πως είναι καλύτερο να παίζεις στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες…».

Κι αν πολλοί πιστεύουν πως ο Λιθουανός δεν πέτυχε όπως θα περίμενε στις ΗΠΑ, ο ίδιος το βλέπει αλλιώς: «Τίποτα δεν πήγε λάθος στο NBA. Έκανα αυτά που ήθελα να κάνω εκεί. Πήγα μετά από τρεις συνεχόμενους τίτλους στην Ευρώπη κι όλοι πίστευαν πως θα πάω εκεί και θα κυριαρχώ. Εγώ ήξερα όμως γιατί πήγα εκεί, ότι θα είχα περισσότερο ρόλο ρολίστα. Γι’ αυτό ήμουν προετοιμασμένος, εν αντιθέσει με την άποψη που ‘χε ο κόσμος και τις προσδοκίες τους. Οι δικές μου ποτέ δεν ήταν τόσο υψηλές. Ξέρω τα όριά μου και είμαι χαρούμενος με το πώς εξελίχθηκε η καριέρα μου εκεί».

inner

Στο ερώτημα γιατί προτιμά Μάτζικ Τζόνσον από Μάικλ Τζόρνταν (όπως αναφέρεται στην αυτοβιογραφία του), ο Γιασικεβίτσιους… τα έβαλε σε τάξη: «Δεν είναι ότι προτιμώ τον Τζόνσον κι όχι τον Τζόρνταν. Είναι ότι είμαι πιο κοντά μπασκετικά με τον πρώτο. Δεν μπορώ να πηδήξω τόσο ψηλά όσο ο Τζόρνταν. Θα έδειχνα… χαζός αν προσπαθούσα να τον μιμηθώ»!

Τέλος, στο… δίλημμα Αθήνα ή Κάουνας για να ζεις: «Ουφφφ… Οι άνθρωποι εδώ στο Κάουνας θα με σκοτώσουν αν απαντήσω»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x