Euroleague

Διαμαντίδης ο... σκόρερ!

Έγραψε ιστορία ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πέτυχε τους πόντους που χρειαζόταν και σκαρφάλωσε στην ένατη θέση των αρχισκόρερ της Ευρωλίγκας. Ο Σπανούλης και οι «Έλληνες».

Είναι πρώτος σε ασίστ. Είναι πρώτος σε κλεψίματα. Κι απόψε ο Δημήτρης Διαμαντίδης συνέχισε την αναρρίχησή του σε μια άλλη κατηγορία. Στους top σκόρερ της Ευρωλίγκας!

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, λοιπόν, είχε 2.322 πόντους πριν το ματς με την Καρσίγιακα και πετυχαίνοντας οκτώ (ως τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου), ξεπέρασε τον Ίγκορ Ρακόσεβιτς (2.328) και σκαρφάλωσε στην ένατη θέση της σχετικής λίστας (στο 254ο ματς του).

Πλέον, ο «3D» κυνηγά τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που φιγουράρει όγδοος με 2.343 πόντους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Φυσικά η λίστα είναι γεμάτη... δικούς μας. Μπορεί στην κορυφή να βρίσκεται (και με απόσταση) ο Ναβάρο έχοντας συνολικά 3.678, όμως στη δεύτερη θέση του βάθρου είναι ο Σπανούλης (2.765), ενώ μέχρι να φτάσουμε στον Διαμαντίδη, «συναντάμε» τους Λάκοβιτς, Μπατίστ, Βούιτσιτς, Χόλντεν, που όλοι τους έχουν παίξει σε ελληνικές ομάδες (Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ).

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x