Euroleague

Διέλυσε τη Χίμκι η Ρεάλ!

Παιχνιδάκι στα χέρια της Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η Χίμκι του Μπαρτζώκα. Από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα, η φορμαρισμένη βασίλισσα έστησε πάρτι στη Ρωσία, επικρατώντας με το εκκωφαντικό 95-78.

Μια χαψιά έκανε τη Χίμκι μέσα στη Ρωσία η Ρεάλ Μαδρίτης!

Η «βασίλισσα» έκανε ό,τι ήθελε από το 13’ κι έπειτα, με αποτέλεσμα να φτάσει στο εντυπωσιακό 95-78 κόντρα στην ομάδα του Μπαρτζώκα, πετυχαίνοντας παράλληλα έκτη σερί νίκη στην Ευρωλίγκα!

Καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης το επιμέρους σκορ 16-0 που έτρεξαν οι Μαδριλένοι στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου, όταν και… εξαφανίστηκαν, μην αφήνοντας το πόδι από το γκάζι.

Στο 11-6 ανέβηκαν οι μεγάλοι νικητές που μπήκαν στην τετράδα, ενώ από την άλλη οι Ρώσοι υποχώρησαν στο 9-8.

Πλουραλισμός στην επίθεση για τη Ρεάλ (14/25 τρίποντα), με πέντε παίκτες διψήφιους. Ο Ρούντι σταμάτησε στους 16 πόντους με 5/6 τρίποντα, όλους στο δεύτερο μέρος, από 11 είχαν οι Κοζέρ, Ταβάρες, ενώ από 10 πρόσθεσαν οι Ντόντσιτς και Κάρολ. Από πλευράς Χίμκι, 23 πόντους έβαλε ο Σβεντ, αλλά με 9/22 σουτ, ενώ είχε 1/4 βολές, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 5 λάθη. Ο Χάνεϊκατ πρόσθεσε 17, ο Τόμας 10, την ώρα που οι Μάρκοβιτς, Άντερσον, Τζέρελς ήταν… εκτός κλίματος.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 31-51, 49-69, 78-95

inner
inner

Το ματς

Έχοντας περισσότερες λύσεις στα πρώτα λεπτά, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να προηγηθεί με 11-6 και 17-9, έχοντας πρωταγωνιστές ως τότε τους Καμπάτσο, Ταβάρες και Κοζέρ. Προς στιγμήν η Χίμκι πλησίασε (13-17), ωστόσο η επιμονή στο περιφερειακό σουτ δεν απέδιδε καρπούς, με τους Τόμπκινς-Ταβάρες-Κοζέρ να εδραιώνουν τη βασίλισσα σε θέση οδηγού και να γράφουν στο 10’ το 26-17, με την ομάδα του Μπαρτζώκα να πληρώνει την αστοχία της και την άμυνα με τα… μάτια.

Στο πρώτο τρίλεπτο της δεύτερης περιόδου, οι ομάδες επιδίδονταν σε… ρεσιτάλ χαμένων επιθέσεων, με τον Γκιλ, πάντως, να δίνει μια μικρή «ανάσα» στη Χίμκι, μειώνοντας σε 22-27. Η Ρεάλ, όμως, πείσμωσε και απάντησε με… εκκωφαντικό τρόπο! Έτρεξε σερί 16-0(!) και… εξαφανίστηκε με 43-22, την ώρα που οι Ρώσοι είχαν χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια και ο Μπαρτζώκας δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του. Το ποτάμι δεν γύριζε πίσω για τους γηπεδούχους, με τους Μαδριλένους να αποδεικνύονται σοβαροί και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα, 31-51!

Η Ρεάλ δεν μπήκε… πολύ ζεστή στην επανάληψη και δια χειρός Σβεντ, η Χίμκι κατάφερε να μειώσει σε 42-56, δίνοντας προς στιγμήν νέο ενδιαφέρον στο ματς. Κάπου εκεί, όμως, οι παίκτες του Λάσο έκοψαν τον… βήχα των αντιπάλων τους. Με αιχμή του δόρατος τους Ταβάρες και Ρούντι, η «βασίλισσα» έβαλε οκτώ αναπάντητους πόντους και ξέφυγε εκ νέου με μεγάλη διαφορά, 42-64. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να είναι το απόλυτο αφεντικό (49-67) απέναντι σε μια Χίμκι που ειδικά στην επίθεση είχε τεράστιο πρόβλημα…

Όσο και να ήθελαν οι Ρώσοι να αλλάξουν τη μοίρα τους και να μετριάσουν τη ζημιά, ο Ρούντι Φερνάντεθ είχε… τρελαθεί. Έβαζε το ένα τρίποντο μετά το άλλο (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ) και… εκτόξευε το σκορ στο εκκωφαντικό 59-84, με τον Ισπανό φόργουορντ να φτάνει τους 16 πόντους, όλους στο δεύτερο μέρος. Τυπική διαδικασία, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το τελευταίο τετράλεπτο του αγώνα, με την ομάδα του Λάσο να χαλαρώνει και να χάνει την… 100άρα, ενώ ο Χάνεϊκατ πέτυχε κάποια καλάθια στο φινάλε και ουσιαστικά διαμόρφωσε το 78-95.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x