Γενικά

Δικαιουλάκος: «Δεν αισθάνομαι πως είμαι στη σκιά του Ομπράντοβιτς»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ της Φενέρμπαχτσε και της Εθνικής, Τζώρτζης Δικαιουλάκος, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6, για την Εθνική ομάδα, τους στόχους του και το Final 4 γυναικών.

Για την εθνική ομάδα, τους στόχους και το Final 4 γυναικών μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 o προπονητής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ της Φενέρ, Τζώρτζης Δικαιουλάκος.

Σύμφωνα με τον έμπειρο κόουτς, είναι θετικό για το άθλημα, που τα brand names μπαίνουν και διαθέτουν ομάδες μπάσκετ, καθώς τα οφέλη είναι πολλά.

Παράλληλα, μιλώντας στην εκπομπή «Pick n’ Goal» με τους Αλέξη Σπυρόπουλο και Θανάση Ασπρούλια, τόνισε πως δεν θεωρεί ότι βρίσκεται στη σκιά του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αναφέροντας πως ο σύλλογος του τον τιμά και τον σέβεται.

Τέλος, αναφέρθηκε σε Ελληνίδες παίκτριες, επισημαίνοντας πως όποιες άξιζαν έκαναν –και κάνουν- καριέρα στο εξωτερικό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6

Για το πότε άρχισαν να επενδύουν στη γυναικείο μπάσκετ στην Τουρκία: «Περίπου ένα-δυο χρόνια πριν πάω για πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη , από το 2010 επενδύσανε εκεί στο γυναικείο μπάσκετ. Την πρώτη σεζόν που πήγα στην ουσία. Φέτος αισιοδοξούμε πως θα κάνουμε το κάτι παραπάνω από την πλευρά τη δική μας».

Για το που θα διεξαχθεί το Final 4: «Μάλλον εμείς θα οργανώσουμε το Final 4 αλλά ακόμα δεν είναι κάτι σίγουρο. Δεν υπάρχει άγχος, καθώς η ομάδα δεν φτιάχτηκε και για να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, τουλάχιστον, ακόμα. Δεν έχουμε άγχος, έχουμε υγεία και μπορούμε να παλεύουμε, αυτό είναι το σημαντικό στη ζωή».

Για το ότι θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του: «Χαίρομαι για αυτό, γιατί τους ξαναβρίσκω μπροστά μου. Επικοινωνήσαμε μαζί, και είναι σαν να βρίσκω τα παιδιά μου».

Για το αν βοηθάνε τα brand names: «Σίγουρα, βοηθάνε πολύ όλα αυτά το άθλημα. Έχουμε βέβαια τις ίδιες παροχές όπως και πριν, τις ίδιες συνθήκες δουλειάς, παίζουμε εντός έδρας και μπορούμε να έχουμε 2-3 χιλιάδες οπαδούς της Φενέρ αυτό είναι πολύ καλό για εμάς. Το θέμα είναι να μην κουβαλάνε τις αμαρτίες που υπάρχουν και στο ποδόσφαιρο, δηλαδή όταν παίζουν δυο σύλλογοι να μην μεταφέρεται η αντιπαλότητα στο γήπεδο. Πλέον στην Τουρκία στα γήπεδα, υπάρχει αυστηρή αστυνόμευση. Τα πάντα ελέγχονται, δεν είναι όπως πριν δέκα χρόνια, που γινόταν χαμός, ειδικά στα ντέρμπι Φενέρμπαχτσε – Γαλατά.

Για το ρωσικό μπάσκετ: «Κάθε χρονιά είναι έτσι με πρώτο φαβορί η Αικατερίνεμπουργκ. Έχουν μεγάλο budget, μια παίκτρια για παράδειγμα κοστίζει 1.800.000. Πάντα έτσι ξεκινάνε, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τα καταφέρνουν στο τέλος».

Για την εθνική ομάδα:«Βέβαια, η φουρνιά των κοριτσιών που τα τελευταία χρόνια έχουν δώσει χαρές στον ελληνικό αθλητισμό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Πάντα μας έλειπε όμως μια ψηλή παίκτρια στη θέση ‘’5’’. Αν είχαμε αυτό το στοιχείο θα είχαμε πάρει πολλά μετάλλια.

Για το αν είναι στη σκιά του Ομπράντοβιτς: «Όχι δεν αισθάνομαι πως ζω στη σκιά κανενός. Το θέμα είναι να απολαμβάνεις αυτό που είσαι και εκεί που είσαι. Εγώ το απολαμβάνω όλο αυτό. Περνάω πάρα πολύ καλά εδώ στην Κωνσταντινούπολη , δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να νιώθω πως βρίσκομαι σε κάποια σκιά. Τους τιμώ και με τιμάνε ιδιαίτερα εδώ και νιώθω πολύ καλά».

Για το αν θα μπορούσε να ασχοληθεί με το αντρικό μπάσκετ: «Δεν αποκλείεται, βασικά τίποτα δεν αποκλείεται. Όχι, ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η ζωή, κάθε καλοκαίρι εξετάζω όλες τις περιπτώσεις. Για να ξεκινήσω το αντρικό μπάσκετ, πρέπει να ξεκινήσω πάλι από την αρχή. Το τι θα γίνει του χρόνου και τις επόμενες χρονιές, ξαναλέω πως δεν μπορείς να το ξέρεις.

Για το αν μπορεί να προκριθεί η εθνική στο Ευρωμπάσκετ: «Ναι. Η Εθνική μπορεί να τα καταφέρει και πιστεύω θα προκριθεί»

Για το ποια Ελληνίδα θα μπορούσε να κάνει μεγάλη καριέρα: «Όλες πήραν αυτό που τους αναλογούσε, το έδειξε η πορεία. Αυτές που άξιζαν πραγματικά και το πάλεψαν βγήκανε στο εξωτερικό, τα καταφέρανε και εννοείται πως το απέδειξαν. Όπως η Σπανού, η Χριστινάκη»

Για τη Δημητράκου: «Ναι θα τα καταφέρει πιστεύω, θα πάει ακόμα πιο ψηλά. Την είχα παίκτρια 1-2 χρόνια. Δουλεύαμε πάνω σε αυτό. Δεν ήταν έκπληξη για μένα η πορεία της».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x