Ελλάδα

«Δικέφαλη» ψυχή

Χάρη στα σερί του και στα τρίποντα στην τέταρτη περίοδο, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 62-60 την ΑΕΝΚ στο Ζηρίνειο, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Basket League και έκανε σημαντικό βήμα για την τρίτη θέση.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε σε «θρίλερ» την ΑΕΝΚ με 62-60 στη Νέα Κηφισιά, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Basket League και διατηρήθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου, κάνοντας σημαντικό βήμα για να παραμείνει εκεί, αφήνοντας την ομάδα των βορείων προαστίων κοντά στις τελευταίες θέσεις.

Το ματς έγινε «θρίλερ» στην τέταρτη περίοδο, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με +5, όμως να μένουν πίσω με -1 και να απαντούν με συνεχόμενα τρίποντα, την ώρα που τα αντίπαλα τρίποντα ήταν άστοχα, ειδικότερα αυτό του Μπάρλου στην εκπνοή.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Κάρτερ με 18 πόντους και Τσόχλας με 15 πόντους, ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Σάιλας με 14 πόντους.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν «φουριόζοι» και προηγήθηκαν με 9-2, εκμεταλλευόμενοι την ευστοχία από μέση και μακρινή απόσταση και με «σούπερ» Πόποβιτς. Ένα 4-0 σερί του «Δικεφάλου» μείωσε στο -3 με τον Βον, όμως ένα νέο 4-0 της ΑΕΝΚ έφερε το +7 για τους γηπεδούχους. Νέο 4-0 του ΠΑΟΚ, μείωσε στο -3 και η διαφορά πλέον κυμαινόταν μεταξύ +3 με +5, με την τελευταία να ολοκληρώνει το πρώτο δεκάλεπτο.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, η ΑΕΝΚ έφτασε με ένα 4-0 στο +7 και στο +8, όμως με ένα σερί 5-0 με τους περιφερειακούς του, ο ΠΑΟΚ μείωσε στο -3. Με νέο 4-0, ο «Δικέφαλος» μείωσε στο -1, την ώρα που η Κηφισιά «χτυπούσε» μόνο μέσα από το καλάθι. Ο Σαίλας έφερε το +4, όμως με σερί 4-0 στο τελευταίο λεπτό, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με το ΠΑΟΚ να αποκτά για πρώτη φορά προβάδισμα με τον Κάρτερ. Όμως, ένα σερί 7-0 της ΑΕΝΚ με επιθετικό πλουραλισμό και πολλά ριμπάουντ, που βοηθούσαν σε γρήγορες επιθέσεις, έφεραν το +7 για τους γηπεδούχους, που έφτασαν στο +9 με τον Ντούβνιακ. Οι Αμερικανοί του «Δικεφάλου» βοήθησαν να γίνει ένα 3-0 σερί και να ολοκληρωθεί το τριαντάλεπτο στο +6 για την Κηφισιά.

Με σερί 4-0, στην αρχή της τέταρτης περιόδου, η ΑΕΝΚ έφτασε στο +10, όμως με ένα δικό του σερί 8-0, ο ΠΑΟΚ μείωσε στο -2 με τα τρίποντα του Κάρτερ. Ο Βον έφτασε στο 10-0 το σερί των «ασπρόμαυρων» και ισοφάρισε για τους Θεσσαλονικείς. Ο Τσόχλας έκανε το 49-51 και, στη συνέχεια, με σερί 5-0 ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 51-56. Όμως, ένα 7-0 σερί της ΑΕΝΚ, με πρωταγωνιστή τον Σάιλας έφερε το +2 για τους γηπεδούχους. Ο Τσόχλας με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, ο Σαίλας έφερε το 60-59 με δύο βολές και ο Κάρτερ απάντησε με τρίποντο και έκανε το 60-62 στα 53’’. Ο Τσόχλας και Σάιλας αστόχησαν διαδοχικά έξω απ τα 6.75, όμως το καθοριστικό ήταν το άστοχο τρίποντο του Μπάρλου στην εκπνοή για τους γηπεδούχους.


Τα δεκάλεπτα: 17-12, 29-29, 45-39, 60-62

ΑΕΝΚ: Πόποβιτς 9, Σάιλας 14, Κόβιγκτον 2, Λιακόπουλος 2, Πεσάκοβιτς 8, Μαυροειδής 6, Ψαθάς 5, Ντούβνιακ 6, Ντέιβις 2, Μπάρλος 6

ΠΑΟΚ: Λάνγκφορντ 7, Κάρτερ 18, Τσόχλας 15, Μαργαρίτης 5, Οντουμ 4, Βον 11, Σαλούστρος 2


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x