Ελλάδα

«Δικέφαλη» ψυχή

Χάρη σε μια μεγάλη «ανατροπή» στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 66-59 το Ρέθυμνο στην Πυλαία και έκανε το 1-0 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις για τα πλέι οφ της Basket League.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 66-59 το Ρέθυμνο στην Πυλαία, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ της Basket League και έκανε το 1-0 στη σειρά και, αν νικήσει στο δεύτερο ματς το ερχόμενο Σάββατο στο «Μελίνα Μερκούρη», θα προκριθεί στα ημιτελικά.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έχαναν με -15 στην αρχή της τρίτης περιόδου, όμως έφτασαν αρχικά στο -7 και με νέο 12-0 σερί στην αρχή της τέταρτης περιόδου, «γύρισαν» το ματς και έφτασαν σε μια μεγάλη νίκη.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Μπρέμερ με 13 πόντους, όλους στο δεύτερο ημίχρονο, και Λάνγκφορντ με 12 πόντους, ενώ από τους Κρητικούς ξεχώρισε ο φοβερός Σάφτενααρ με 20 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 2-0, όμως δέχτηκε ένα 7-0 και η αστοχία του βοήθησε τους Ρεθυμνιώτες να προηγηθούν με +5. Ο Βον ανέλαβε δράση στη συνέχεια και βοήθησε να γίνει ένα επιμέρους σκορ 8-2, που έφερε το προβάδισμα με +1 στον «Δικέφαλο». Η άμυνα των Κρητικών «έκοψε» τα περιφερειακά σουτ του ΠΑΟΚ και, έτσι, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου κατάφεραν να διατηρούν το προβάδισμα με τις βολές, με τον Λάνγκφορντ να φέρνει το +1 στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ένα σερί 4-0 του ΠΑΟΚ τον έστειλε στο +5, αφού ο «Δικέφαλος» υπερτερούσε κάτω από το καλάθι και κέρδιζε συνεχώς φάουλ, φτάνοντας και στο +7. Εκεί, τα συνεχόμενα ελεύθερα άστοχα σουτ των γηπεδούχων, βοήθησαν το Ρέθυμνο να κάνει ένα επιμέρους σκορ 1-11 και να προηγηθεί με +3, χάρη στην ευστοχία μέσα στη ρακέτα και στα δύο συνεχόμενα τρίποντα των Αμερικανών του. Ο Δέδας έδωσε το +1 στον «Δικέφαλο» και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες στο ημίχρονο.

Η αστοχία του ΠΑΟΚ στην αρχή της τρίτης περιόδου βοήθησε τους Ρεθυμνιώτες να κάνουν ένα σερί 15-0 με τον "σούπερ" Σάφτενααρ και προηγήθηκαν με +15 με ευστοχία μέσα και έξω από τη ρακέτα, παίρνοντας πολλά επιθετικά ριμπάουντ σε αυτό το διάστημα. Η άμυνα του «Δικεφάλου» σταμάτησε τα μακρινά σουτ και ο ΠΑΟΚ με σερί 8-0 με τους περιφερειακούς του, μείωσε στο -7. Η αστοχία στις βολές στα συνεχόμενα φάουλ που κέρδιζαν οι «ασπρόμαυροι» δεν τους βοήθησε να μειώσουν περισσότερο από το -7, αφού δεν έμπαιναν και τα τρίποντα και τελικά το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +7 για τους Κρητικούς.

Ο Σάφτεναναρ με τρίποντο έφερε το +10 για το Ρέθυμνο στην αρχή της τέταρτης περιόδου, όμως η άμυνα του «Δικεφάλου» στη συνέχεια, οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο εκπληκτικό σερί 12-0 και το +2, χάρη στις επινοήσεις των Αμερικανών και το ανέβασμα του Μπρέμερ, με τους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου να έχουν να σκοράρουν για ένα πεντάλεπτο. Οι Κρητικοί με σερί 4-0 προηγήθηκαν με +2, όμως ένα 4-0 του «Δικεφάλου» τον έφερε αυτόν στο +2 και το ντέρμπι καλά κρατούσε, μέχρι ο Δέδας με τρίποντο να φέρει το +5 για τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου. Η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +3 και +5 για τον «Δικέφαλο» με τις βολές σε εκείνο το διάστημα. Ο Μπρέμερ έφερε το +6, 23’’ πριν το τέλος και το +8 στα 22'' μετά το λάθος των φιλοξενουμένων. Ο Κάουνσιλ με τρίποντο μείωσε στο -5, όμως ο Μπρέμερ από τη γραμμή διαμόρφωσε το τελικό +7.


Τα δεκάλεπτα: 14-13, 29-29, 39-46, 66-59

ΠΑΟΚ: Μπρέμερ 13, Λάνγκφορντ 12, Κάρτερ 7, Δέδας 10, Μαργαρίτης 2, Οντουμ 10, Βον 5, Χαριτόπουλος 7

ΡΕΘΥΜΝΟ: Σάφτενααρ 20, Κάουνσιλ 18, Αλεν 5, Καλαμπόκης 6, Φαγέ 6, Χόλις 2, Σχίζας 2


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x