Ελλάδα

Δίπλαρος στο sportfm.gr: «Αυτή η ομάδα δεν παραδίνεται ποτέ»

Η ψυχή «παντρεύτηκε» με το ταλέντο και το παρεΐστικο κλίμα οδηγώντας την Εθνική Νέων στην ελίτ. Ο Νίκος Δίπλαρος άνοιξε την καρδιά του στο sportfm.gr μετά την επική νίκη επί της Λιθουανίας.

Απόδειξη της πίστης αυτής της ομάδας στις δυνατότητές της και την άρνησή της να παραδοθεί ήταν η χθεσινή επική ανατροπή από το -15 απέναντι στη Λιθουανία και η πρόκριση της Εθνικής Νέων στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού U20. Ο Νίκος Δίπλαρος, που «σφράγισε» την ανατροπή με ολύμπια ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών μίλησε στο sportfm.gr για τον άθλο της παρέας αυτής που όμως δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει το ταξίδι και την αποστολή της.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Δίπλαρου στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Έχεις συνειδητοποιήσει τι καταφέρατε; Κερδίσατε ένα παιχνίδι που μάλλον μόνο εσείς πιστέψατε πως μπορούσε να γυρίσει…
«Ένα πράγμα που είναι σίγουρο είναι πως αυτή η ομάδα δεν τα παρατάει ποτέ. Όλα τα παιδιά έδωσαν το 100%. Ο Μουράτος και ο Χαραλαμπόπουλος πέτυχαν κρίσιμα καλάθια για να επιστρέψουμε στο παιχνίδι και μετά με ηρεμία και σωστές αποφάσεις πήραμε το αποτέλεσμα».

inner

-Στο τέλος ήσουν τέρας ψυχραιμίας και με τις δύο βολές σου «σφράγισες» τη νίκη. Τι σκεφτόσουν πηγαίνοντας στη γραμμή;
«Δεν σκέφτηκα κάτι. Γενικά είμαι εύστοχος στις βολές, όχι να το παινευτώ (γέλια). Τρελάθηκα που έχασα τις πρώτες βολές στο παιχνίδι, αλλά στο τέλος δεν το σκέφτηκα καθόλου. Μου έγινε το φάουλ, πήγα και τις έβαλα. Και σε άλλον να γινόταν το ίδιο θα έκανε. Δεν έγινε κάτι…».

-Για ένα ακόμη ματς, μετά τη Γερμανία, η Εθνική γυρίζει ματς από διψήφια διαφορά με αυτό το πολύ κοντό σχήμα.
«Να’ ναι καλά ο Βασιλάκης ο Χαραλαμπόπουλος που αντέχει και παίζει και ‘2’ και ‘3’ και ‘4’ και ‘5’. Βοήθησε πολύ στο ‘5’, όπως και ο Σκουλίδας στο ‘4’ απέναντι στους πολύ καλούς ψηλούς της Λιθουανίας. Και η περιφέρεια ήταν πολύ πιεστική και δεν μπορούσε να περάσει η μπάλα εύκολα στους ψηλούς. Ευτυχώς το σχήμα αυτό λειτούργησε και πήραμε τη νίκη».

-Θα ήταν κρίμα να αποκλειόταν στους «8» αυτή η ομάδα που έχει χαρίσει τόσες επιτυχίες…
«Όντως, θα ήταν κρίμα. Δεν θα θέλαμε κι εμείς η τελευταία μας πορεία στις μικρές εθνικές ομάδες να σταματήσει νωρίς. Είμαστε καλύτερη ομάδα και στο τέλος δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε αυτό που αξίζαμε».

inner

-Και τώρα Ισπανία. Οι πρωταθλητές Ευρώπης. Τι λες, μπορούμε;
«Είναι πολύ καλή ομάδα. Τους ξέρουμε, τους αντιμετωπίσαμε και σε φιλικό, όπου τους κερδίσαμε, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Θα χαρούμε για λίγες ώρες την πρόκριση, θα ξεκουραστούμε στο ρεπό της Παρασκευής και θα τα βάλουμε όλα κάτω. Θα προετοιμαστούμε καλά και το Σάββατο το βράδυ θα είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον τελικό. Να είστε σίγουροι πως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

-Περιμένεις κατάμεστο το γήπεδο;
«Εύχομαι να μην πέφτει καρφίτσα στον ημιτελικό. Και στον προημιτελικό ο κόσμος ήταν πολύ θερμός και τον ευχαριστούμε, μας έσπρωξαν πολύ για να κάνουμε την ανατροπή, αλλά θέλουμε κι άλλους στο γήπεδο. Η ώθηση που μας δίνουν είναι τρομερή και με τη βοήθειά τους μπορούμε να καταφέρουμε το καλύτερο».

-Απίστευτη εμπειρία, τελικά, αυτή η διαδρομή στις μικρές εθνικές ομάδες, έτσι;
«Είμαστε δώδεκα φίλοι, που παλεύουμε κάθε μέρα για το καλύτερο αυτής της ομάδας. Θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα ψηλά, κάνουμε κάτι που μας αρέσει πάρα πολύ. Μαζευόμαστε κάθε καλοκαίρι και το διασκεδάζουμε όσο τίποτα. Είναι κάτι σαν τις δικές μας διακοπές. Ποιος δεν θα ήθελε να είναι μέλος της Εθνικής ομάδας; Είναι χαρά και τιμή μας που βρισκόμαστε εδώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x