Euroleague

«Διπλό» και ποιος σε πιάνει, Ολυμπιακέ

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται στην κατάμεστη «Ulker Sports Arena» με τη Φενέρμπαχτσε των Ομπράντοβιτς-Σλούκα και με νίκη αγκαλιάζει με το… ενάμισι χέρι το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Συναπάντημα με… παλιόφιλους περιλαμβάνει η 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» σε ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια τους στην διοργάνωση πριν τα πλέι οφ, αντιμετωπίζουν (19:45, ΣΠΟΡ FM 94,6, sportfm.gr και ΕΡΤ1) στην γεμάτη από 13.000 κόσμου έδρα της την Φενέρμπαχτσε, με στόχο το έβδομο «διπλό» τους σε έντεκα παιχνίδια φέτος.

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, Νίκος Ζέρβας

Σε αυτή τη περίπτωση, οι πρωταθλητές Ελλάδας όχι μόνο θα σφιχταγκαλιάσουν το πολυπόθητο πλεονέκτημα της έδρας στα προημιτελικά, αλλά θα έχουν κάνει και ένα τεράστιο βήμα για την τρίτη θέση, αφού θα απέχουν τρεις νίκες από την τουρκική ομάδα και θα έχουν και την ισοβαθμία. Σαφώς και επειδή το μη χείρον βέλτιστων, αν ο Ολυμπιακός δε καταφέρει να νικήσει, καλό θα είναι να διαφυλάξει τουλάχιστον την υπέρ του διαφορά των εννέα πόντων, με την οποία είχαν επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι.

Η αποστολή, μόνο εύκολη δεν είναι, όχι μόνο διότι απουσιάζει ο τραυματίας Σπανούλης και ο ανέτοιμος Γιανγκ. Η Φενέρ, μετά από την ήττα από τη Νταρουσάφακα πριν δύο εβδομάδες, κινδυνεύει σε ενδεχόμενο νέο στραβοπάτημα να μείνει εκτός τετράδας, αφού πίσω της σε απόσταση μίας νίκης, καραδοκεί ο Παναθηναϊκός Superfoods. Παράλληλα, οι πρωταθλητές Τουρκίας έχουν ιδιαίτερα πληγωμένο εγωισμό, μετά την ήττα από την Εφές στα προημιτελικά του κυπέλλου και όπως είπε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, «τώρα είναι η ώρα που θα πρέπει να αντιδράσουμε και να δείξουμε την ποιότητά μας σαν ομάδα».

Εκτός από την υποστήριξη του κόσμου της, η Φενέρ που στην έδρα της φέτος έχει ρεκόρ 9-2, θα έχει και όλους τους παίκτες διαθέσιμους, μια και δεν υπάρχουν προβλήματα τραυμαρισμών. Ο Ολυμπιακός, ολοκλήρωσε χθες βράδυ την προετοιμασία του, με το κλίμα να είναι γιορτινό λόγω των γενεθλίων του αρχηγού, Γιώργου Πρίντεζη, με τους συμπαίκτες του να του κάνουν τούρτα-έκπληξη. Άπαντες είναι αισιόδοξοι πως η ομάδα θα λειτουργήσει και πάλι καλά παρά τις απουσίες και χωρίς πίεση καθώς η ήττα δε θα είναι καταστροφή θα διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ζήτησε συγκέντρωση παρά την εκκωφαντική ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν οι παίκτες του, καλή περιφερειακή άμυνα, αλλά και στη φροντ λάιν, όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη και εύστοχες επιλογές στην επίθεση, με όπλο την καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας.

Διαιτητές της σημερινής αναμέτρησης, θα είναι ο Πορτογάλος, Φερνάντο Ρότσα, ο Ισπανός, Χουάν Κάρλος Γκαρσία Γκονζάλεθ και ο Λετονός, Όλεγκς Λάτισεβς.

Σαν στο… σπίτι του

Η αποψινή, είναι η εικοστή αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Ευρωλίγκα, αν συνυπολογίσουμε και αυτές που η Φενέρ ονομαζόταν Ούλκερ. Το συνολικό σκορ είναι 13-6 υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει μία εκπληκτική παράδοση όταν την αντιμετωπίζει στην Κωνσταντινούπολη, καθώς σε εννέα παιχνίδια έχει φύγει νικητής στα επτά!

Μικρά και… ενδιαφέροντα

* Ο Έκπε Γιούντο, πραγματοποιεί τουλάχιστον ένα κόψιμο για δεκατρία συνεχόμενα παιχνίδια Ευρωλίγκας, ενώ μαζεύει το λιγότερο πέντε ριμπάουντ, στα δεκατρία από τα δεκατέσσερα πρόσφατα ματς. Είναι στην πρώτη θέση με τα κοψίματα στην διοργάνωση με 2,1 μέσο όρο (έχει ακριβώς 100 τάπες) και στην τέταρτη των ριμπάουντ με 7,6.

* Δέκα πόντους για να φτάσει τους 1000 στην Ευρωλίγκα και 4 ασίστ για να πιάσει τις 400 θέλει ο Κώστας Σλούκας.

* Δύο ασίστ για να φτάσει τις 200 στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα, χρειάζεται ο Μπόμπι Ντίξον, τέσσερις για να τις κάνει 300 ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

* Διψήφιο αριθμό πόντων στα οκτώ από τα τελευταία εννέα παιχνίδια Ευρωλίγκας, έχει να επιδείξει ο Γιώργος Πρίντεζης.

* Δέκα ριμπάουντ από τα 500 στην Ευρωλίγκα απέχει ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος πετυχαίνει τουλάχιστον ένα τρίποντο στα εννέα τελευταία παιχνίδια.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων:

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x