Ελλάδα

«Διπρόσωπος» Παναθηναϊκός, αλλά υπέταξε τη Μακάμπι

Προβληματική η εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όμως βελτιώθηκε μετά την ανάπαυλα και έφτασε στη νίκη (87-81).

Πατώντας γκάζι στο δεύτερο μέρος και έχοντας πρωταγωνιστές τους Λάνγκφορντ (20 πόντοι), Λοτζέσκι (18 πόντοι), ο Παναθηναϊκός επικράτησε 87-81 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο φιλικό τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» που διεξάγεται στην Κύπρο.

Κατώτεροι των περιστάσεων στο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι», που βρέθηκαν να χάνουν 8 πόντους (41-49), ωστόσο βελτιώθηκαν αισθητά μετά την ανάπαυλα και έφτασαν στο ροζ φύλλο αγώνα.

Το «τριφύλλι» παρατάχθηκε πάλι δίχως τους 6 διεθνείς του (Καλάθης, Λεκαβίτσιους, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου, Παπαγιάννης), ενώ ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση την Κυριακή κόντρα στη Χίμκι (19:30).

Το ματς



Όπως και κόντρα στην ΑΕΚ την Παρασκευή, έτσι και απέναντι στη Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και βρέθηκε να χάνει 7-14 στα 4 πρώτα λεπτά. Παρ’ όλα αυτά, οι «πράσινοι» μάζεψαν τη διαφορά καθοδηγούμενοι από τους Λοτζέσκι, Λάνγκφορντ και ισοφάρισαν σε 18-18 ένα λεπτό πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου, η οποία έκλεισε με τους Ισραηλινούς στο +1 (22-23) χάρη στο λέι-απ του Ρέι στο φινάλε της.

Η εικόνα των «πρασίνων» δεν βελτιώθηκε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Κάθε άλλο θα λέγαμε… Η ομάδα του Πασκουάλ ήταν αρκετά άστοχη και δεν μπορούσε να βρει λύσεις επιθετικά, με συνέπεια η πρωταθλήτρια Ισραήλ να ξεφύγει στο σκορ και να πάει στα αποδυτήρια για ημίχρονο έχοντας διαφορά 8 πόντων (41-49).

Με μία βολή στις αρχές της 3ης περιόδου, η Μακάμπι απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο (41-50), όμως κάπου εκεί αφυπνίστηκε ο Παναθηναϊκός: «έτρεξε» σερί 10-0 και πέρασε μπροστά (51-50) στα 6,5 λεπτά πριν από το φινάλε του δεκαλέπτου παίζοντας πολύ καλή άμυνα.

Στο εναπομείναν διάστημα δεν άλλαξε κάτι δραματικά, με τους «πράσινους» να κλείνουν στο +3 (63-60) την 3η περίοδο. Βρίσκοντας σκορ από πολλούς παίκτες και έχοντας καλό ρυθμό, οι πρωταθλητές Ελλάδος ξέφυγαν με +8 στα μισά του 4ου δεκαλέπτου.

Η Μακάμπι μείωσε στους 3 πόντους (78-75) με τρίποντο του Ο’ Μπράιαντ στα 3,5 λεπτά πριν το φινάλε, κάτι που ανάγκασε τον Πασκουάλ να ζητήσει τάιμ-άουτ. Μάλιστα, οι Ισραηλινοί ισοφάρισαν (78-78) ολοκληρώνοντας το σερί τους (8-0), αλλά ο Λάσμε και εν συνεχεία ο Λάνγκφορντ πέτυχαν 4 διαδοχικούς πόντους για να δώσουν «αέρα» (82-78) στον Παναθηναϊκό.

Ένα μεγάλο τρίποντο του Λοτζέσκι έστειλε στο +7 το «τριφύλλι» και έδωσε τη χαριστική βολή στην ομάδα του Σπάχια (85-78). Μ’ αυτά και μ’ αυτά, οι «πράσινοι» επικράτησαν 87-81 και πανηγύρισαν το πρώτο τους ροζ φύλλο αγώνα στο τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης», το οποίο διεξάγεται στην Κύπρο.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 41-49, 63-60, 87-81.

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x