NBA

Δισεκατομμυριούχος ο Τζόρνταν

Στο απίστευτο ποσό του ενός δις. δολαρίων αποτιμάται η περιουσία του Μάικλ Τζόρνταν, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Forbes, ενώ πλουσιότερος ιδιοκτήτης στο ΝΒΑ είναι ο Στιβ Μπάλμερ των Κλίπερς.

Στη λίστα του περιοδικού "Forbes" με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο συμπεριελήφθη για πρώτη φορά ο Μάικλ Τζόρνταν. Ο πρώην σούπερ σταρ των Σικάγο Μπουλς και ιδιοκτήτης των Σάρλοτ Χόρνετς εκτιμάται πως κατέχει περιουσία που ανέρχεται στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια περίπου και είναι το Νο 1.741 παγκοσμίως.

Πολύ κερδοφόρα έχει αποδειχτεί η συμφωνία του για τη σειρά παπουτσιών "Nike Air Jordan", από την οποία αποκομίζει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Επίσης, συμφέρουσα έχει αποδειχτεί και η αγορά των Χόρνετς, καθώς αγόρασε το 89% της ομάδας έναντι 275 εκατ. δολαρίων, ενώ σήμερα η αξία της έχει "εκτιναχτεί" στα 700, μετά τη νέα συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΝΒΑ.

Την πιο μεγάλη περιουσία από τους ιδιοκτήτες ομάδων στο ΝΒΑ κατέχει ο Στιβ Μπάλμερ των Λος Άντζελες Κλίπερς που είναι ο 35ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο με 21,5 δις. δολάρια, ενώ ο πρώην συνάδελφός του στη Microsoft και ιδιοκτήτης των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Πολ Άλεν, είναι 51ος με 17,5 δις. δολάρια.

Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x