Ευρώπη

«Δράκος» ο Άρης, κατάπιε την Αβελίνο!

Δεν τα παρατάει ποτέ αυτός ο Άρης! Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη με ψυχή χιλίων λεόντων ''μίλησαν'' στο τέλος και έχοντας για μπροστάρη τον Π.Βασιλόπουλο επικράτησαν της Αβελίνο με 59-56.

Ο «νόμος του Παλέ» εφαρμόστηκε και πάλι…

Τι κι αν ο Άρης στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού κυνηγούσε την Αβελίνο και βρέθηκε πολύ κοντά στο να γνωρίσει μία ήττα που θα έμπλεκε αρκετά την υπόθεση πρόκριση.

Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη με αντεπίθεση στο τέλος και ένα επί μέρους σκορ 20-12 στην τελευταία περίοδο, έβγαλαν «ψυχή» και κατάφεραν να επικρατήσουν της ιταλικής ομάδας με 59-56.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Π. Βασιλόπουλος, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 15 πόντους -κάποιοι εξ αυτών ιδιαίτερα κρίσιμοι- και 8 ριμπάουντ. Στο πλευρό του και ο Μπελ ο οποίος πρόσθεσε ακόμη 16.

Από την πλευρά των Ιταλών, ξεχώρισαν οι Ριτς και Εντιαγέ οι οποίοι είχαν 16 πόντους ο καθένας.

Με αυτή τη νίκη ο Άρης έχει πλέον ρεκόρ 3-3, το ίδιο ακριβώς με την Αβελίνο με την οποία ισοβαθμεί στην 3η θέση του τέταρτου ομίλου.

Στα σημαντικά του ματς, το γεγονός ότι αγωνίστηκε κανονικά και ο Μπρεντ Πέτγουεϊ παρά το γεγονός πως πριν λίγες ημέρες εξέφρασε την πρόθεση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

inner

Το ματς



Οι Φλιώνης, Αθηναίου, Βασιλόπουλος, Ουίβερ και Μπένσον αποτέλεσαν την αρχική πεντάδα του Άρη.

Ιδιαίτερα άστοχες ήταν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Χρειάστηκαν να περάσουν 2,5 λεπτά προκειμένου ο Άρης να καταφέρει να βρει το δρόμο προς το καλάθι με τον Μπένσον να κάνει το 2-2, 7:36 πριν το τέλος της 1ης περιόδου. Ένα τρίποντο του Βασιλόπουλου έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στους γηπεδούχους (7-6), ωστόσο η Αβελίνο με τέσσερις αναπάντητους πόντους του Ριτς, ανέκτησε το προβάδισμα (7-10) στο 4:10. Οι δύο ομάδες συνέχιζαν να δυσκολεύονται να βρουν πόντους και ο Βασιλόπουλος ήταν αυτός που με σουτ δύο πόντων έκανε το 12-12, το οποίο ήταν και το σκορ στο τέλος της 1ης περιόδου.

Παρόμοιο με αυτό του πρώτου, ήταν και το ξεκίνημα του Άρη στη δεύτερη περίοδο. Οι «κιτρινόμαυροι» χρειάστηκαν περίπου δύο λεπτά για να πετύχουν πόντο, με τον Μπελ να κάνει το 14-16 στο 8:08. Μάλιστα, ο Αμερικάνος ήταν αυτός που έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους με σουτ έξω από τα 6,75. Αυτό ήταν και το τελευταίο καλάθι για τον Άρη, μια και στα εναπομείναντα δύο λεπτά η Αβελίνο κατάφερε να τρέξει ένα επί μέρους σκορ 5-0 και οδηγήθηκε στην ανάπαυλα προηγούμενη με 27-25.

inner

Πιο αποφασισμένοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος οι Ιταλοί. Ένα τρίποντο από τον πρώην παίκτη της Λευκάδας, Ουέλς και ένα από τον Λέουνεν επέτρεψαν στην Αβελίνο να προηγηθεί ακόμα και με 8 π. (25-33). Μάλιστα αυτή δεν ήταν η μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι καθώς λίγο αργότερα ο Ριτς με δίποντο διαμόρφωσε το 30-39. Σε εκείνο το σημείο ο Άρης αντέδρασε και με βασικό πρωταγωνιστή τον Αθηναίου και ένα επί μέρους σκορ 7-2 μείωσε στους τέσσερις (37-41). Ένα τρίποντο του Ζερίνι και ένα δίποντο του Ουίβερ διαμόρφωσαν το 39-44 το οποίο ήταν το σκορ στο τέλος της 3ης περιόδου.

Το ίδιο νωθρά ξεκίνησε και την 4η περίοδο ο Άρης. Η Αβελίνο εξακολουθούσε να έχει στα χέρια της το ρυθμό του ματς και το παιχνίδι έμοιαζε να… στραβώνει, μια και οι Ιταλοί πέντε λεπτά πριν το τέλος είχαν χτίσει μία διαφορά επτά πόντων (44-51). Το κομβικό τρίποντο του Μπελ πέρα από το ότι μείωσε το σκορ στους 4, έδωσε και το σύνθημα της «κιτρινόμαυρης» αντεπίθεσης. Ο Βασιλόπουλος πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έχοντας στο πλευρό του τον Βον, επέτρεψε στους γηπεδούχους να φέρουν… τούμπα την κατάσταση και να πάρουν το προβάδισμα με 57-55 ένα λεπτό πριν το τέλος.

Τα πάντα κρέμονταν σε ένα σκοινί. Ο Εντιαγέ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, κέρδισε το φάουλ και οδηγήθηκε στη γραμμή των βολών ρίχνοντας την διαφορά στον πόντο (57-56), Στην επόμενη φάση ωστόσο ο Αθηναίου ήταν εύστοχος σε μία πολύ δύσκολη προσπάθεια και επέτρεψε στους γηπεδούχος να προηγηθούν με τρεις (59-56). Εκεί κρίθηκε επί της ουσίας και το παιχνίδι, μια και στα εναπομείναντα επτά δευτερόλεπτα η Αβελίνο αστόχησε σε σουτ έξω από 6,75, σε μία φάση που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του ιταλικού πάγκου.

Τα δεκάλεπτα: 12-12, 13-15, 14-17, 20-12

inner

inner

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ξενικάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x