Euroleague

Δυσαρέσκεια για την διαιτησία και επικοινωνία με Ευρωλίγκα στον Ολυμπιακό

Έντονα παράπονα για τις δύο διαιτητικές αποφάσεις στο τέλος του χθεσινού αγώνα με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ έχουν στον Ολυμπιακό, τα οποία και εξέφρασαν ήδη στην Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός έχασε μέσα από τα… χέρια του ένα πολύτιμο «διπλό» χθες βράδυ στο Τελ Αβίβ, καθώς ηττήθηκε με σκορ 71-70 από τη Μακάμπι. Οι «ερυθρόλευκοι», θα μπορούσαν με λίγο καλύτερο ποσοστό στις βολές (11/20) και αποφυγή ενός-δύο λαθών να είχαν φύγει με τη νίκη που θα τους έβαζε για τα καλά σε τροχιά οκτάδας, όμως δεν τα κατάφεραν.

Παρόλα αυτά, για να «γυρίσει» το παιχνίδι, έβαλαν και οι διαιτητές το… χεράκι τους, με δύο εξόφθαλμες αποφάσεις σε βάρος του Ολυμπιακού στα τελευταία δευτερόλεπτα. Στους «ερυθρόλευκους», υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια, αρχικά για το φάουλ που καθαρά έγινε χαμηλά από τον Παπανικολάου στον Γουίλμπεκιν (σ.σ. σουτάρει τη μπάλα ένα-δύο δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ο φόργουορντ του Ολυμπιακού έχει πάρει τα χέρια του από πάνω του) και αντί για επαναφορά της μπάλας απ’ έξω, δόθηκαν τρεις βολές στη Μακάμπι.

Με αυτές τις βολές, έγινε το 68-69 και στην αμέσως επόμενη κατοχή, ο Άβντιγια σταματάει με φάουλ τον Μπόλντγουϊν, χωρίς να πηγαίνει καθόλου να μαρκάρει πάνω στη μπάλα. Ο παίκτης της Μακάμπι, είχε μπροστά του τον Αμερικανό γκαρντ και ουσιαστικά τον σπρώχνει στην πλάτη. Παρόλα αυτά, οι Μπελόσεβιτς, Ρίζικ και Βίλιους, δίνουν απλό φάουλ και όχι αντιαθλητικό, παρότι εξέτασαν τη φάση στο instant replay.

Στην ΚΑΕ Ολυμπιακός «βράζουν» για αυτά τα δύο σφυρίγματα που άλλαξαν ουσιαστικά όλη τη ροή του αγώνα και δεν έμειναν εκεί. Εξέφρασαν σύμφωνα με πληροφορίες αυτά τα παράπονά τους σε επικοινωνία που είχαν με την Ευρωλίγκα, για να μιλήσουν επίσημα για αυτά τα σφάλματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x