Euroleague

Έβαλε... δύσκολα ο Μπαρτζώκας στη Ρεάλ, αλλά οι Ισπανοί συνεχίζουν ακάθεκτοι

Η Ρεάλ Μαδρίτης τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στη μαχητική Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά επικράτησε 79-74 και έκανε το «7 στα 7» στη φετινή Euroleague.

Αγχωτική νίκη για τη Ρεάλ Μαδρίτης που επικράτησε δύσκολα της μαχητικής Χίμκι με 79-74.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έφτασε τις εφτά νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στη Euroleague, παραμένοντας έτσι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Παρόλο που οι Ρώσοι έπαιξαν χωρίς τον άρρωστο Αλεξέι Σβεντ, έβαλαν δύσκολα στους Ισπανούς στο δεύτερο μέρος, ωστόσο η «Βασίλισσα» πήρε το ροζ φύλλο του αγώνα.

Κορυφαίοι των νικητών ο Τζέισι Κάρολ με 15 πόντους με 4/7 εντός παιδιάς και ο Φαμπιέν Κοζέρ, ο οποίος είχε 13 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που υπέστη την έκτη της ήττα (1-6), ξεχώρισαν ο Τόνι Κρόκερ με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και ο Άντονι Γκιλ με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Το παιχνίδι

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε δυνατά στο «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες» και πήρε εξ αρχής το προβάδισμα. Με έξι πόντους του Φαμπιάν Κοζέρ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 8-2, ενώ με δύο τρίποντα του Σέρχιο Γιούλ έκαναν το 14-5, 4:30 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Για τη Χίμκι, η οποία ήταν εμφανώς επηρεασμένη λόγω της απουσίας του ηγέτη της Αλεξέι Σβέντ, ο Άντονι Γκιλ ήταν αυτός που με ενέργειές του κρατούσε κοντά στο σκορ τους Ρώσους, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο +7 (19-12) για τους Μαδριλένους.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου και με ένα σερί 7-0, με τρεις βολές του Καμπάτσο και δύο δίποντα του Αγιόν, εκτόξευσε την διαφορά στο +13 (34-21). Άμεση όμως ήταν η απάντηση των Ρώσων, που έδειχναν ότι βρίσκουν τα πατήματα τους, και με τους Κρόκερ και Τόμας «έτρεξαν» ένα δικό τους 10-0 σερί για να μειώσουν σε 34-31 στο 17’. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τους Ισπανούς να προηγούνται 41-35.

Στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βελτίωσε την άμυνά της και οδήγησε τους γηπεδούχους σε αρκετά άστοχα και βεβιασμένα σουτ, με τη Ρεάλ να μένει χωρίς πόντο για πάνω από τέσσερα λεπτά. Οι Ρώσοι σε αυτό το διάστημα «ροκάνισαν» τη διαφορά και με κύριους εκφραστές τους Μάικι Τζόρνταν και Άντονι Γκιλ μείωσαν στο -3 (53-50) στο 27’. Μάλιστα, στα 12 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της περιόδου, ο Τόμας έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους για πρώτη φορά στον αγώνα, με τον Ντεκ Γκάμπριελ ωστόσο να απαντάει και να δίνει ένα ισχνό προβάδισμα στους Ισπανούς για το 56-55.

Στη τελευταία περίοδο η «Βασίλισσα» σοβαρεύτηκε και μπήκε αποφασισμένη να «καθαρίσει» το παιχνίδι και να πάρει το ροζ φύλλο του αγώνα. Με σαφώς πιο βελτιωμένη εικόνα και στις δύο πλευρές του παρκέ, η Ρεάλ με ένα σερί 14-4 μέσα σε 4,5 λεπτά, πήρε «αέρα» 10 πόντων (74-64) στο 37’. Η Χίμκι στα τελευταία λεπτά κατάφερε και μείωσε μέχρι και το -3 (77-74), ωστόσο στα 26 εναπομείναντα δευτερόλεπτα οι βολές του Κάρολ διαμόρφωσαν το τελικό 79-74.

Τα δεκάλεπτα: 19-12, 41-35, 56-55, 79-74.


inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x