Ελλάδα

Έβγαλε την υποχρέωση ο Άρης

Ο Άρης έκανε απλώς το καθήκον του νικώντας εύκολα τον Προμηθέα στο Nick Galis Hall με 80-64 και πλέον ετοιμάζεται για… «αιωνίους». Τζένκινς και Καββαδάς οι κορυφαίοι.

Μια μέρα στη δουλειά ήταν για τον Άρη το ματς με τον Προμηθέα. Δίχως να φορτσάρει, μήτε και να κινδυνεύσει ουσιαστικά η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη επικράτησε 80-64 στο Nick Galis Hall Και πλέον ετοιμάζεται για τα ματς με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα και κυρίως τον τελικό Κυπέλλου του επόμενου Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό.

Ο Βασίλης Καββαδάς με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 8 κερδισμένα φάουλ έδωσε από νωρίς τον τόνο, ενώ πρώτοι σκόρερ ήταν Κάμινγκς και Τζένκινς με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα. Απών ήταν ο Γκόρντον, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε ο Τσαϊρέλης. Ο Τζερέλ Μπλάσινγκεϊμ με 15 πόντους διασώθηκε από τον Προμηθέα, που έπαιξε χωρίς τον Άγγελο Τσάμη.

Το ματς

Ο Άρης μπήκε στον αγώνα μουδιασμένα, αλλά η φθορά δύο φάουλ που έκανε ο Καββαδάς σε Ντίκερσον και Σαρικόπουλος επέτρεψε στους γηπεδούχους να αποσπαστούν με πέντε (15-10), αλλά μόνο προσωρινά. Οι νεοφώτιστοι με αφετηρία την άμυνα αντέδρασαν και πέρασαν μπροστά με καλάθι του Τόντιτς (17-18), αλλά στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους κυριάρχησαν οι «κίτρινοι». Σφίγγοντας την άμυνά τους και περνώντας την μπάλα στον Καββαδά που δεν είχε αντίπαλο άρχισαν να ξεφεύγουν (34-26) και έκλεισαν το ημίχρονο με 40-27.

Η… χαλαρή επιστροφή του Άρη από τα αποδυτήρια επέστρεψε στον Προμηθέα με ηγέτη τον Μουρ να μπει για τα καλά στο ματς πλησιάζοντας στους τέσσερις (42-38). Κάμινγκς και Ζάρας ανέλαβαν να αφυπνίσουν και τους υπόλοιπους, που πατώντας λίγο το γκάζι ξέφυγαν και πάλι με 13 (57-44). Οι Αχαιοί δεν είχαν κουράγιο για αντεπίθεση και οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη στο ρελαντί έφτασαν τη διαφορά πάνω από τους είκοσι (69-48) με τρίποντο του Τζένκινς. Όλα πλέον είχαν κριθεί, με τον Άρη να σκέφτεται εμφανώς πλέον τη μεγάλη εβδομάδα που ακολουθεί με τον τελικό Κυπέλλου και τρεις μέρες νωρίτερα τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Δεκάλεπτα: 19-18, 40-27, 57-46, 80-64.

Άρης (Πρίφτης): Τζάκσον 12 (7 ριμπ.), Ξανθόπουλος 1, Φλιώνης, Τζένκινς 15, Κάμινγκς 16, Ζάρας 7, Μούρτος 6, Σίμτσακ, Γιάνκοβιτς 8, Καββαδάς 10 (6 ριμπ.), Ντραγκίτσεβιτς 5.

Προμηθέας (Αγγέλου): Γκίκας, Σαρικόπουλος, Μπλάσινγκεϊμ 15, Φαγέ 8, Μουρ 8, Τζόουνς 7, Τόντιτς 6, Πέττας 2, Παπαντωνίου 1, Ντίκερσον 2, Γερομιχαλός 5.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x