Euroleague

Έφτυσε... αίμα η Μπαρτσελόνα

Πήγε να χάσει δικό της παιχνίδι (προηγούμενη και με 19), αλλά έστω στην παράταση η Μπαρτσελόνα απέφυγε το κάζο. Οι Καταλανοί νίκησαν 92-82 την Άλμπα κι έρχονται «φτιαγμένοι» στο ΟΑΚΑ ενόψει ΠΑΟ.

Αυτοκτονικές τάσεις έδειξε η Μπαρτσελόνα, αλλά στο τέλος –με πολύ κόπο και ιδρώτα- χαμογέλασε.

Στην παράταση, λοιπόν, -αφού η Άλμπα είχε κάνει επική ανατροπή (επιστρέφοντας απ' το -19) και είχε ισοφαρίσει στα 2,7’’ πριν το τέλος- οι Καταλανοί πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με σκορ 92-82 κόντρα στους Γερμανούς, τους οποίους και «εκδικήθηκαν» για την ήττα τους στο Βερολίνο.

Οι «μπλαουγκράνα» βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 5-3 και την επόμενη εβδομάδα έρχονται στο ΟΑΚΑ για τη μεγάλη μάχη με τον... ισόβαθμό Παναθηναϊκό (5-3), με τον ηττημένο λογικά να αποχαιρετά κάθε ελπίδα για πλεονέκτημα έδρας.

Το ματς

Εκνευριστικά άστοχες ξεκίνησαν οι δύο ομάδες την αναμέτρηση, με αποτέλεμσμα το σκορ να είναι ισόπαλο στο 8-8, δύο λεπτά πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου. Ξαφνικά, όμως, οι επιθέσεις άρχισαν να λειτουργούν «ρολόι» και η Άλμπα επωφελούμενη κάποιες προσωπικές επιλογές των παικτών της κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο, ούσα μπροστά στο σκορ με 13-14.

Οι Καταλανοί δεν ήταν στο καλύτερό τους βράδυ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χτίσουν διαφορά και τους Γερμανούς να παραμένουν... κολλιτσίδα από πίσω τους (26-24). Έχουν, όμως, την ποιότητα να πατούν «γκάζι» για λίγα λεπτά και τουλάχιστον να νιώσουν... πιο άνετοι. Όπως κι έγινε στο τελευταίο τετράλεπτο του πρώτου μέρους, όπου το σερί «έγραψε» 14-8 και οι γηπεδούχοι –μπροστά σε περίπου 5.000 φίλους τους- άνοιξαν... μια διαφορά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το 40-32.

Κανείς δεν μπορούσε να προδικάσει το τι θα συνέβαινε στην πορεία του αγώνα. Διότι η Μπάρτσα στην τρίτη περίοδο δεν αφήνιασε απλά απέναντι στην άστοχη Άλμπα, αλλά κατάφερε να αφήσει και σκόνη, εκτοξεύοντας τη διαφορά στην ύψιστη τιμή της, το +19 (59-40) με τον Τόμας να το παίρνει πάνω του. Κι όμως ΤΙΠΟΤΑ δεν είχε ακόμα τελειώσει. Και το ότι οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους 13 (59-46) στο φινάλε του δεκαλέπτου ήταν απλώς η «προειδοποίηση».

Έστω και οριακά μέχρι το 35’ οι παίκτες του Πασκουάλ κρατούσαν άνετα τη νίκη με τον Σατοράνσκι να γράφει το 66-54. Η Άλμπα έκανε την απέλπιδα προσπάθεια, αλλά η Μπάρτσα έδειχνε να αντέχει στην πίεση και να είναι μπροστά με 70-62, περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη. Το γκολ-φάουλ του Ταμπού έριξε τη διαφορά στους 5, προτού αυτή πέσει και στους 3 (72-69), με τους γηπεδούχους να ΄χουν χάσει τη συγκέντρωσή τους στην επίθεση και να κάνουν... ό,τι να ναι! Ο Σατοράνσκι έβαλε τη μια βολή και το τρίποντο του Κινγκ έφερε την ομάδα του Βερολίνου στον πόντο (73-72), 40’’ πριν το τέλος. Ο Ναβάρο είχε 2/2 απ’ τη γραμμή, αλλά στα 18’’ ο «καυτός» Ρέντινγκ ισοφάρισε με νέα τρίποντη «βόμβα». Οι Γερμανοί έκαναν γρήγορα φάουλ, θέλοντας αυτοί να ‘χουν την τελευταία επίθεση και δικαιώθηκαν. Παρά το 2/2 του Ντόελμαν με βολές, από κοντά ο Ραντόσεβιτς στα 2,7’’ έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (77-77).

Στον έξτρα χρόνο δεν είχαμε συγκινήσεις και... απρόοπτα. Η ομάδα του (Σάσα) Ομπράντοβιτς είχαν μείνει από δυνάμεις, έκαναν εύκολα το λάθος, η τύχη σε 1-2 σουτ δεν ήταν με το μέρος τους και την ίδια ώρα η Μπάρτσα και ψύχραιμη ήταν από τις βολές (κυρίως με Ναβάρο) και σκορ έβρισκε απ’ τον Σατοράνσκι, με αποτέλεσμα δίχως να απειληθεί να πάρει εν τέλει τη νίκη με 92-82, ισοφαρίζοντας και τη διαφορά της ήττας στο ματς του πρώτου γύρου.

Τα δεκάλεπτα: 13-14, 40-32, 59-46, 77-77, παράταση 92-82.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 17, Χεζόνια, Χουέρτας 5, Αμπρίνες 7, Ναβάρο 14, Σατοράνσκι 11 (8 ασίστ), Πλάις, Τόμας 11, Όλεσον 4, Τζάκσον 1, Λάμπε 6, Τόμιτς 16

Άλμπα Βερολίνου (Ομπράντοβιτς): Γκίφεϊ 2, Κινγκ 7, Άκπιναρ, Ταμπού 2, Βάργκας 2, Μπάνιτς 4, Ρέντινγκ 20, Βόλφαρτ-Μπότερμαν 4, Ρένφρο 20, Φρίζε 2, Ραντόσεβιτς 19

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x