Ευρώπη

«Έφυγε» πέντε μέρες μετά το πρωτάθλημα...

Πέντε μέρες αφότου η ομάδα του, Άσεσοφτ Πλοϊέστι, κατέκτησε το πρωτάθλημα Ρουμανίας, ο προπονητής της, Βλάντο Αρναούτοβιτς, έφυγε από τη ζωή μετά από σύντομη μάχη με την επάρατη νόσο στα 43 του.

Είναι από τα σκληρά παιχνίδια της ζωής... Ο Βλάντο Αρναούτοβιτς αφιέρωσε τη ζωή του στο μπάσκετ και το μεγαλύτερο μέρος αυτής στην Άσεσοφτ Πλοϊέστι. Πέντε μέρες αφότου η ομάδα του κατέκτησε ένα ακόμη πρωτάθλημα, εκείνος «έσβησε» σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου μετά από σύντομη, πλην όμως άνιση μάχη με την επάρατη νόσο. Και ήταν μόλις 43 ετών.

Ο εκλιπών τεχνικός είχε διαγνωστεί το Φλεβάρη πως πάσχει από καρκίνο στο ήπαρ μόλις το Φεβρουάριο κι έκτοτε είχε αποσυρθεί από την προπονητική για χημειοθεραπείες. Σαν παίκτης και προπονητής κατέκτησε οκτώ πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ Ρουμανίας, ενώ φέτος οδήγησε την ομάδα του Μιχάλη Πελεκάνου στην καλύτερη σεζόν της ιστορίας της στην Ευρώπη, φτάνοντας μέχρι τους 32 του Eurocup. Μάλιστα είχε λάβει μέρος για περισσότερο από δύο χρόνια στον πόλεμο της Βοσνίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x