Euroleague

Έγραψε ιστορία ο εκπληκτικός Καλάθης: Έκανε triple-double!

Το τριγύριζε καιρό κι επιτέλους το πέτυχε! Ο εκπληκτικός Νικ Καλάθης έγραψε ιστορία στο παιχνίδι με την Μπούντουτσνοστ, καθώς έγινε μόλις ο δεύτερος στην ιστορία της Ευρωλίγκας που έκανε triple-double

Το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Ευρωλίγκας έγραψε ο Νικ Καλάθης!

Συνεχίζοντας τα όργια απέναντι στην Μπούντουτσνοστ, ο ηγέτης του Παναθηναϊκού έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στη σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης που κάνει triple-double.

O Καλάθης κατέγραψε συνολικά 11 πόντους, 11 ριμπάουντ και 18 ασίστ, γνωρίζοντας την αποθέωση από το ΟΑΚΑ -τόσο τη στιγμή που πήρε το τελευταίο ριμπάουντ που χρειαζόταν, όσο και στη λήξη του αγώνα.

Στο παρελθόν ο πόιντ-γκαρντ των «πράσινων» είχε αγγίξει την ίδια επίδοση στην Κωνσταντινούπολη (29 πόντοι, 10 ασίστ, 9 ριμπάουντ) και στη Βαμβέργη (13 πόντους, 11 ριμπάουντ και 9 ασίστ) και σήμερα που την πέτυχε, το όνομά του μπήκε δίπλα σε αυτό του Νίκολα Βούιτσιτς.

Ο άσος της Μακάμπι ήταν ο μόνος που είχε κάνει triple-double στη διοργάνωση από τότε που απέκτησε τη σημερινή της μορφή -και μάλιστα δυο φορές (το 2005 και το 2006).

Γενικότερα ωστόσο το κατόρθωμα του Καλάθη κρίνεται ιστορικής σημασίας, καθώς και συνολικά από τότε που υπήρχε η Ευρωλίγκα ως Κύπελλο Πρωταθλητριών, μόλις τέσσερις παίκτες συνολικά έχουν κατορθώσει αυτό που πέτυχε εκείνος απόψε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x