Ελλάδα

Είδε… πράγματα ο Πασκουάλ

Υπό το βλέμμα του Τσάβι Πασκουάλ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 96-65 του Κόροιβου κι έδειξε ζεστός για τα back to back ματς στην Ευρωλίγκα. «Καυτοί» Σίνγκλεντον-Ρίβερς, κοντά σε triple-double ο Καλάθης.

Το αναμενόμενο χρέος του έκανε ο Παναθηναϊκός Superfoods στο ΟΑΚΑ, υπό το βλέμμα του Τσάβι Πασκουάλ, επικρατώντας εύκολα 96-65 του Κόροιβου Αμαλιάδας για την 3η αγωνιστική της Α1.

Οι πράσινοι πάτησαν γκάζι από την πρώτη περίοδο και στη συνέχεια έκαναν συντήρηση ενόψει των δύο κρίσιμων αγώνων της επόμενης εβδομάδας με Μπάμπεργκ (26/10) και Ερυθρό Αστέρα (28/10), εκεί όπου θα ντεμπουτάρει στον πάγκο ο Καταλανός κόουτς.

inner

Ασφαλή συμπεράσματα από παιχνίδι με τόσο μεγάλη διαφορά δυναμικότητας δεν βγαίνουν εύκολα, ωστόσο σίγουρα ο προπονητής του τριφυλλιού θα κρατήσει τη νέα -μετά την ΤΣΣΚΑ- «καυτή» εμφάνιση του Ρίβερς που σταμάτησε στους 19 πόντους (6/8 σουτ με 4/5 τρίποντα), την όλο και ανοδική πορεία του Σίνγκλεντον ο οποίος είχε 16 πόντους (7/9 σουτ), την πληθωρική εμφάνιση του Νικ Καλάθη με 8 πόντους, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ σε μόλις 15', την σταθερά του Μπουρούση (14π., 6ρ., 4ασίστ, αλλά και 5 λάθη).

Θετική εμφάνιση από τον Πατ Καλάθη που έμεινε στο παρκέ για 20' και είχε 7 πόντους-8 ριμπάουντ, βοήθησε ο Μποχωρίδης σε όλους τους τομείς (6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 πόντους), άστοχος εκ νέου ο Φελντέιν (1/5 σουτ), «μετρημένος» ο Παππάς (5πόντους, 5 ασίστ, 5 ριμπάουντ), στάσιμος ο Χαραλαμπόπουλος, δεν αγωνίστηκε ο Γκιστ, λόγω διαστρέμματος. Συνολικά 30 ασίστ είχε ο Εξάστερος και 21 λάθη, δείγμα βέβαια και της... φυσιολογικής χαλάρωσης λόγω της «φύσης» του αγώνα. Από πλευράς ηττημένων, 17 πόντους σημείωσε ο Μπράουν, 14 ο Ρίτσαρντ και 10 ο Βαν Όστρουμ.

Το ματς

Με… βομβαρδισμό τριπόντων ξεκίνησε τον αγώνα ο Παναθηναϊκός Superfoods. Με δύο τέτοια από Καλάθη κι ένα από τους Σίνγκλεντον-Φώτση, το τριφύλλι έδειξε τις άγριες διαθέσεις του με το καλημέρα, παίρνοντας διψήφια διαφορά στο 4’ (14-3). Ο Κόροιβος δεν μπορούσε με τίποτα να προβάλλει αντίσταση (έχανε μέχρι και βολές), οι πράσινοι ήταν ιδιαίτερα ορεξάτοι και με τον Καλάθη να μοιράζει ασταμάτητα (ήδη 5 ασίστ), η απόσταση… ξεμάκρυνε επικίνδυνα, 22-6. Ο Βόβορας έκανε μαζεμένες αλλαγές (ρίχνοντας στο παρκέ Ρίβερς, Μποχωρίδη, Παππά, Μπουρούση, Πατ Καλάθη), αλλά είναι αλήθεια πως οι νεοεισελθόντες δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στο… χαλαρό το 24-9 του 10’, με τον Εξάστερο να κρατά το πολύ καλό μομέντουμ που είχε ως το 7’ με δημιουργό τον Καλάθη και killer τους υπόλοιπους, κυρίως από τα 6,75.

inner

Ο Πατ Καλάθης πήρε τη… σκυτάλη από τον αδερφό του και παρέα με τον Μπουρούση «κουβαλούσαν» εκ του ασφαλούς τον Παναθηναϊκό Superfoods, πετυχαίνοντας συνεχόμενους πόντους και φτάνοντας την ομάδα τους στο +20, 35-15. Ο Ρίτσαρντ έδειχνε να είναι η μόνη αξιόπιστη απειλή για την άμυνα του τριφυλλιού, ωστόσο… μόνος του δε μπορούσε να κάνει κάτι, με τους γηπεδούχους να διατηρούν άνετα το μεγάλο τους προβάδισμα, 44-26. Ο Βόβορας είχε ρίξει στο παρκλέ τους Μποχωρίδη-Λούντζη και από τα δικά τους χέρια, ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα μικρό επιμέρους σκορ 7-0 και έκλεισε το ημίχρονο στο +25, 51-26.

inner

Η διαφορά δυναμικότητας είναι… τεράστια κι αυτό έκανε «μπαμ» σε κάθε απόπειρα του Παναθηναϊκού να πατήσει γκάζι. Με την εκκίνηση του δεύτερου μέρους, ανέλαβαν δράση οι Μπουρούσης-Φελντέιν-Παππάς (πότε εκτελώντας και πότε δημιουργώντας) με το σκορ να… εκτινάσσεται στο 61-30. Κάτι η βιασύνη για το θεαματικό –αφού τον νικητή τον ξέραμε, κάτι η δυσθεώρητη διαφορά, έφεραν κάποια λάθη από πλευράς πρασίνων και ο Κόροιβος βρήκε την ευκαιρία με τους Αμερικανούς του… να μειώσει σε 63-42! Στο τελευταίο δίλεπτο το πήραν προσωπικά οι Ρίβερς-Σίνγκλεντον και αποκαταστάθηκε η τάξη, με το τριφύλλι να κλείνει την περίοδο στο +25, 72-47. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα από το… 5’, αλλά η διάθεση του Ρίβερς ήταν στα ύψη και με δύο συνεχόμενα τρίποντα διαμόρφωσε το 82-50 στο 33’. Ο Αμερικανός είχε «τρελαθεί» από την περιφέρεια και… μπουμπούναγε το ένα τρίποντο πίσω από το άλλο, γράφοντας το 89-58, με τον Βόβορα να δίνει κι άλλο… χώρο στους πιτσιρικάδες, με τον Χαραλαμπόπουλο να μην δίνει το κάτι παραπάνω, αλλά τον Λούντζη να ξεδιπλώνει κάποιες αρετές του και από τα δικά του χέρια να «υπογράφεται» το τελικό 96-64.

inner
inner

Τα δεκάλεπτα: 24-9, 51-26, 72-47, 96-65

Παναθηναϊκός Superfoods (Γιώργος Βόβορας): Σίνγκλετον 16 (1), Φώτσης 13 (3), Φελντέιν 4 (1), Κλαάθης Ν. 8 (2), Ρίβερς 19 (4), Μποχωρίδης 4, Καλάθης Π. 7, Παππάς 5 (1), Λούντζης 6, Μπουρούσης 14 (1)

Κόροιβος Αμαλιάδας (Ντίνος Καλαμπάκος): Μπράουν 17 (3), Γκότσερ 9 (3), Χατζηνικόλας 3 (1), Ρίτχαρντ 14 (2), Χολ 5, Μιχάλογλου 2, Φαν Όστρουμ 10 (3), Σαχπατζίδης 2, Σπυριδωνίδης 3, Αποστολίδης, Μπεκρής

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x