Ελλάδα

Είναι ζήτημα τιμής

Ουσιαστικό αντίκρισμα δεν έχουν. Η τρίτη θέση δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα έχουν καταφέρει ιστορικά. Όμως Άρης και ΑΕΚ θέλουν για λόγους… τιμής τη νίκη στους μικρούς τελικούς που αρχίζουν απόψε.

Για έναν «αυτοκράτορα» και μια «βασίλισσα» η τρίτη θέση δεν σημαίνει τίποτα. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που δεν έχει κανένα ουσιαστικό κέρδος, αφού δεν προσφέρει ούτε… χάλκινο μετάλλιο, ούτε κάποιο (καλύτερο) ευρωπαϊκό εισιτήριο. Όμως Άρης και ΑΕΚ θέλουν για λόγους τιμής και γοήτρου την επικράτηση στους μεταξύ τους μικρούς τελικούς που αρχίζουν απόψε (19:00, Novasports 3, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) από το Nick Galis Hall.

Οι «κίτρινοι» καταβεβλημένοι από την υπερπροσπάθεια κόντρα στον Παναθηναϊκό και τον με ψηλά το κεφάλι αποκλεισμό τους θέλουν να συνεχίσουν την καλή παράδοση απέναντι στην ΑΕΚ, απέναντι στην οποία μετρούν φέτος τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς και 2/2 στο «σπίτι» τους. Οι Ξανθόπουλος και Ζάρας είναι ετοιμοπόλεμοι και σε καλύτερη κατάσταση από τους ημιτελικούς, αλλά όχι ακόμη στο 100%, ενώ εκτός παραμένει ο Χάγκινς.

Στον αντίποδα, η «Ένωση» δεν πρόβαλε αντίστοιχη αντίσταση στους δικούς της ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό, αλλά από την άλλη είχε πολύ περισσότερες μέρες ξεκούρασης από τους αντιπάλους της. Οι «κιτρινόμαυροι» ταξίδεψαν πλήρεις στη Θεσσαλονίκη, αλλά ένα μικροπρόβλημα του Μαυροκεφαλίδη καθιστά αμφίβολη τη συμμετοχή του. Ίσως γι’ αυτό πέραν του Μωραΐτη την αποστολή ακολούθησε και ο Τσαλμπούρης.

Άρης και ΑΕΚ αναμετρώνται για πρώτη φορά σε μικρούς τελικούς αλλά έκτη στην ιστορία των playoffs. Από τις πέντε προηγούμενες, τρεις ήταν κερδισμένες για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και δύο για εκείνη της Αθήνας. Οι «κίτρινοι» στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος έχουν 28 νίκες έναντι 27 της ΑΕΚ. Ο Άρης ως γηπεδούχος μετράει 23 νίκες σε 29 αγώνες ενώ η ΑΕΚ έχει 21 νίκες σε 26 αγώνες στο δικό της γήπεδο.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x