Ελλάδα

Είχε… Κάρι ο Παναθηναϊκός

Με τον Φελντέιν να... βομβαρδίζει «ανελέητα» (25π.), ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το εμπόδιο του μαχητικού Κόροιβου Αμαλιάδας με σκορ 88-76 και στρέφει την προσοχή του στο ματς με την Νταρουσάφακα.

Ένα πεντάλεπτο στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους (όπου έτρεξε επιμέρους σκορ 19-2) ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να ξεπεράσει το εμπόδιο του Κόροιβου Αμαλιάδας με σκορ 88-76 για την 23η αγωνιστική της Α1.

Μοίρασε τον χρόνο ο Τζόρτζεβιτς (δεν αγωνίστηκε ο Γουίλιαμς), με τους πράσινους να είναι μέτριοι σε γενικές γραμμές απέναντι στους μαχητικούς Πελοποννήσιους. Στροφή πλέον στο ματς με την Νταρουσάφακα, στην Κωνσταντινούπολη.

Κορυφαίος όλων ο Φελντέιν που σταμάτησε στους 25 πόντους (6/8 τρίποντα, 9/12 σουτ), 11 είχε ο Χέινς, ενώ οι υπόλοιποι έμειναν κάτω από τους δέκα. Από έξι ασίστ μοίρασαν οι Καλάθης-Γιάνκοβιτς σε ένα… χαλαρό απόγευμα για τον Εξάστερο. Από πλευράς ηττημένων, οι οποίοι την επόμενη εβδομάδα παίζουν «τελικό» παραμονής με τον Αρκαδικό, 22 είχε ο Τσάπιν και 17 ο Άλεν.

Το ματς

Την ώρα που ο Γκιστ έχανε το ένα καλάθι μετά το άλλο, ο Κόροιβος έβρισκε την ευκαιρία να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό και με «βόμβες» του Τσάπιν από τα 6,75 να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 2-8 και 5-11. Οι πράσινοι δεν μπορούσαν να βρουν με τίποτα ρυθμό στην επίθεση, είχαν κακή κυκλοφορία, κακές τοποθετήσεις, κακές εκτελέσεις, αστοχία, ενώ ταυτόχρονα ήταν… εντυπωσιακά ευάλωτοι στην άμυνα, με αποτέλεσμα ο Χάρις να γράψει το 9-16 στο 8’! Η είσοδος των Διαμαντίδη-Ραντούλιτσα βελτίωσε ελαφρώς την κατάσταση, με το μίνι «ξέσπασμα» του Χέινς στο νήμα του δεκαλέπτου (με τέσσερις σερί πόντους) να διαμορφώνει το… προβληματικό 18-19.

Δεν είναι ότι είχε μεταμορφωθεί εντελώς, απλώς ο Παναθηναϊκός έκανε τα βασικά για πέντε λεπτά. Κρύβοντας –επιτέλους- το καλάθι του και δεχόμενος μόλις δύο πόντους, βρήκε την ευκαιρία –με τον ζεστό Φελντέιν και τους Χάντερ/Παπαγιάννη να βάζουν το λιθαράκι τους- να χτίσει για πρώτη φορά διαφορά, 30-21 στο 15’. Το τριφύλλι έχασε ξανά τον… εαυτό του και στο άψε-σβήσε η ομάδα της Αμαλιάδας έφερε νέα… σύννεφα στο ΟΑΚΑ! Με τους Τσάπιν-Άλεν να τα βάζουν… από παντού, οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο πλησίασαν ξανά (34-32), αλλά ανέκτησαν και τα ηνία, 36-37, με τρίποντο του Χαριτόπουλου, το οποίο «τιμώρησε» την κακή εικόνα του Εξάστερου. Για την… τιμή τους και μόνο, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια, προηγούμενοι με 40-37, χάρη σε βολές του Χέινς και καλάθι του Χαραλαμπόπουλου.

Ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να καθαρίσει οριστικά την μπουγάδα. Οι πράσινοι έκαναν το ένα κλέψιμο πίσω από το άλλο, πετύχαιναν το ένα τρίποντο πίσω από το άλλο και χάρη σε «βομβαρδισμούς» από Φελντέιν-Γκιστ-Γιάνκοβιτς (έκανε και άλλες δουλειές στο γήπεδο) έτρεξαν επιμέρους σκορ 19-2, για το 59-39! Κι όμως, τα σημερινά σκαμπανεβάσματα για το τριφύλλι εμφανίστηκαν εκ νέου (και στις δύο άκρες του παρκέ), με αποτέλεσμα ο Κόροιβος να «απαντήσει» και να… επιστρέψει, χάρη στο κρεσέντο του Τσάπιν που έριξε τη διαφορά κάτω από τους 10, 65-56. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να επανέρχεται σε… διψήφια επίπεδα (68-56), χάρη σε τρίποντο του Μποχωρίδη.

Ο Παπαγιάννης εκμεταλλευόταν το χρόνο συμμετοχής που του έδινε ο Σάλε και με… ολίγη από Φελντέιν, ο Εξάστερος διατηρούσε άνετα τα ηνία της αναμέτρησης με το 78-65 στο 34’ (την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν… μπόσικο το τριφύλλι από την περιφέρεια και εκτελούσαν συνεχώς από τα 6,75). Τα πάντα ουσιαστικά είχαν κριθεί με το περιπετειώδες τρίποντο του Χέινς, τρία λεπτά πριν το φινάλε, να στέλνει εκ νέου τη διαφορά στους 16 (88-72). Το τελικό 88-76 διαμορφώθηκε με ένα μίνι 0-4 από πλευράς Κοροίβου που έδειξε πολύ καλά στοιχεία και εκμεταλλεύτηκε όσο ήταν δυνατό τα όποια κενά παρουσίασε στο παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός.

inner
inner

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 40-37, 68-56, 88-76

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Γιάνκοβιτς 7 (1), Φελντέιν 25 (6), Γκιστ 7 (1), Καλάθης 2, Παπαγιάννης 8, Χέινς 11 (1), Χαραλαμπόπουλος 4, Μποχωρίδης 3 (1), Φώτσης 4, Ραντούλιτσα 7, Διαμαντίδης 4, Χάντερ 6

Κόροιβος Αμαλιάδας (Μαρκόπουλος): Άλεν 17 (3), Σλαφτσάκης 10, Βασιλόπουλος, Τσάπιν 22 (6), Χάρις 11, Συνετός, Πουλιανίτης 6 (2), Χριστοδούλου 3 (1), Χαριτόπουλος 4 (1), Κόβατς 3 (1), Γεωργάκης, Μπατής

inner

inner

inner

inner

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x