Ελλάδα

Είχε κέρδη ο Παναθηναϊκός

Νίκη-γιατρικό για τον Παναθηναϊκό, που επικράτησε 82-51 του Πανελευσινιακού. 26 ασίστ συνολικά οι πράσινοι, σαν… βασικός έπαιξε ο Παπαγιάννης, πήραν ψυχολογία Νέλσον, Μπλουμς, αρνητικός ο Λαουάλ.

Το ότι θα νικούσε ήταν δεδομένο… Ο Παναθηναϊκός -λίγες μέρες μετά την ήττα απ’ τον Ολυμπιακό- επικράτησε 82-51 του Πανελευσινιακού (που υποβιβάστηκε στην Α2) και πλέον κοιτάζει μπροστά.

Βγήκαν όμως κι άλλα «κέρδη» για το τριφύλλι. Όπως οι 26 ασίστ, όπως οι 6 πόντοι και τα 9 ριμπάουντ του Παπαγιάννη σε 20’ (που θα μπορούσε να ‘χε βάλει κι άλλα καλάθια αν δεν έχανε κάποια… άχαστα), όπως το «ξεμπούκωμα» του Μπλουμς (17 πόντους με 5/8 τρίποντα), όπως η εμφάνιση του Νέλσον (12 πόντους με 5/6 δίποντα), όπως και το «στρωτό» παιχνίδι των Μποχωρίδη (5π., 4ασίστ)-Χαραλαμπόπουλου (5π., 5ασίστ).

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Νίκος Παππάς -δίχως να ‘χει κάτι σοβαρό- μετά από άσχημη πτώση στο παρκέ, έπαιξε 6’ ο Λαουάλ αλλά… δεν ακούμπησε, καταγράφοντας μόνο μια ασίστ, στους 17 πόντους σταμάτησε ο Μαυροκεφαλίδης.

Το ματς:

Με Φώτση, Νέλσον, Μαυροκεφαλίδη, Σλότερ και Χαραλαμπόπουλο ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός, που έπαιξε πολύ καλή άμυνα στην εκκίνηση του ματς, έφευγε… σφαίρα στον αιφνιδιασμό κι έφτασε να προηγείται στο 4’ με 14-0(!), χάρη στην ταχύτητα που έδινε ο Νέλσον και τις καλές εν γένει επιλογές. Σιγά-σιγά ο Πανελευσινιακός -ύστερα από 4’- βρήκε ρυθμό μπροστά και τρέχοντας ένα μίνι σερί, μείωσε σε… double score, προτού ο εορτάζων Διαμαντίδης «ξεκολλήσει» το τριφύλλι απ’ το «άσφαιρο» τρίλεπτο, για το 7-17. Οι πράσινοι… βιάζονταν πολύ και έπαιζαν «άναρχα» με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ξεφύγουν, παρά το εντυπωσιακό τους ξεκίνημα, με το σκορ στο 10’ να ‘ναι 13-19.

Η πρόθεση του Μανωλόπουλου ήταν ξεκάθαρη: Να δώσει χρόνο συμμετοχής στους «μικρούς» και ο Παπαγιάννης μπήκε νωρίς-νωρίς στο παρκέ, δίχως όμως στην επίθεση να μπορέσει να κάνει αισθητή την παρουσία του, την ώρα που ο Μαυροκεφαλίδης (ήδη 8 πόντους) διατηρούσε επαφή με το καλάθι, 15-24. Μετά από καιρό ο Μπλουμς θυμήθηκε τον… μπόμπερ που κρύβει μέσα του και με οκτώ σερί πόντους, έφερε τον Παναθηναϊκό σε double score (16-32), με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να κρατήσουν σθεναρή αντίδραση. Ο Λετονός έφερε τη διαφορά στην ύψιστη τιμή της (20-37), προτού με τον Σλότερ διαμορφωθεί το άνετο 27-41 του πρώτου ημιχρόνου (κι ενώ για 2’ έπαιξε κι ο Λούντζης).

Μπαμ-μπαμ στο δεύτερο μέρος, οι πρωταθλητές έτρεξαν εκ νέου στο ανοιχτό γήπεδο και το εύρος του σκορ έφτασε ακόμα και στο +20 (27-47). Έστω και κόντρα σε ένα αδύναμο -και υποβιβασμένο- αντίπαλο, ο Παναθηναϊκός έδειχνε κάποια καλά στοιχεία. Όπως η κυκλοφορία της μπάλας και οι πολλές ασίστ, όπως η… επιστροφή του Νέλσον (12 πόντους ήδη) που έπαιρνε ψυχολογία, αλλά και οι πρωτοβουλίες του Μποχωρίδη, ο οποίος με δικούς του πέντε πόντους, διαμόρφωνε το 32-54. Η διαφορά παρέμενε σ’ αυτά τα επίπεδα, μία πάνω, μία κάτω απ’ τους 20 πόντους, προτού εν τέλει… πάει στο 40-65 στο φινάλε της τρίτης περιόδου, χάρη στον Μπλουμς (17π.) που είχε πάρει «φωτιά» απ’ τα 6,75 (5/8) και το πρώτο καλάθι του Παπαγιάννη.

Η τέταρτη περίοδος ήταν καθαρά τυπική διαδικασία… Ο Σλότερ το πήρε προσωπικά στα πρώτα λεπτά και φτάνοντας τους δέκα πόντους, έφερε το τριφύλλι στο +29 (45-74). Οι πράσινοι τροφοδότησαν τον Παπαγιάννη (που χάρισε και δύο ωραία καρφώματα), στην άμυνα δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα και μέσα σε αποθέωση απ’ τον κόσμο στις εξέδρες -που άναψε και κεράκια για να ευχηθεί στον εορτάζοντα Διαμαντίδη- φτάσαμε στο άνετο και τελικό 82-51 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 27-41, 40-65, 51-82

Πανελευσινιακός (Κουστένης): Δρακοτός 1, Τσακαλέρης 3 (1), Βασιλόπουλος 9 (2), Λούμπι 9, Αθανασούλας 6 (1), Μάρκοβιτς 8, Δορκοφίκης 6, Ιωάννου 5 (1), Οφοέγκμπου 4, Αβραμίδης, Φωτιάδης, Σίμπσον

Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος: Χαραλαμπόπουλος 5 (5 ασίστ), Σλότερ 12, Μποχωρίδης 5 (4 ασίστ), Φώτσης 6 (10 ριμπάουντ), Νέλσον 12 (5/6 δίποντα), Παππάς, Μαυροκεφαλίδης 14 (6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Διαμαντίδης 5, Μπλουμς 17 (5/8 τρίποντα), Παπαγιάννης 6 (9 ριμπάουντ), Λούντζης, Λαουάλ

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x