Euroleague

Έκανε… βόλτα στο Καζάν η ΤΣΣΚΑ

Χωρίς να… ιδρώσει, η ΤΣΣΚΑ πέρασε από το Καζάν και την έδρα της Ούνιξ επικρατώντας με 85-74 και περιμένει το αποτέλεσμα του Ολυμπιακός-Ρεάλ για να γνωρίζει αν θα παραμείνει μόνη πρώτη στη βαθμολογία.

«Αέρα» και από το Καζάν πέρασε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επικράτησε με 85-74 της Ούνιξ, ανέβηκε στο 21-7 και στην πρώτη θέση και θα περιμένει το αποτέλεσμα του Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης για να γνωρίζει εάν θα παραμείνει σε αυτή.

Ο Νάντο Ντε Κολό με 22 πόντους ήταν ο κορυφαίος του ματς, με τον Τεόντοσιτς να κάνει double-double (12 πόντους, 12 ασίστ). Λάνγκφορντ, Πονκρασόφ και Παραχούσκι… πάλευαν μόνοι τους αλλά δεν ήταν αρκετοί για τους γηπεδούχους.

Στις δύο εναπομείνασες... στροφές, η ΤΣΣΚΑ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την 29η αγωνιστική, ενώ την τελευταία υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην Μόσχα.

Με εμφανή σκοπό να πάρει το προβάδισμα από το ξεκίνημα, μπήκε η ΤΣΣΚΑ στο ματς. Ένα γρήγορο 6-0 στο πρώτο δίλεπτο και ένα επιμέρους 13-7 στη συνέχεια εκτόξευσε τη διαφορά στους 12 πόντους. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά και να κλείσουν την πρώτη περίοδο όντας στο -7 (18-25). Η ομάδα του Ιτούδη είχε πάρει το προβάδισμα εξ αρχής και δεν το έχασε ποτέ στο ματς. Όταν η Ούνιξ δε, πλησίασε στους τρεις πόντους (28-31 και 30-33) τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο, η «αρκούδα» πάτησε το πόδι στο… γκάζι και ξέφυγε για τα καλά στην ανάπαυλα (33-44).

Το νερό είχε μπει στ’ αυλάκι, η ΤΣΣΚΑ κρατούσε για… πλάκα τη διαφορά και άρχισε να την αυξάνει. Παρότι στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου η Ούνιξ προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεσή της και να μειώσει το σκορ, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο δεν της επέτρεψαν να πλησιάσει αρκετά αλλά και άνοιξαν κι άλλο την ψαλίδα. Με τον Ντε Κολό να είναι εξαιρετικός επιθετικά για ακόμη μια φορά και τον Τεόντοσιτς να μοιράζει ασίστ με το τσουβάλι, η ομάδα του Ιτούδη έφτασε ακόμη και στο +20 (52-72) και έκλεισε την τρίτη περίοδο με σκορ 74-55. Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Η ΤΣΣΚΑ έκανε διαχείριση δυνάμεων, σκόραρε μόλις 11 πόντους αλλά και πάλι αυτό δεν ήταν ικανό για να μην της δώσει το ροζ φύλλο αγώνα (74-85).

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 33-44, 55-74, 74-85




inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x