Ελλάδα

«Εκδικήθηκε» τον Παναθηναϊκό η Μακάμπι

Τη νίκησε στο Diamonds Are Forever, τον νίκησε στο Gomelsky Cup. Ο Παναθηναϊκός Superdfoods ηττήθηκε 90-88 από την Μακάμπι, πληρώνοντας την κακή του άμυνα. Τάπα του Ραντ στον Μπουρούση στην εκπνοή.

Πληρώνοντας την κακή του άμυνα και την αστοχία στα περιφερειακά σουτ, ο Παναθηναϊκός Superfoods έχασε 90-88 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο του Gomelsky Cup, με τους Ισραηλινούς να παίρνουν άτυπη εκδίκηση για την ήττα τους στο Diamonds Are Forever.

Η ομάδα του Πεδουλάκη θύμισε σε λίγες περιπτώσεις την φιλοσοφία του προπονητή της για «γρανιτένια» άμυνα, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα κοντά στην ρακέτα από τους αντίπαλους ψηλούς (21 πόντους είχε ο Τσίρμπες), αλλά και στις διεισδύσεις των «κοντών», όπου ουσιαστικά δεν βγήκαν σωστά οι βοήθειες για την εξουδετέρωσή τους.

Ξεχώρισαν οι Νικ Καλάθης (14π.) και Παππάς (15π.), έκανε πολλές δουλειές ο Μπουρούσης (11π., 8ρ., 5ασ), αλλά δεν ήταν killer όπως συνηθίζει στην επίθεση, βοήθησε ο Μποχωρίδης όσο έπαιξε στο δεύτερο δεκάλεπτο, ενώ γενικά η πράσινη φροντ λάιν είχε «θέματα» στα μετόπισθεν (με όσα πρόσωπα κι αν δοκίμασε ο «Άρτζι»). Πήρε «φωτιά» ο Μέκελ στα τελευταία λεπτά (16 πόντους) με συνεχόμενα καλάθια που έγειραν την πλάστιγγα. Στα 2.5'' πριν τη λήξη, ο Μπουρούσης δέχθηκε εντυπωσιακό στοπ από τον Ραντ και δε μπόρεσε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Την Κυριακή (17:00) ο Εξάστερος θα παίξει με την Ούνιξ, που έχασε με 84-75 από την ΤΣΣΚΑ.

Το ματς

Με Νικ Καλάθη, Ρίβερς, Νίκολς, Φώτση και Σίγνκλεντον ξεκίνησε τον αγώνα ο Παναθηναϊκός Superfoods, ο οποίος από νωρίς έδειξε να αντιμετωπίζει αμυντικά προβλήματα και με δύο εύστοχα τρίποντα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ προηγήθηκε 12-5. Ο Πεδουλάκης άλλαξε άρον-άρον τα πρόσωπα της πεντάδας, με την είσοδο των Μπουρούση-Παππά-Γκιστ-Τζέιμς να βοηθούν στην βελτίωση της πράσινης εικόνας. Σε γρήγορο τέμπο στην Μόσχα, η ελληνική ομάδα βρήκε ρυθμό και πλησίασε στον πόντο, 15-14. Οι Ισραηλινοί πήγαιναν πολύ στο ένας με έναν, ο Παναθηναϊκός έπαιζε κακή άμυνα, χωρίς βοήθειες στα μαρκαρίσματα και μοιραία η διαφορά άνοιξε ξανά, 16-24. Μπουρούσης και Παππάς με προσωπικές ενέργειες έγραψαν το 21-27 και κράτησαν σχετικά σε σχετικά χαμηλά επίπεδα τη διαφορά, σε ένα πολύ μέτριο πρώτο δεκάλεπτο, όπου η Μακάμπι σκόραρε… ανενόχλητη κοντά στη ρακέτα.

inner

Ο Πεδουλάκης έπρεπε να σταματήσει την δημιουργία των γκαρντ της Μακάμπι και να «κόψει» τον ξέφρενο ρυθμό τους. Εξ’ ου κι έριξε στο παρκέ Καλάθη-Μποχωρίδη-Τζέιμς, οι οποίοι πίεζαν τα αντίπαλα γκαρντ σαν «λυσσασμένοι» και το έργο τους δικαιώθηκε. Μπορεί, λοιπόν, η αντίπαλος του τριφυλλιού να έφτασε ξανά στο +8 (23-31), όμως οι συνεχόμενες καλές άμυνες, τα κλεψίματα και τα καλά τελειώματα στην άλλη άκρη του παρκέ, έφεραν τον Παναθηναϊκό Superfoods σε απόσταση αναπνοής, 29-31. Ο Καλάθης (9π. στο πρώτο μέρος) ήταν πραγματικά εντυπωσιακός. Έβγαζε αιφνιδιασμούς, έπαιζε άμυνες, εκτελούσε, μοίραζε καλάθια και η ελληνική ομάδα παρέμενε στο… κατώφλι της Μακάμπι (37-38). Με τρίποντο του Ρίβερς, οι πράσινοι ανέκτησαν τα ηνία, 40-38 (για πρώτη φορά μετά το 3-0 στην εκκίνηση) και παρά κάποια… προβληματάκια στις περιστροφές στην άμυνα, στην επίθεση είχαν βρει ρυθμό (με Μπουρούση-Καλάθη), κλείνοντας το ημίχρονο με το ισόπαλο 42-42 και όντας εμφανώς βελτιωμένοι στη δεύτερη περίοδο, με πληγή τα 3/13 τρίποντα.

inner

Με Παππά, Σίνγκλεντον, Τζέιμς, Χαραλαμπόπουλο και Γκιστ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός Superfoods που έβγαζε πάθος στην άμυνα και με σουτ των δύο πρώτων από τα 6,75, εδραιώθηκε σε θέση ισχύος, προηγούμενος 50-44. Στο επόμενο τρίλεπτο, είναι αλήθεια πως είδαμε κακό μπάσκετ από το τριφύλλι, με τους παίκτες του να πηγαίνουν σε δύσκολες ατομικές προσπάθειες και στην άμυνα ο Τσίρμπες να προκαλεί προβλήματα. Ακόμα κι έτσι, όμως, η ελληνική ομάδα διατηρούσε το προβάδισμα στην Μόχα με 56-54. Αν και μέσα από τις συνεργασίες και την καλή κυκλοφορία της μπάλας έβγαιναν ελεύθερα τρίποντα για τον Παναθηναϊκό, εντούτοις αυτά δύσκολα έβρισκαν στόχο και σε συνδυασμό με διαδοχικές κακές επιθέσεις, η αναμέτρηση ήρθε σε πλήρη ισορροπία, 59-59. Καλάθης και Μπουρούσης το πήραν προσωπικά και έβαλαν εκ νέου σε θέση οδηγού το τριφύλλι, το οποίο έκλεισε το δεκάλεπτο στο +3, 65-62.

inner

Οι δύο ομάδες πετύχαιναν εκατέρωθεν καλάθια, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να παραμένει αμείωτο. Ο Πνίνι έδωσε προβάδισμα στην Μακάμπι (69-71) με τρίποντο, όμως ο Φελντέιν «απάντησε» με back to back σουτ από τα 6,75 και έφερε ξανά τον Παναθηναϊκό Superfoods στο… προσκήνιο, με 75-71. Οι παίκτες του Πεδουλάκη «μπλόκαραν» στην επίθεση, στην άμυνα ο Άιβερσον δημιουργούσε προβλήματα κοντά στην ρακέτα (πότε με τον Μπουρούση, πότε με τον Σίνγκλεντον) και τα πράγματα… άλλαξαν ξανά, με την ομάδα του Τελ Αβίβ να περνά μπροστά με 80-76. Ο Μέκελ είχε πάρει «φωτιά» με συνεχόμενους πόντους, το τριφύλλι δεν είχε αντίδοτο στην εξουδετέρωσή του και παρά τις εμπνεύσεις των Παππά-Τζέιμς, οι Ισραηλινοί κρατούσαν το προβάδισμα στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με 90-85. Ο Σίνγκλεντον με τρίποντο έδωσε το φιλί της ζωής στον Παναθηναϊκό Superfoods, ο οποίος ανάγκασε σε λάθος την Μακάμπι, ανακτώντας την κατοχή, στα 2.5’’ πριν τη λήξη. Ο Καλάθης έδωσε έξυπνα στον Μπουρούση, αλλά αυτός νικήθηκε εντυπωσιακά από τον Ραντ, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να στείλει το ματς στην παράταση και το 90-88 να είναι το τελικό σκορ.

Παναθηναϊκός: Φώτσης 3, Καλάθης Ν. 14 (2), Νίκολς 5 (1), Ρίβερς 7 (1), Σίνγκλετον 8 (2), Τζέιμς 11 (1), Μποχωρίδης 2, Παππάς 15 (2), Φελντέιν 8, Γκιστ 4, Χαραλαμπόπουλος, Μπουρούσης 11 (8 ρ., 5 ασ.).

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ραντ 8 (1), Σμιθ 4, Ουίμς 9, Οχαγιόν 6, Τσίρμπες 21 (10/11 δίπ.), Σίλεϊ 6, Πνίνι 5 (1), Λάντεσμπεργκ 7, Αλεξάντερ, Άιβερσον 8, Μέκελ 16 (1).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x