Ευρώπη

«Έκλεισε» στη ΤΣΣΚΑ ο Αντόνοφ

Νέο αίμα για την ομάδα της ΤΣΣΚΑ ο Σέμεν Αντόνοφ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με την «ομάδα του στρατού» μέχρι το 2018 με την οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη.

Ο διεθνής φόργουορντ που μέχρι πρότινος αγωνίζονταν στην Νίζνι Νόβγκοροντ, υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα της ΤΣΣΚΑ για τα επόμενα δύο χρόνια, με τη προοπτική ανανέωσης για τρίτο.

Στη τελευταία του σεζόν με τη Νίζνι, ο Αντόνοφ, μετρούσε κατά μέσο όρο 13.1 πόντους, 4.7 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ, 0.7 κλεψίματα και 0.8 μπλοκ σε 28.3 λεπτά σε 18 αγώνες του Eurocup, ενώ στο πρωτάθλημα της VTB League σε 32 παιχνίδια είχε μέσο όρο 12.4 πόντους, 4.9 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ, 0.3 κλεψίματα και 1.0 μπλοκ.

Ο 26χρονος Ρώσος, έχει αγωνιστεί με την εθνική Ρωσίας, με την οποία κέρδισε στο Eurobasket του 2011 και στους Ολυμπιακού αγώνες το 2012 το χάλκινο μετάλλιο.

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Αντόνοφ δήλωσε: «Ευχαριστώ και τη Νίζνι Νόβγκοροντ και τη ΤΣΣΚΑ για αυτή τη κίνηση που έγινε σε φιλικά πλαίσια. Ευχαριστώ τη Νίζνι γι αυτά τα 6 εκπληκτικά χρόνια. Είμαι ευγνώμων που έκανα ένα βήμα παρά πέρα στη καριέρα μου. Εάν η ΤΣΣΚΑ με κάλεσε, σημαίνει ότι βελτίωσα το παιχνίδι μου. Το χρέος μου τώρα είναι να ικανοποιήσω τις προσδοκίες τους».

Με τη σειρά του και ο Δημήτρης Ιτούδης προχώρησε σε δηλώσεις για τον νεαρό φόργουορντ: «Προφανώς δεν είναι μυστικό ότι ήθελα τον Αντόνοφ, πριν τη πρώτη μου χρονιά στη ΤΣΣΚΑ. Είναι ένας ώριμος παίχτης, οικογενειακός τύπος, έχει καλό χαρακτήρα και υψηλά στάνταρ κάθε μέρα στη δουλεία. Ο Σέμεν είναι σε ηλικία που μπορείς να περιμένεις τα καλύτερα απ αυτόν και την ικανότητα να ικανοποιεί και τη θέση 3 και τη θέση 4, μιας και μπορεί να μας προσφέρει μέγεθος ως σμολ φόργουορντ και σκληράδα ως πάουερ φόργουορντ. Μιλήσαμε προσωπικά και του εξήγησα τι είναι η ΤΣΣΚΑ. Είναι έτοιμος να αποδεχθεί κάθε ρόλο από τους προπονητές και να δώσει τη μεγαλύτερη του προσπάθεια για την επιτυχία της ομάδας. Καλωσορίζουμε τον Σέμεν στην οικογένεια της ΤΣΣΚΑ, αναμένουμε να εργαστούμε μαζί».




Επιμέλεια: Βίλλυ Κεφαλά

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x