Ελλάδα

«Εξαιρετική επιλογή ο Φελντέιν για τον Παναθηναϊκό»

Ο πολύς κόσμος δεν τον ξέρει. Όμως ο Παντελής Μπούτσκος, που για λογαριασμό του ΠΑΟΚ παρακολούθησε την Καντού φέτος στο Eurocup, ξέρει καλά τον Τζέιμς Φελντέιν και τον ανέλυσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Στο άκουσμα του ονόματος του Τζέιμς Φελντέιν πολλοί αναρωτήθηκαν ποιος είναι ο νέος σούτινγκ γκαρντ του Παναθηναϊκού. Ο Παντελής Μπούτσκος ανέλαβε να λύσει όλες τις απορίες μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6.

inner

Ο άμεσος συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, επιφορτισμένος με την κατασκοπεία των αντιπάλων της ομάδας, είδε τον 27χρονο Δομινικανό με την Καντού στα ματς της περασμένης σεζόν για το Eurocup και όχι μόνο, έχοντας σχηματίσει γνώμη για τις δυνατότητές του. Η οποία μάλιστα είναι και πολύ καλή…

«Εκτιμώ πως είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον Παναθηναϊκό. Στην Καντού ήταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Πρόκειται για έναν σουτέρ υψηλού επιπέδου, που μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του. Επίσης είναι πολύ επιθετικός και έχει την επιθυμία και την ευφυΐα να αμυνθεί. Ο ρόλος που είχε στις προηγούμενες ομάδες του εστίαζε περισσότερο στην επίθεση. Αμυντικά θα πρέπει να αφομοιώσει τις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού και τη σκληρότητα που έχει το ελληνικό πρωτάθλημα. Θεωρώ πως όταν έχεις παίκτες που θυσιάζουν το σώμα τους για την άμυνα, όπως ο Διαμαντίδης, δεν μπορεί να μην το θυσιάσεις κι εσύ. Το ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι πνευματικά μια καλή δοκιμασία για να προσαρμοστεί. Αν καταλάβει τη φιλοσοφία του προπονητή και πάρει τις πρώτες παραστάσεις θα βοηθήσει πάρα πολύ», τόνισε.

Δοθείσης της ευκαιρίας, αναφέρθηκε και στις μεταγραφικές αναζητήσεις του ΠΑΟΚ. «Δεν θα βιαστούμε να κλείσουμε κάποιον παίκτη αν δεν είμαστε σίγουροι γι’ αυτόν. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τους ξένους μας σύντομα και ότι φέτος θα έχουμε την ίδια σοφία στην επιλογή των παικτών μας. Ερευνούμε την αγορά, βλέπουμε τα κομμάτια του παζλ και θα κρίνουμε. Θέλουμε δύο παίκτες στη ρακέτα και δύο στην περιφέρεια. Εξετάζουμε παίκτες και από κολέγια, αλλά και με ευρωπαϊκή εμπειρία. Είναι σημαντικό ότι έχουμε έναν ελληνικό κορμό και κάνει την προσαρμογή των νέων πιο εύκολη. Έχουμε παίκτες με εξαιρετικό μπασκετικό IQ και χαρακτήρα», τόνισε.

Για την αποχώρηση παικτών που βοήθησαν την ομάδα, όπως οι Όντουμ και Λάνγκφορντ, είπε: «Το έχουμε συνηθίσει γιατί οι παίκτες που παίρνουμε αποκτούν υπεραξία και φεύγουν με διπλάσια ή τριπλάσια χρήματα. Πολλοί παίκτες επιλέγουν την ομάδα μας γι’ αυτό το λόγο. Είμαστε προετοιμασμένοι να το αντιμετωπίσουμε».

Όσο για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του ρόστερ συγκριτικά με Άρη και ΑΕΚ που έχουν ελάχιστες εκκρεμότητες πλέον, τόνισε: «Σε αυτές τις δύο ομάδες η παρουσία επενδυτών κάνει διαφορετικά τα πράγματα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x