Euroleague

Εξάστερος και Ντένμον από άλλον πλανήτη!

Ατελείωτο πάρτι του Παναθηναϊκού με… καλεσμένο τον Γιώργο Μπαρτζώκα! Με τον Ντένμον να βλέπει βαρέλι το καλάθι της Χίμκι και τους υπόλοιπους να ακολουθούν, ο Εξάστερος διέλυσε τους Ρώσους με 93-65.

Ένας Παναθηναϊκός βγαλμένος από… παραμύθι διέλυσε τη Χίμκι του Μπαρτζώκα στο ΟΑΚΑ!

Με φόρα από το διπλό στο ΣΕΦ, η ομάδα του Πασκουάλ εμφανίστηκε σεληνιασμένη και έκανε μια χαψιά τους πρωτοπόρους της Ευρωλίγκας, επικρατώντας με το εκκωφαντικό 93-65.

Ανεπανάληπτο show του Ντένμον, ο οποίος σταμάτησε στους 24 πόντους με 7/9 τρίποντα(!) κι ενώ συνολικά ο Εξάστερος είχε 17/27 από τα 6,75, δείγμα του... πάρτι που έστησε στο κλειστό του Αμαρουσίου. Double-double από τον ηγέτη Καλάθη με 11 πόντους και ισάριθμες ασίστ, διψήφιοι οι Γκιστ-Λοτζέσκι (12 και 10 πόντους αντίστοιχα), μεγάλο παιχνίδι από τον Θανάση Αντετοκούνμπο που όχι μόνο συνεισέφερε 9 πόντους, αλλά... έσβησε τον Σβεντ στην εκκίνηση του ματς, του χάλασε το μυαλό με την άμυνα και ουσιαστικά εκμηδένισε τις όποιες ελπίδες των Ρώσων να πάρουν... κάτι από το ματς.

Στο 4-3 ανέβηκε ο Εξάστερος ο οποίος σε δύο μέρες φιλοξενείται στην Τουρκία από την (φορμαρισμένη) Εφές, στο 5-2 υποχώρησε η ρωσική ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 46-27, 72-49, 93-65

inner
inner

Το ματς

Με Καλάθη, Λοτζέσκι, Αντετοκούνμπο, Γκιστ, Σίνγκλετον ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός, με τον Έλληνα φόργουορντ να «πνίγει» τον Σβεντ, να μην του επιτρέπει να πάρει ανάσα και με τρεις… βόμβες από τα 6.75, ο Εξάστερος μπήκε από νωρίς σε θέση οδηγού, 9-5. Παρά το ότι ο Θανάσης φορτώθηκε από νωρίς με δύο φάουλ, εντούτοις ο κινητήριος μοχλός των Ρώσων παρέμενε ανενεργός, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μην μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά. Όταν, δε, μπήκε στο ματς ο Ντένμον, το ΟΑΚΑ πήρε φωτιά! Με τρία συνεχόμενα τρίποντα(!) από τον Αμερικανό γκαρντ, η διαφορά εκτινάχθηκε σε διψήφια επίπεδα για το 22-8 υπέρ της ελληνικής ομάδας. Ο Σβεντ έδωσε κάποιες… σκόρπιες λύσεις στο σκοράρισμα, στο φινάλε της περιόδου, αλλά οι πράσινοι είχαν μόνιμα απαντήσεις και δια χειρός Καλάθη-Ντένμον ολοκληρώθηκε το εντυπωσιακό δεκάλεπτο με το 26-16.

Το βράδυ –αν και ακόμα ήταν νωρίς- ανήκε δικαιωματικά στον Ντένμον, ο οποίος είχε αποφασίσει να μην σταματήσει καθόλου. Πετυχαίνοντας δύο νέα τρίποντα (πέντε σύνολο ως τότε), διαμόρφωσε… μόνος του το 34-20, αναγκάζοντας τους πάντες στο κλειστό του ΟΑΚΑ να σηκωθούν στον «αέρα». Ρίβερς και Παππάς δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό, με αποτέλεσμα να «χαλάνε» οι επιθέσεις του τριφυλλιού και τους Ρώσους… λάου-λάου να ρίχνουν τη διαφορά κάτω από τους δέκα, 35-26. Θα μπορούσαν, πιθανώς, τα πράγματα να είχαν… σφίξει ακόμα περισσότερο, αν Ρόμπινσον και Ζούμπκοφ δεν πετούσαν στα σκουπίδια συνεχόμενες βολές, δείγμα και του μίνι black out που είχε υποστεί ο Εξάστερος. Καλάθης και Αντετοκούνμπο σήκωσαν στις πλάτες τους τον Παναθηναϊκό και τον… ξεκόλλησαν σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η τάξη και η ελληνική ομάδα να ξεφύγει εκ νέου με 40-26. Η αποτελεσματικότητα του Βουγιούκα στις βολές, η… αποπνικτική άμυνα του Εξάστερου και η νέα «τζούρα» του Καλάθη, σφράγισαν το μαγικό πρώτο ημίχρονο με το εντυπωσιακό 46-27 κόντρα σε μία Χίμκι που είχε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια!

Στο πρώτο μέρος ο Σίνγκλετον είχε… ασχοληθεί περισσότερο με τα μετόπισθεν. Με το καλημέρα του δεύτερου μέρους, πήρε πρωτοβουλίες και μπροστά, με αποτέλεσμα δύο «βόμβες» από τα 6,75 να φέρουν τον Παναθηναϊκό στο +25, 54-29, με τον Μπαρτζώκα να μην μπορεί να βρει με τίποτα αντίδοτο. Το έκτο αποψινό τρίποντο του on fire Ντένμον διαμόρφωσε το 57-31 και κάπου εκεί ήρθε μία… προσωρινή χαλάρωση για το τριφύλλι που όχι μόνο επέτρεψε στην Χίμκι να… μειώσει σε 59-42, αλλά και να βρει ρυθμό ο Σβεντ με διαδοχικά καλάθια. Ο Πασκουάλ κάλεσε τάιμ-άουτ για να… τρίξει τα δόντια στους παίκτες του και κατάφερε τουλάχιστον στην άμυνα να τους αφυπνίσει, κόβοντας το βήχα των φιλοξενούμενων για μια επικείμενη ανατροπή κι ενώ Καλάθης-Γκιστ-Βουγιούκας-Παππάς… γέμιζαν το σακούλι επιθετικά για το 70-47. Σε αυτά τα επίπεδα ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος (72-49), με τον Παναθηναϊκό να είναι το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης και τον κόσμο στις εξέδρες να… παραληρεί.

Δια χειρός Λοτζέσκι η διαφορά ανέβηκε ξανά στους 27 πόντους (76-49), αλλά ένα τρίλεπτο… λαθών και κακών επιλογών του Εξάστερου (που το… δικαιούταν, εδώ που τα λέμε) έδωσε την ευκαιρία στην Χίμκι να τρέξει επιμέρους σκορ 9-0 και να μετριάσει –προσωρινά- τις εντυπώσεις για το 76-58. Όσο κι αν απέμεναν 6’, όσο κι αν τα έχουμε δει όλα στον αθλητισμό, δεν μπορούσε να γυρίσει αυτό το παιχνίδι… Ρίβερς-Λοτζέσκι-Ντένμον… πυροβόλησαν από τα 6,75 και στο άψε-σβήσε διαμόρφωσαν το 87-60, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στο ΟΑΚΑ. Το αποψινό πάρτι δεν μπορούσε να κλείσει διαφορετικά παρά μόνο με τρίποντα! Δύο τέτοια, λοιπόν, του Γκάμπριελ εκτίναξαν τη ψυχολογία όλων στα… ουράνια, διαμορφώνοντας το εμφατικό και εκκωφαντικό 93-65 για τον μαγικό Εξάστερο που άφησε υποσχέσεις για… ωραία πράγματα στο μέλλον.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x