Euroleague

Εξάστερος στο κάστρο του!

Καθάρισε και την Μπάμπεργκ στο άντρο του! Με «κολώνες» Μπουρούση-Τζέιμς και τους υπόλοιπους να ακολουθούν, ο Παναθηναϊκός «κατάπιε» τους Γερμανούς (81-72), είναι μόνος πέμπτος και ελπίζει για τετράδα.

Έχει νικήσει άλλους κι άλλους, στην (φιλότιμη είναι αλήθεια) Μπάμπεργκ θα «κολλούσε», μέσα στο ΟΑΚΑ;

Ο Παναθηναϊκός Superfoods επικράτησε 81-72 των Γερμάνων και βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 13-9 είναι μόνος πέμπτος στην Ευρωλίγκα, μετά και τις ήττες των Μπασκόνια-Ερυθρού Αστέρα. Παράλληλα, παραμένει «ζωντανός» στο κυνήγι του πλεονεκτήματος έδρας (ουσιαστικά της Φενέρ που είναι στο 14-7), όσο κι αν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

Απίστευτες μάχες έδωσε και στις δύο άκρες του παρκέ ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος σταμάτησε στους 16 πόντους, εκ των οποίων οι 11 στην τρίτη περίοδο. 15 πρόσθεσε ο Τζέιμς με «μεγάλα» καλάθια στο δεύτερο μέρος, 17 είχε ο «μπόμπερ» Σίνγκλετον (4/6 τρίποντα), ενώ σταθερά καυτός συνεχίζει το τελευταίο διάστημα ο Φελντέιν, που σημείωσε 16 πόντους με 4/6 απ' τα 6.75. Αθόρυβη δουλειά από Παππά σε άμυνα, οργάνωση και εκτέλεση (8π.), δεν πήρε πολλές προσπάθειες ο Ρίβερς, προσέφερε βοήθειες ο Γκάμπριελ, μέτριο βράδυ για Καλάθη που έμεινε άποντος (0/5 σουτ) με 5 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη, ενώ ο Τζεντίλε ξεκίνησε το ματς, αλλά… δεν φάνηκε ούτε απόψε.

Επόμενο ματς για τον Εξάστερο, στις 24/2 με την Ούνικς στο ΟΑΚΑ, σε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να συνεχίσει η ομάδα την ανοδική της πορεία και να απειλήσει όσο μπορεί για την τετράδα.

Το ματς

Με Καλάθη, Φελντέιν, Τζεντίλε, Σίνγκλετον, Γκάμπριελ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός, αλλά… δεν μπήκε ποτέ στο παρκέ στο πρώτο τρίλεπτο. Η άμυνα ήταν απούσα, οι παίκτες του Πασκουάλ είχαν αργές επιστροφές, υπήρχε μεγάλο πρόβλημα κοντά στη ρακέτα και φυσικά οι πράσινοι είχαν… πάμπολλα προβλήματα στην επίθεση (με τον Τζεντίλε να είναι ξανά σε κακό βράδυ). Αποτέλεσμα αυτού ήταν η… καλοδουλεμένη μηχανή της Μπάμπεργκ (με αιχμή του δόρατος τον Ζήση) να προηγηθεί 3-11. Ο κόουτς του Εξάστερου κάλεσε εσπευσμένα τάιμ-άουτ και τα πάντα άλλαξαν! Διάθεση στα μετόπισθεν, κίνηση και καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση και… βομβαρδισμό τριπόντων! Τέσσερα τέτοια από Σίνγκλετον-Φελντέιν (όλα βάσει σχεδίου) έβαλαν μίνι φωτιά στο ΟΑΚΑ κι έγραψαν το 19-16, με το τριφύλλι να δηλώνει «παρών». Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε ιδανικά για την ελληνική ομάδα. Πιέζοντας ασφυκτικά στην άμυνα και βάζοντας… φρένο στους εύκολους πόντους των Γερμάνων και με τους Μπουρούση (πέντε σερί πόντους)-Φελντέιν-Παππά να βάζουν τις… πινελιές τους, ο Εξάστερος έφτασε στο απολαυστικό 27-19.

Πάνω που η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με γκολ-φάουλ του Παππά, το οποίο έγραψε την μεγαλύτερη ως τότε διαφορά για τον Παναθηναϊκό με 30-19, οι πράσινοι έπαθαν… ολικό black out και στις δύο άκρες του παρκέ. Εκβίαζαν επιθέσεις και πήγαιναν σε τραβηγμένες και δύσκολες επιλογές (χωρίς να κυκλοφορεί σωστά η μπάλα), η συγκέντρωση στην άμυνα είχε χαθεί και σιγά-σιγά η Μπάμπεργκ με δύο τρίποντα άρχισε να κατεβάζει τη διαφορά, 30-25. Το τριφύλλι δεν μπορούσε με τίποτα να βρει ρυθμό στην επίθεση, με τον Καλάθη να αστοχεί… στα πάντα, με τον Ρίβερς να παραμένει «ήρεμος» και να μην υπάρχει κάποιος να τραβήξει το… κουπί. Όλη αυτή την κατάσταση –και κυρίως το ότι ο Παναθηναϊκός πέτυχε μόλις δύο πόντους σε 7(!) λεπτά- εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον η Μπάμπεργκ, η οποία… σίγησε το ΟΑΚΑ, παίρνοντας προβάδισμα με 32-35. Στο τελευταίο δίλεπτο, οι παίκτες του Πασκουάλ «ξύπνησαν» και χάρη στις εμπνεύσεις των Τζέιμς-Φελντέιν έκλεισαν το ημίχρονο στο… οριακό 42-41.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος στην τρίτη περίοδο να… γείρει την πλάστιγγα και προς στιγμήν το έκανε. Με τον Μπουρούση να «σκεπάζει» τα καλάθια και τους Σίνγκλετον-Φελντέιν να συνεχίζουν τον… βομβαρδισμό από τα 6,75, η ελληνική ομάδα έφτασε στο +9, 53-44, ανάβοντας τη… σπίθα στην εξέδρα. Το κρεσέντο του Μίλερ κράτησε «όρθια» την Μπάμπεργκ, μειώνοντας σε 54-51, αλλά η συνέχεια ήταν καταιγιστική για το τριφύλλι. Ο Μπουρούσης τα έβαζε με ΟΛΟΥΣ τους αντιπάλους του και έφτανε τους 11 πόντους μέσα στο τρέχον δεκάλεπτο (όντας κυρίαρχος στο low post), ο Τζέιμς «κούμπωνε» το… κερασάκι στη τούρτα από μακριά και ο Εξάστερος παρέμενε απόλυτο αφεντικό, με το… άνετο 62-54 στο 30’.

Το τρίποντο του Σίνγκλετον (τέταρτο δικό του στο ματς) έγραψε το 65-54 και… ξεσήκωσε τον κόσμο, που άρχισε σιγά-σιγά να φωνάζει συνθήματα ενόψει του τελικού Κυπέλλου. Σε αυτό το… εορταστικό κλίμα επιχείρησε να «πατήσει» η Μπάμπεργκ και με αιχμή του δόρατος τον Τάις, βρήκε τον τρόπο να μειώσει σε 65-61, λόγω της απουσίας του Μπουρούση (έπαιρνε… λίγες ανάσες στον πάγκο), αλλά και των τραβηγμένων προσωπικών επιλογών του Τζέιμς. Ο άτιμος, όμως, (σ.σ ο Τζέιμς) όταν θέλει είναι… τρομερός! Με δύο σχεδόν πανομοιότυπα «ντου» στην άμυνα της Μπάμπεργκ (δείγμα της ταχυδύναμης και της φοβερής επιτάχυνσης που έχει), ο Αμερικανός ξελάσπωσε το τριφύλλι, γράφοντας το 73-64 στο 36’, μην επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να πιστέψουν… σε κάτι παραπάνω. Στα εναπομείναντα λεπτά, η ελληνική ομάδα δεν αισθάνθηκε καν πίεση, με τους Τζέιμς-Παππά να οδηγούν στο σκοράρισμα, με αποτέλεσμα το… κρεσέντο του Τάις να μην βρίσκει αντίκρισμα, για το άνετο τελικό 81-72.

inner
inner

Τα δεκάλεπτα: 27-19, 42-41, 62-54, 81-72

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 17 (4), Νίκολς, Ρίβερς 4, Τζέιμς 15 (2), Παππάς 8, Φελντέιν 16 (4), Γκάμπριελ 5 (1), Τζεντίλε, Μπουρούσης 16 (1), Καλάθης

Μπάμπεργκ (Τρινκιέρι): Κοζέρ 5 (1), Μέλι 2, Ζήσης 10 (2), Τάις 18 (2), Λο 2, Στρέλνιεκς 5 (1), Βερεμένκο 2, Μίλερ 11 (1), Μακ Νιλ, Χέκμαν 6 (2), Ραντόσεβιτς 11

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x