Ελλάδα

Εξετάζει Ρόμπερτς ο Παναθηναϊκός, τι ισχύει για Ματσιούλις

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς, που την τελευταία πενταετία αγωνίζεται στο ΝΒΑ αλλά έχει εμπειρία από την Ευρώπη, είναι στη λίστα του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση στα γκαρντ. Τι «παίζει» με Ματσιούλις.

Ο Παναθηναϊκός περιμένει πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση του Μάικ Τζέιμς για να αποφασίσει πώς θα κινηθεί για την ενίσχυση της περιφέρειάς του. Αν ο Αμερικανός γκαρντ παραμείνει, τότε θα κινηθεί για έναν καλό οργανωτή, που θα βοηθήσει στο «κουμάντο» της ομάδας τον Νικ Καλάθη, ενώ αν ο Τζέιμς αποχωρήσει, τότε ο ένας από τους δύο γκαρντ που θα έρθουν θα είναι περισσότερο σκόρερ.

Στα υπόψη των «πράσινων», δίχως ακόμη να έχει υπάρξει κάτι περισσότερο, είναι ο Μπράιαν Ρόμπερτς. Ο 31χρονος γκαρντ (1,85μ.) είναι ένας συνετός οργανωτής, που δεν έχει πρώτο μέλημα το σκοράρισμα. Έκανε αξιόλογη καριέρα για μια τριετία στην Μπάμπεργκ μέχρι το 2012 (κατακτώντας τρία νταμπλ), όταν και μετακόμισε στο ΝΒΑ παίζοντας σε Πέλικανς, Χόρνετς και Μπλέιζερς. Φέτος στη Σάρλοτ είχε περιορισμένο ρόλο μετρώντας 3,5 πόντους, 1,3 ασίστ και 1 ριμπάουντ σε 10,1 λεπτά ανά αγώνα και συνολικά 41 εμφανίσεις. Συνολικά σε 324 ματς στο ΝΒΑ έχει 6,5 πόντους, 2,3 ασίστ και 1,3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Στην Ευρωλίγκα έπαιξε σε 20 ματς τη διετία 2010-2012 έχοντας 10,7 πόντους (49,5% δίποντα, 28,2% τρίποντα, 86,8% βολές), 2,3 ασίστ και 1,9 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Το κασέ του είναι προσιτό, καθώς για φέτος πήρε περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια, ενώ πλέον είναι ελεύθερος και είναι αμφίβολο αν θα βρει κάποια πολύ καλύτερη πρόταση από το ΝΒΑ.

Όσον αφορά στα σενάρια από την Ισπανία για τον Γιόνας Ματσιούλις, δύσκολα θα πάρουν σάρκα και οστά. Από τη στιγμή που ο Κέι Σι Ρίβερς και ο Κένι Γκέιμπριελ θα υπογράψουν νέο συμβόλαιο καλύπτοντας τις θέσεις «2-3» και «4-3» αντίστοιχα, ο Παναθηναϊκός δεν αναμένεται να διαθέσει άλλη θέση ξένου για το «3», καθώς χρειάζεται δύο ξένους γκαρντ και δύο ξένους ψηλούς. Ούτως ή άλλως ο Λιθουανός φόργουορντ έχει συμβόλαιο με τη Ρεάλ και θα πρέπει να αποδεσμευτεί για να γίνει η όποια συζήτηση.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x