Ευρώπη

Εκτός Ευρωμπάσκετ ο Νοά

Χωρίς τον Γιοακίμ Νοά θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή η εθνική ομάδα της Γαλλίας στο προσεχές Ευρωμπάσκετ τον Σεπτέμβριο, αν και η τελική φάση θα διεξαχθεί στη Γαλλία.

Ούτε αυτή τη φορά θα αγωνιστεί ο Γιοακίμ Νοά με τα χρώματα της εθνικής Γαλλίας. Ο 30χρονος σέντερ αποφάσισε να συγκεντρωθεί στην καριέρα του στους Σικάγο Μπουλς, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στη γαλλική εφημερίδα L’ Equipe: «Η εθνική Γαλλίας είναι μία σπουδαία εμπειρία, αλλά δεν ήταν ποτέ προτεραιότητά μου».

Ο τεχνικός διευθυντής της γαλλικής ομοσπονδίας είχε ζητήσει από το Νοά να αποφασίσει εντός του μήνα για το αν είναι διαθέσιμος για το Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί το μεγαλύτερο μέρος του στη Γαλλία. Υπό τον όρο όμως πως αν δεν αγωνιστεί φέτος δεν θα κληθεί στην αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, αν οι «τρικολόρ» πάρουν την πρόκριση.

Μέχρι τώρα ο Νοά έχει λάβει μέρος μόνο στο Ευρωμπάσκετ του 2011 όπου οι Γάλλοι κατέλαβαν τη δεύτερη θέση και επομένως θα είναι μεγάλη έκπληξη, αν αγωνιστεί ξανά στο μέλλον ο σέντερ των Μπουλς με την εθνική Γαλλίας λαμβάνοντας υπόψη τους πολλούς τραυματισμούς που έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα του.

Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x