Ελλάδα Α2 / Β / Γ Εθνική

Ελληνιάδης στο sport-fm.gr: «Όλοι ενωμένοι στον Πανιώνιο, για την άνοδο στην Α1»

Ο νέος αθλητικός διευθυντής του Πανιωνίου, Σταύρος Ελληνιάδης, μίλησε στο sport-fm.gr για τη νέα του συνεργασία με τους «κυανέρυθρους» και τις απαιτήσεις που υπάρχουν πλέον στην ομάδα.

Ο μέχρι πρότινος αθλητικός διευθυντής του Φάρου Κερατσινίου, Σταύρος Ελληνιάδης, ανήκει πλέον στο τεχνικό επιτελείο του Πανιωνίου και μίλησε στο sport-fm.gr για τη νέα του συνεργασία με τους «κυανέρυθρους», μετά τη σεζόν 2001-02.

Ο 49χρονος παράγοντας του «Ιστορικού» σχολίασε τις απαιτήσεις που υπάρχουν πλέον στην ομάδα, εν όψει του νέου και ανταγωνιστικού πρωταθλήματος της Α2 και ανέφερε τι είναι αυτό που χρειάζεται ο Πανιώνιος, προκειμένου να πετύχει την πολυπόθητη άνοδο στην Α1, στο τέλος της χρονιάς.

Τέλος, μιας και ο κ. Ελληνιάδης έχει περάσει από όλα τα τμήματα της Εθνικής ως παίκτης, αλλά και ως τιμ μάνατζερ το 2009, όταν η Εθνική Ανδρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, υποστήριξε ότι υπάρχει πολύ ταλέντο στην Ελλάδα και οι νέοι πρέπει να παίρνουν τις ευκαιρίες τους από τους προπονητές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην Κάτια Πετροπούλου

Για τη νέα του συνεργασία με τον Πανιώνιο και την επιλογή του να πάει εκεί: «Είναι μεγάλη μου τιμή να συμμετέχω σε μία τόσο ιστορική ομάδα, όπως ο Πανιώνιος. Έχω ξαναδουλέψει στο σύλλογο και ξέρω πόση δύναμη του δίνει ο κόσμος του. Ήταν η πρώτη ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία και δούλεψα στην Α1 κι αισθάνομαι ότι χρωστάω πολλά και στον Πανιώνιο και στους ανθρώπους του για όσα έκαναν για μένα και θα προσπαθήσω να δώσω όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε».

Για τις διαφορές στις ανάγκες της τωρινής ομάδας, από εκείνη του 2001-02, όταν και ήταν στο ίδιο πόστο: «Τώρα ο Πανιώνιος κάνει μια νέα προσπάθεια να ξαναπάει στην Α1, με έναν πολύ ισχυρό διοικητικό παράγοντα, τον κ. Βαρουξάκη και με έναν πολύ καλό προπονητή, τον Νίκο Οικονόμου. Είναι πολύ διαφορετικές και οι συνθήκες και αυτές οι δύο ομάδες. Τότε ήταν μια ομάδα της Α1 που πρωταγωνιστούσε, ενώ τώρα προσπαθεί να χτιστεί και να πετύχει πάλι την άνοδο στην Α1».

Για το τι είναι αυτό που χρειάζεται ο Πανιώνιος, προκειμένου να πετύχει την άνοδο στην Α1: «Αυτό που χρειάζεται είναι όλοι, οι παίκτες, ο προπονητής, η διοίκηση κι ο κόσμος, να είναι αγαπημένοι και μονιασμένοι. Να είναι όλοι μαζί, γιατί όταν όλοι είναι μαζί προς την ίδια κατεύθυνση, μπορούν να πετύχουν πάρα πολλά».

Για τα πλάνα του «Ιστορικού», εν όψει της νέας απαιτητικής χρονιάς στην Α2: «Το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Φαίνεται ότι είναι πολλές οι ομάδες που έχουν δυναμώσει. Ο Πανιώνιος θέλει να είναι κι αυτός ανταγωνιστικός. Έχει στόχο την άνοδο και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να το πετύχουμε. Από εκεί και πέρα, ξαναλέω ότι το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Υπάρχουν 6-7 ομάδες πάρα πολύ δυνατές και νομίζω ότι θα γίνει ένα ωραίο πρωτάθλημα».

Για το αν υπάρχει η προοπτική προσθήκης ενός ξένου παίκτη στην ομάδα: «Βέβαια, υπάρχει. Συζητάμε διάφορες περιπτώσεις ξένων παικτών, κοινοτικών μάλιστα. Και νομίζω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση για τους παίκτες που κυνηγάμε».

Για το αν θα παραμείνουν παίκτες από το περσινό ρόστερ και τη νέα σεζόν: «Ναι, νομίζω ότι το σκέφτονται να παραμείνουν στην ομάδα παίκτες από το παλιό ρόστερ. Ο κόουτς θα αποφασίσει να κρατήσει κάποια παιδιά από την περσινή ομάδα, όπως είναι ο Μίχαλος».

Για το ταλέντο που υπάρχει στους νέους παίκτες, με αφορμή την πρόσφατη επιτυχία της Εθνικής Νέων, και την απόκτηση του Σωτήρη Μπιλλή από τον Πανιώνιο: «Η Εθνική Νέων Ανδρών έχει ένα πάρα πολύ καλό σύνολο, υπάρχουν πολλά ταλέντα στην ομάδα. Ο Μπιλλής είναι ένα από αυτά τα παιδιά, τα οποία έχουν πολύ ταλέντο και αξίζουν να παίρνουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους. Να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά αυτά που ανέβασαν την Εθνική στην πρώτη κατηγορία, γιατί εκεί πρέπει να ανήκει. Η Ελλάδα έχει μεγάλο και πλούσιο ταλέντο στα παιδιά, τα οποία μπορούν να επανδρώσουν την Εθνική Ανδρών. Νομίζω ότι πρέπει να τολμήσουν οι προπονητές να τα χρησιμοποιήσουν στις ομάδες τους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x