Ελλάδα

Ελόνου στο sportfm.gr: «Τώρα να τους φέρουμε το Κύπελλο»

Ο Τσινέμελου Ελόνου δεν αρκείται στην πρόκριση στον τελικό. «Θέλουμε το Κύπελλο για τον κόσμο και τους εαυτούς μας», δήλωσε στο sportfm.gr ο εκ των κορυφαίων στη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού.

Με 12 πόντους, 14 ριμπάουντ, 3 τάπες και εξαιρετικές άμυνες, ο Τσινέμελου Ελόνου ήταν ίσως ο πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΚ στην ιστορική νίκη επί του Παναθηναϊκού και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο σέντερ της «Ένωσης» δεν μένει όμως εκεί και πλέον ορέγεται την κατάκτηση του τίτλου, ενώ υποκλίνεται στον κόσμο και ζητεί να παραμείνει δίπλα στην ομάδα.

inner

Αναλυτικά ο Τσινέμελου Ελόνου μίλησε στο sportfm.gr και τον Χρήστο Ρομπόλη για:

-τη νίκη επί του Παναθηναϊκού: «Ο προπονητής μάς προετοίμασε πολύ καλά για τον αγώνα. Εμείς ήμασταν ενωμένοι, ξέραμε πως προερχόμασταν από κάποια κακά παιχνίδια. Όταν είδαμε τόσο κόσμο στο γήπεδο για να μας υποστηρίξει παρουσιαστήκαμε αποφασισμένοι να βγούμε και να παίξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε για αυτούς. Κι αυτό κάναμε».

-το αν γνώριζε πως η ΑΕΚ επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου μετά το 2001: «Ήξερα πως είχε περάσει πολύς καιρός, αλλά δεν γνώριζα ότι ήταν τόσα πολλά χρόνια».

-την πολύ καλή άμυνα της ΑΕΚ: «Έπρεπε να παίξουμε καλή άμυνα. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα στα προηγούμενα παιχνίδια στο κομμάτι αυτό, αλλά αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τη φιλοσοφία του προπονητή. Πιστεύω πως πλέον μπορούμε να πάμε μόνο καλύτερα».

inner

-την προσωπική του απόδοση: «Δεν κοιτάζω ποτέ τα στατιστικά μου. Προσπαθώ να παίζω δυνατά, να παίζω σκληρή άμυνα, να παίρνω ριμπάουντ και να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει. Αν έχω την ευκαιρία να σκοράρω, το κάνω, αλλά η ομάδα έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να βάλουν την μπάλα στο καλάθι. Εγώ δεν χρειάζεται να κάνω πολλά, απλά να βγαίνω στο παρκέ και να παίζω δυνατά».

-το αν ένιωσε άγχος ή φόβο πριν ή στη διάρκεια του αγώνα: «Πάντα έχω άγχος, είναι κάτι που με διακατέχει από την αρχή που παίζω μπάσκετ. Όμως αυτό διαρκεί μόνο λίγο στα πρώτα δευτερόλεπτα. Κάνω ό,τι μου ζητεί ο προπονητής. Είναι αλήθεια πως κάποια στιγμή στον αγώνα σκέφτηκα τον περσινό αγώνα, όταν το παιχνίδι ήταν και πάλι κλειστό. Αυτή τη φορά εκτελέσαμε καλύτερα τις επιθέσεις, ο Μάνι (Χάρις) πέτυχε κάποια μεγάλα καλάθια, ενώ ο Μάικ (Γκριν) μάς καθοδήγησε εξαιρετικά».

-το αν κατάλαβε το σύνθημα «Φέρτε μας το Κύπελλο» και τι απαντά ο ίδιος στον κόσμο: «Όχι, δεν μου μετέφρασε κάποιος τι φώναζε ο κόσμος. Στο τέλος ήμουν γεμάτος συναισθήματα γιατί είμαστε στον τελικό. Φυσικά και θέλουμε να τους φέρουμε ένα Κύπελλο. Το θέλουμε κι εμείς προσωπικά. Όταν έρθει η ώρα θα δώσουμε το καλύτερο για να τα καταφέρουμε».

-τη συμβολή του κόσμου στη νίκη της ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ είναι μεγάλο κλαμπ. Πήγαμε την Πέμπτη στον αγώνα με τη Μίλαν και είχε πάρα πολύ κόσμο. Αν μπορέσουμε να γεμίσουμε το γήπεδο θα είναι κάτι φανταστικό. Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά πιστεύω πως αν ο κόσμος είναι δίπλα μας θα καταλάβει πως κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε και θα τα πάμε καλύτερα».

-τον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Ευρωλίγκα και διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες. Αν είχα να επιλέξω θα διάλεγα τον Άρη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x