Ευρώπη

«Έμεινε» ο Άρης…

Εμφανώς κουρασμένος από τη «μάχη» με την ΑΕΚ, ο Άρης «έσκασε» στο 2ο ημίχρονο, χάνοντας 64-58 από τους Σκάιλαϊνερς Φρανκφούρτης στο Αλεξάνδρειο. Σίγουρα ως 4οι προκρίνονται, πλέον, οι «κίτρινοι».

Ήθελε να «παλέψει» για τη δεύτερη θέση, αλλά λογάριαζε χωρίς την… κούραση.

«Σκασμένος» από τον αγώνα που έδωσε το Σάββατο απέναντι στην ΑΕΚ -και, πιθανότατα, με το μυαλό ακόμα στη μεγάλη πρόκριση επί της «Ένωσης»- ο Άρης... έμεινε από δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο και, φυσιολογικά, ηττήθηκε 64-58 από τους Σκάιλαϊνερς Φρανκφούρτης, στο ''Nick Galis Hall''.

Χωρίς καθαρό μυαλό και ενέργεια, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη απώλεσε διαφορά 10 πόντων στο 2ο δεκάλεπτο, με τους Γερμανούς να «τρέχουν» σερί 12-4, να μπαίνουν στην 3η περίοδο πολύ δυνατά και να παίρνουν, τελικά, μια πολύ μεγάλη νίκη, στην προσπάθεια που κάνουν να τερματίσουν στην 5η θέση και να «κυνηγήσουν» μέσω αυτής την πρόκριση.

Στον αντίποδα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που έχει περάσει στην επόμενη φάση, δεν έχασε, απλά, τη 2η θέση (από την Μπάνβιτ), αλλά και την 3η, αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Νίμπουρκ, οι Τσέχοι έχουν το πλεονέκτημα.

inner

Το ματς


Ορεξάτος και φρέσκος, παρά την υπερπροσπάθεια στον ημιτελικό με την ΑΕΚ, ο Άρης μπήκε δυνατά στο ματς και πήρε από το ξεκίνημά του «κεφάλι» στο σκορ. Βγάζοντας καλές άμυνες, οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν 8-3 με τρίποντο του… on fire από το Σάββατο, Γουίλ Κάμινγκς και 10-5 με μακρινό σουτ του Γιάνκοβιτς. Έφτασαν, δε, σε νταμπλ σκορ προς το τέλος της περιόδου (14-7), που έκλεισε, τελικά, με μαζεμένους πόντους από τον Ζάρα, αλλά και… βόμβες των Κίελ και Ίνγκλις στο +6 για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, 19-13.

inner
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Άρης έχασε πολλά, συνεχόμενα ριμπάουντ, αλλά και αρκετή από την ενέργειά του. Ένα τρομερό στοπ του Γιάνκοβιτς, όμως και καλάθι από τον Καββαδά στον αιφνιδιασμό, διαμόρφωσαν το 22-13. Ο Ίνγκλις έκανε το 22-15, ο Τζένκινς «απάντησε» για το 24-15, με το +9 να παραμένει ως και το 28-19, με τις βολές του Τσαϊρέλη. Η διαφορά, μάλιστα, πήγε και στο +10 (30-20 και 32-22), για να ακολουθήσει… μπλακ άουτ, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση για τους «κίτρινους». Με συνεχόμενα καλάθια από… παντού, οι Σκάιλαϊνερς «έτρεξαν» σερί 12-4 και κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο στο… δίποντο, 36-34!

inner
Το παιχνίδι, λοιπόν, έγινε ντέρμπι… αλλά στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου εξελισσόταν σε πραγματικό εφιάλτη για τον Άρη! Εμφανώς, πια, κουρασμένοι, οι Θεσσαλονικείς έβλεπαν τους Γερμανούς να κάνουν ό,τι θέλουν στο παρκέ του Nick Galis Hall και με τρία, πολύ μεγάλα σουτ, έφτασαν να προηγούνται 48-39 στο 23'! Ο Καββάδας «πάλευε» μόνος του κάτω από τη ρακέτα, μειώνοντας σε 48-43, με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει, τελικά, στο 51-47 υπέρ της ομάδας της Φρανκφούρτης.

inner
Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, αμφότεροι οι αντίπαλοι δυσκολεύονταν να βρουν σκορ, με αποτέλεσμα, μετά από πέντε λεπτά αγώνα το ματς να είναι στο… φτωχό 49-55. Ο Τσαϊρέλης, αθόρυβα, έκανε όσα αδυνατούσαν να κάνουν οι συμπαίκτες του, μειώνοντας με βολές στο -3 (54-57), αλλά ο Βον έδωσε τη χαριστική βολή στους «κίτρινους», με τρίποντη «βόμβα». Ο Κάμινγκς, με τέσσερις, δικούς του πόντους προσπάθησε να κρατήσει τον Άρη μέσα στο παιχνίδι (58-62, 28" πριν το τέλος), αλλά η ανατροπή δεν έγινε ποτέ… Τελικό σκορ 58-64.

inner
Τα δεκάλεπτα: 19-13, 36-34, 47-51, 58-64.

Άρης (Δημήτρης Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 13, Τζένκινς 2, Κάμινγκς 11, Ζάρας 9, Χρηστίδης, Μούρτος, Σίμτσακ, Γιάνκοβιτς 10, Καββαδάς 11, Ντραγκίσεβιτς2.

Σκάιλαϊνερς Φρανκφούρτης (Γκόρντον Χέρμπερτ): Βον 19, Ίνγκλις 19, Χαφ 5, Μερζ, Ιλζχοφερ, Ζεμπ, Ρόμπερτσον 5, Μόρισον 5, Σιλντς 5, Κίελ 6.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x