Γενικά

Ένας «γέρος» στο Final Four του NCAA

Τι δουλειά έχει ένας 25χρονος στο κολέγιο; Το sportfm.gr παρουσιάζει την απίθανη ιστορία του συμπαίκτη του Τάιλερ Ντόρσεϊ στο Oregon, Ντίλαν Ένις.

Αν ήταν Έλληνας φοιτητής, θα ήταν φυσιολογικό να συνεχίζει τις σπουδές του στα 25. Όμως στις ΗΠΑ αυτό δεν είναι σύνηθες, γι’ αυτό και ο Ντίλαν Ένις είναι ιδιαίτερη περίπτωση.

Γεννημένος στις 26 Δεκεμβρίου του 1991, κανονικά θα έπρεπε να είναι ήδη επαγγελματίας. Αντ’ αυτού, όμως, συνεχίζει στο κολέγιο και είναι από τους πρωταγωνιστές του Oregon του Τάιλερ Ντόρσεϊ, που πέρασε στο Final Four για πρώτη φορά μετά το 1939.

inner

Ο Ένις βρίσκεται για έκτη σεζόν στο κολεγιακό μπάσκετ! Πώς συνέβη αυτό; Το NCAA επιτρέπει στους αθλητές να παίζουν για πέντε ημερολογιακά έτη και τέσσερις σεζόν, αλλά όταν αλλάζουν κολέγιο μένουν εκτός δράσης για ένα χρόνο και παράλληλα σε σπάνιες περιπτώσεις, λόγω τραυματισμού ή ασθένειας, μπορεί να δοθεί παράταση έκτης σεζόν.

Σε αυτή την κατηγορία βρίσκεται ο Ντίλαν Ένις, που άρχισε το 2011 από το Rice, μεταπήδησε στο Villanova για τις περιόδου 2013/14 και 2014/15, ενώ όταν μετακόμισε στο Oregon ένας σοβαρός τραυματισμός τον κράτησε εκτός μάχης (έπαιξε σε μόλις τρία ματς) και το NCAA του επέτρεψε να παίξει για πέμπτη σεζόν στο κολέγιο. Φέτος κάνει την καλύτερη χρονιά της μακράς κολεγιακής του καριέρας με 10,7 πόντους, 4,4 ριμπάουντ, 3,1 ασίστ και 1,1 κλεψίματα σε 31,6 λεπτά κατά μέσο όρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αδερφός του, Τάιλερ Ένις, που είναι σχεδόν τρία χρόνια μικρότερος (γεννημένος στις 24/8/1994), μετρά ήδη τρία χρόνια στο ΝΒΑ και φέτος αγωνίζεται στους Λέικερς.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x