Euroleague

Ένας Καλάθης δεν φέρνει την άνοιξη…

Ήττα-μαχαιριά για τον Παναθηναϊκό, που έχασε 83-86 από την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ και μπαίνει σε περιπέτειες. Συγκλονιστικός ο Καλάθης, που είχε 24 πόντους και 11 ασίστ.

Η αλλαγή προπονητή δεν έφερε γιατρειά στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ξύπνησε αργά και με ηρωικές προσπάθειες στο φινάλε επιχείρησε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, αλλά υπέστη μια ήττα που τον βάζει σε περιπέτειες, 83-86 εντός από την Αρμάνι Μιλάνο.

Οι «πράσινοι» εξέπεμπαν πάθος στα πρώτα λεπτά, αλλά πλήρωσαν ένα κακό τους διάστημα από το 10’ μέχρι το 25’ και στη συνέχεια κυνηγούσαν διαρκώς στο σκορ. Συγκλονιστική εμφάνιση από τον Καλάθη, που σημείωσε 24 πόντους και μοίρασε 11 ασίστ.

Στο 6-8 υποχώρησε το «τριφύλλι», που είχε στον πάγκο του σήμερα ως υπηρεσιακό προπονητή τον Βόβορα. Πολλά (δικαιολογημένα) παράπονα από τους γηπεδούχους για κάποιες αποφάσεις των διαιτητών στα τελευταία λεπτά.

«Δήμιος» των γηπεδούχων ο Γκουντάιτις, που πέτυχε 20 πόντους και οδήγησε τους Ιταλούς στην πρώτη νίκη μετά από 5 σερί ήττες στην Ευρωλίγκα.

Το ματς

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν δυνατά και με διάθεση το παιχνίδι, με τον Αντετοκούνμπο να πρωταγωνιστεί και στις δύο άκρες του παρκέ στα πρώτα λεπτά (11-6 στο 5’). Από την άλλη, η Αρμάνι Μιλάνο έβρισκε λύσεις επιθετικά μόνο στο πρόσωπο του Μίτσοφ σε αυτό το διάστημα.

inner

Οι «πράσινοι» μέσα από την ενέργεια και το πάθος που έβγαλαν στην άμυνα, συντηρούσαν μια μικρή διαφορά, ενώ επιθετικά ο Καλάθης έδειχνε να έχει ρυθμό και κρατούσε επιθετικά την ομάδα του, η οποία ολοκλήρωσε στο +2 (23-21) την πρώτη περίοδο.

Εντούτοις, στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του «τριφυλλιού» ξεκίνησαν πολύ νωθρά και επέτρεψαν στην Αρμάνι Μιλάνο να στήσει… πάρτι και στις δύο πλευρές του παρκέ, με τους Ιταλούς να τρέχουν σερί 14-0 για να ξεφύγουν με 10 πόντους (23-33 στο 15’).

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μέχρι και το +12 (27-39 στο 17’), αλλά η επιστροφή του Καλάθη στο ματς και ο επιθετικός του οίστρος (17 πόντοι και 3 ασίστ στο πρώτο μέρος!), έφεραν τον Παναθηναϊκό στο -4 (40-44). Με ένα buzzer beater τρίποντο όμως του Νέντοβιτς, η Μιλάνο πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας «αέρα» 7 πόντων (40-47).

inner

Και στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, οι «πράσινοι» συνέχισαν να ζορίζονται στο επιθετικό κομμάτι, με συνέπεια να βρεθούν μέχρι και το -15 (46-61) αφού σημείωσαν μόλις 6 πόντους σε 7 αγωνιστικά λεπτά (27’).

Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός αφυπνίστηκε και με επιμέρους σκορ 10-3 στο τελευταίο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου μείωσε στους 8 πόντους (56-64) έχοντας έναν εξωπραγματικό Καλάθη, που σε κάποιες στιγμές έμοιαζε να παίζει μόνος του.

inner

Το τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο ξεκίνησε με το «τριφύλλι» να πιέζει ασφυκτικά και με ηρωικές προσπάθειες πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (70-73 στο 34’). Εντούτοις, η Αρμάνι Μιλάνο έδειξε συγκεντρωμένη στο παιχνίδι της και με μεγάλα καλάθια από τους Τζέρελς, Τζέιμς, Γκουντάιτις ξέφυγε με διψήφια διαφορά (74-84 στο 37’) βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη της.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι «πράσινοι» είχαν πέσει στο καναβάτσο, έβγαλαν μια τελευταία αντίδραση και με σερί 7-0 επέστρεψαν (81-84) κι ενώ κύλησαν 13 δευτερόλεπτα δίχως να παίζεται το ματς.

Με 42 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος του αγώνα, οι δύο ομάδες θα είχαν από μία επίθεση τουλάχιστον, με τους Τζέρελς, Μπρουκς να αστοχούν στα 21’’ και τον Παναθηναϊκό να έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Εντούτοις, ο Λοτζέσκι προτίμησε να πάει στην ασφάλεια του διπόντου (83-84) με 6,5 δευτερόλεπτα να απομένουν. Μετά την επαναφορά οι παίκτες του Βόβορα έκαναν τρία γρήγορα φάουλ, αλλά οι διαιτητές χρέωσαν -αργοπορημένα- το τρίτο στον Νέντοβιτς στα 6 δέκατα πριν από το τέλος.

inner

Ο γκαρντ των Ιταλών ευστόχησε και στις δύο βολές για να γράψει το τελικό 83-86, αφού οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να επιχειρήσουν τρίποντο στο φινάλε και υπέστησαν μια ήττα-μαχαιριά.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 40-47, 56-64, 83-86.

Παναθηναϊκός (Βόβορας): Τόμας 11 (6 ριμπ.), Λάνγκφορντ, Παπαγιάννης, Λάσμε 6, Παππάς 13, Γκιστ 12 (7 ριμπ.), Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι 11, Καλάθης 24 (11 ασίστ), Αντετοκούνμπο 4 (5 ριμπ., 3 κλεψίματα), Μήτογλου 2

Αρμάνι Μιλάνο (Πιανιτζιάνι): Ντέλα Βάλε, Τζέιμς 12 (8 ασίστ), Μίτσοφ 10, Γκουντάιτις 20 (8 ριμπ.), Μπέρτανς 3, Ταρζέφσκι 5, Νέντοβιτς 10 (6 ασίστ), Κουζμίνσκας 9, Τσιντσιαρίνι, Μπερνς, Μπρουκς 2, Τζέρελς 15

Το live του αγώνα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x