Ευρώπη

Έπαθε… κλακάζ ο ΠΑΟΚ!

Απίστευτο μπλακάουτ για τον ΠΑΟΚ! Ενώ έκλεισε ένα εκρηκτικό 3ο δεκάλεπτο στο 49-49 με τη Βιλερμπάν, ο «δικέφαλος» εξαφανίστηκε στο τέλος, γνώρισε δεύτερη ήττα (61-67) στο Champions League και έμπλεξε!

Την… πλάκα της ζωής του έπαθε ο ΠΑΟΚ!

Μετά από πέντε σερί νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο αγνώριστος «δικέφαλος»… πέταξε στα σκουπίδια την προσπάθειά του στο τρίτο δεκάλεπτο απέναντι στη Βιλερμπάν και έχασε 67-61 από την πρωταθλήτρια Γαλλίας στην άδεια Πυλαία (μόλις 1200 άτομα στο γήπεδο).

Πολύ κακός στο πρώτο ημίχρονο ο «δικέφαλος», παρ’ όλα αυτά έμεινε στο παιχνίδι, καθώς η ομάδα του Τόνι Πάρκερ δεν εκμεταλλεύτηκε την τραγική μέρα στην οποία βρέθηκαν οι γηπεδούχοι.

Οι τελευταίοι, πάντως, επέστρεψαν στην τρίτη περίοδο με… πρωτεργάτες τούς Κλάντον και Χρυσικόπουλο, προηγήθηκαν, μπήκαν στον τέταρτη ισόπαλοι 49-49 με τους Γάλλους, αλλά έπαθαν ένα ανεξήγητο μπλακάουτ και έμπλεξαν, σε ό,τι αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, αφού αυτή ήταν η δεύτερη, εκτός προγράμματος, ήττα για τους «ασπρόμαυρους» στα… αστέρια.

Μεγάλη «ζημιά» έκανε στον «δικέφαλο» ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Ντε Μάρκους Νέλσον, ο οποίος πέτυχε 17 πόντους, 15 είχε ο Χρυσικόπουλος και 12 ο Κλάντον από πλευράς ΠΑΟΚ, που είχε 7/38 δίποντα, 2/15 τρίποντα και 16/29 βολές!

inner

Το ματς


Με ένα ξέσπασμα στο ξεκίνημα και εκμεταλλευόμενη τις κακές επιλογές του ΠΑΟΚ στην επίθεση, αλλά και τις αργές επιστροφές του στην άμυνα, η Βιλερμπάν προηγήθηκε 12-6. Ο «δικέφαλος», όμως… ξύπνησε γρήγορα και με τον Κλάντον να ευστοχεί για δύο, κάνοντας «καπάκια» τάπα στον Ούτερ, ο Τέιλορ «πυροβόλησε» για τρεις, μειώνοντας στον πόντο (11-12). Η «απάντηση» ήρθε άμεσα από τον Νέλσον, αλλά οι γηπεδούχοι έβγαλαν δύο εξαιρετικές άμυνες (κλέψιμο και βολές του Πέινερς, αλλά και βήματα του Σι) και προηγήθηκαν 16-14, για να λήξει, τελικά, το πρώτο δεκάλεπτο 22-20 υπέρ των Γάλλων.

inner
Στο δεύτερο ημίχρονο και παρότι ο «δικέφαλος» ήταν εκνευριστικά άστοχος, φτάνοντας, δε, συνολικά, τα επτά(!) χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, δεν άφησε τη Βιλερμπάν να του ξεφύγει. Για την ακρίβεια, η γαλλική ομάδα δεν εκμεταλλεύτηκε το κακό πρώτο ημίχρονο της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου… Με συνεχόμενους πόντους από τον Ούτερ, οι Γάλλοι προηγήθηκαν ακόμη και με 8 (20-28), αλλά… μόνος του ο Χρυσικόπουλος έριχνε συνεχώς τη διαφορά, που έμεινε στο -4 για τον ΠΑΟΚ στο φινάλε του ημιχρόνου (31-35).

inner
Με τον Χρυσικόπουλο να φτάνει τους 10 πόντους (με λέι απ), ο «δικέφαλος» μείωσε στους δύο στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και ισοφάρισε με ωραίο καλάθι του Κλάντον (35-35). Αμφότεροι, ήταν ο λόγος (κυρίως ο Αμερικανός) που οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν μετά από αρκετή ώρα «κεφάλι» στο σκορ, με τον 26χρονο φόργουορντ να «γράφει» το 43-41 στο 25’ και το 45-41 ένα λεπτό αργότερα. Οι Γάλλοι, ωστόσο, δεν άφησαν τον ΠΑΟΚ να τους… φύγει, έφεραν ξανά στα ίσα το ματς, 47-47, με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει, τελικά, 49-49.

inner
Όλα -σε ένα κακό παιχνίδι, πάντως- συνηγορούσαν στο ότι θα δούμε ντέρμπι στο τέλος… Μόνο τέτοιο δεν ήταν, όμως. Ο ΠΑΟΚ έπαθε ένα ανεξήγητο μπλακάουτ, Χρυσικόπουλος και Κλάντον «κόλλησαν», οι γηπεδούχοι πετύχαιναν καλάθι ΜΟΝΟ από βολές και από αυτές, οι μισές πήγαιναν στο σίδερο, με αποτέλεσμα η Βιλερμπάν να ξεφύγει, 52-60. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου είχα… χαθεί, στην άμυνα φαινόταν «σκασμένη» και φυσιολογικά, ήρθε η ήττα (61-67), που βάζει τον «δικέφαλο» σε περιπέτειες.

inner

inner

Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x