Ελλάδα

Έπεσε ο ιστορικός Απόλλων, στα πλέι οφ το Λαύριο

Μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ στην επαρχία δεν θα αγωνίζεται στα σαλόνια του χρόνου. Αν και νίκησε το Λαύριο, ο Απόλλων έπεσε στην Α2 λόγω του θρίλερ στο Κόροιβος-Προμηθέας.

Ύστερα από πέντε χρόνια στα σαλόνια, ο Απόλλων υποβιβάστηκε στην Α2. Αν και οι Πατρινοί επικράτησαν 72-61 του Λαυρίου, εντούτοις δεν ήρθε το «δώρο» από την Αμαλιάδα και μοιραία υποβιβάστηκαν στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, ακολουθώντας την εδώ και καιρό καταδικασμένη Δόξα Λευκάδας.

Η ομάδα της Αχαΐας ήθελε δική της νίκη και παράλληλα ήττα του Κόροιβου από τον συντοπίτη Προμηθέα Πατρών, ωστόσο το δεύτερο σκέλος του σεναρίου δεν βγήκε στα χασομέρια κι ως εκ τούτου πήρε το δρόμο προς τα κάτω…

Όπως καταλαβαίνετε, με τη λήξη της αναμέτρησης, επικράτησε... παγωμάρα στο κλειστό της Περιβόλας, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι πανηγύριζαν για την παρθενική τους συμμετοχή στα πλέι οφ, όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αντιμετωπίσουν στον πρώτο γύρο τον ΠΑΟΚ.

Το ματς

Μπορεί να χρειάστηκε δύο λεπτά για να βρει «ρυθμό», ωστόσο ο Απόλλωνας άρχισε να παίρνει τα πάνω του και με μικρό επιμέρους σκορ 7-0, ανέκτησε τα ηνία (7-5). Κατάφερε, μάλιστα, μετά από ένα κακό δεκάλεπτο με πολλά λάθη και αστοχία εκατέρωθεν, να διατηρηθεί σε θέση ισχύος με το υπέρ του 13-9 απέναντι στο Λαύριο.

Οι γηπεδούχοι είχαν αρχίσει να… στροφάρουν επιθετικά, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπιζαν προβλήματα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να ανοίξει από νωρίς και να φτάσουμε στο 20-9 στο 12’. Χάρη στους Ρέινς και Μπαρτ, ο Απόλλων έφτασε στο +18 (28-10) απέναντι σε ένα Λαύριο που τα είχε πραγματικά χαμένα και στις δύο άκρες του παρκέ. Το ματς άνοιξε στο τελευταίο τετράλεπτο, η ομάδα της Αττικής βρήκε λύσεις από τους Αμερικανούς του και κατάφερε τουλάχιστον να μειώσει την απόστασή της από τον Απόλλωνα, με το 35-23 του ημιχρόνου.

Ως και το 23’, η ομάδα της Πάτρας ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης, διατηρώντας διψήφιες διαφορές, 41-28. Τα λάθη, όμως, και η αστοχία μέχρι και σε βολές επέτρεψαν στο Λαύριο να ξαναμπεί στο «κόλπο» και με δύο τρίποντες βόμβες από Γκρέι και Αθανασούλα να πλησιάσει στο καλάθι, 41-38! Μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το πρόβλημα με τα φάουλ των φιλοξενούμενων και με συνεχόμενες βολές από Μπαρτ-Καλινόσκι, κατάφεραν να… ξεφύγουν εκ νέου, με το 50-41 στο 30’.

Τα δεκάλεπτα: 13-9, 35-23, 50-41, 72-61

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x