Ελλάδα

Έπεσε σαν παλικάρι ο Αρκαδικός

Πάλεψε στο μέτρο του δυνατού, αλλά ο Αρκαδικός έχασε στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ με 87-74 και σε συνδυασμό με τις νίκες Τρικάλων και Κοροίβου υποβιβάστηκε στην ισοβαθμία με την ομάδα της Αμαλιάδας.

Το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού ήπιε ο Αρκαδικός. Η ομάδα της Τρίπολης πάλεψε παλικαρίσια απέναντι στην αδιάφορη ΑΕΚ, αλλά ηττήθηκε με 87-74. Έτσι, σε συνδυασμό με τις νίκες Κοροίβου και Τρικάλων επί Λαυρίου και Απόλλωνα Πατρών αντίστοιχα, έχασε από την ομάδα της Αμαλιάδας τη σωτηρία στη συνολική διαφορά πόντων στο πρωτάθλημα (κι αφού οι δύο ομάδες είχαν νικήσει με έναν πόντο εκτός έδρας στα μεταξύ τους παιχνίδια).

Αντιμέτωπη με τον ΠΑΟΚ σε σειρά που κρίνεται στις δύο νίκες και αρχίζει το επόμενο Σάββατο από το ΟΑΚΑ θα είναι η ΑΕΚ στον πρώτο γύρο των playoffs. Μακράν το καλύτερο παιχνίδι του με την «Ένωση» έκανε ο Μαρκ Κάρτερ, που ελλείψει Μαλίκ Χέρστον (είναι τραυματίας και χάνει τουλάχιστον το πρώτο ματς των playoffs) είχε 24 πόντους. Ντεμπούτο για Μάικλ Έρικ που είχε 1/2 βολές και 1 ριμπάουντ σε 3:56. Ο Βασίλης Καββαδάς με 18 πόντους ξεχώρισε από τους μεγάλους ηττημένους.

inner

Το ματς

Η διαφορά κινήτρου ήταν εξ αρχής εμφανής: ο Αρκαδικός που έπαιζε για τη ζωή του μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια και ξέφυγε νωρίς με επτά (2-9), μέχρι ο Κάρτερ να αφυπνίσει προσωρινά την ΑΕΚ για να περάσει μπροστά μετά από αντιαθλητικό στον Σάκοτα (15-14). Ο Γιούρε Ζντοβτς έριξε στη μάχη με… μισή προπόνηση τον Μάικλ Έρικ, αλλά οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν τον έλεγχο «ταΐζοντας» επιμελώς τον Καββαδά που έκανε θραύση στη ρακέτα (22-26). Η ποιότητα των «κιτρινόμαυρων» αρκούσε για να περάσουν μπροστά, 33-30, ωστόσο το πάθος των Αρκάδων ξεχείλιζε για να κλείσουν το ημίχρονο στο +4 (36-40), χάρη σε δύο μεγάλα σουτ του Κάμερον Τζόουνς.

Ο Καββαδάς ήταν συγκινητικός (44-46), αλλά φορτώθηκε νωρίς με τρίτο φάουλ και ο «καυτός» Κάρτερ φτάνοντας τους 21 πόντους οδήγησε την ΑΕΚ στο 55-49 τρία λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Τα τρίποντα Καλαμπόκη και Σάκοτα ήταν «μαχαιριές» για τον Αρκαδικό (68-60), που μαθαίνοντας τα νέα από Αμαλιάδα και Τρίκαλα είχε αντιληφθεί πως η σωτηρία του μπορούσε να έρθει μόνο με νίκη στο ΟΑΚΑ. Το άγχος κατέβαλε τους Αρκάδες και η «Ένωση» χτυπώντας στο ανοιχτό γήπεδο μετά από πιεστική άμυνα έφτασε στο +11 (72-61). Οι «κιτρινόμαυροι» όλο και ξεμάκραιναν (78-63), όπως και το τρένο της παραμονής που τελικά χάθηκε οριστικά για τους μαχητές της Τρίπολης.

Δεκάλεπτα: 19-20, 36-40, 62-57, 87-74.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Παπαντωνίου (6 ασίστ), Σάκοτα 7, Μιλόσεβιτς 13, Γκριν 11 (5 ασίστ), Μαυροκεφαλίδης 6, Κάρτερ 24 (5 ριμπ.), Μπράουν 4, Σαρικόπουλος 4, Κατσίβελης, Καλαμπόκης 6, Μαυροειδής 11, Μάικλ 1.

Αρκαδικός (Καστρίτης): Καραμαλέγκος, Κ. Τζόουνς 15, Καββαδάς 18, Βαν Όστρουμ 9, Κοψαύτης, Στεφανίδης 8, Τ. Τζόουνς 4, Νούτινεν 2, Καλλινικίδης 6, Εζόμο, Λι 9, Λίτζιον 3.

Διαιτητές: Μάνος, Κατραχούρας, Κοντίλης.

*Η ΚΑΕ ΑΕΚ φιλοξένησε στο ΟΑΚΑ άτομα με ειδικές ανάγκες και πρόσφυγες δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x